احتمال خشونت مسلحانه در آستانه تحلیف بایدن؛ آمریکا روی بشکه باروت

احتمال خشونت مسلحانه در آستانه تحلیف بایدن؛ آمریکا روی بشکه باروت

نژادپرستان سفیدپوست در آمریکا در طول تاریخ آمریکا امیدوار بوده‌اند با ایجاد هرج و مرج و جنگ‌، حکومتی تماماً سفیدپوست تشکیل دهند و اکنون پس از اتفاقات کنگره، اطلاعاتی منتشر می‌شود گروه‌های افراطی مسلح که بیشترشان از این قشر هستند، آماده اقدام هستند.

گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم- تظاهرات‌ها و خشونتهای چهارشنبه گذشته که به تحریک «دونالد ترامپ» اتفاق افتاد بخشی از تاریخچه نژادپرستان سفیدپوست است که آرزوی تشکیل حکومتی تماماً سفیدپوست دارند.

دونالد ترامپ قبل از مراسم شمارش رسمی آرای الکترال در کنگره آمریکا گفته بود شکست در انتخابات را نمی‌پذیرد و از هوادارانش خواسته بود به سمت ساختمان کنگره راه‌پیمایی کنند. او گفت هوادارانش باید «برای پس گرفتن کشور آن غرور و شهامت لازم را نشان دهند.»

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

بسیاری از رسانه‌ها و جریان‌های سیاسی در آمریکا تلاش کرده‌اند دونالد ترامپ را مسئول حوادث روز چهارشنبه معرفی کنند. به عنوان مثال، «میت رامنی»، عضو جمهوری‌خواه کنگره گفت حوادث روز چهارشنبه شورشی بود که به تحریک رئیس‌جمهور ایالات متحده ایجاد شد. 

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

با وجود این، بخش زیادی از کسانی که به ساختمان کنگره حمله کردند اعضای گروه‌های سفیدبرترپندار از جمله «پرایدبویز» بودند و تحریک این گروه‌ها توسط رهبران محلی، ایالتی و ملی درآمریکا برای به چالش کشیدن دولت‌ها یا تلاش برای براندازی آنها سابقه‌ای طولانی در تاریخ آمریکا دارد.

در حال حاضر، در شرایطی که اعضای دموکرات کنگره طرح استیضاح دونالد ترامپ را کلید زده‌اند و «جو بایدن» قرار است روز 20 ژانویه به عنوان رئیس‌جمهور ایالات متحده سوگند یاد کند، این نگرانی وجود دارد که گروه‌های سفیدبرترپندار بخواهند با الهام گرفتن از پیوندهای تاریخی‌شان به ایجاد هرج و مرج مسلحانه روی بیاورند.

در دوران بعد از جنگ داخلی آمریکا که به «عصر بازسازی» معروف شده سران شهرها و ایالت‌های سفیدپوست در جنوب آمریکا شبه‌نظامیان سفیدبرترپندار مانند «کوکلاکس‌کلان‌‌ها» را به اعمال خشونت علیه رأی‌دهندگان سیاه‌پوست ترغیب می‌کردند.

گروه‌های مذکور از هرج و مرج ناشی از این خشونت‌ها برای پایان دادن به حاکمیت دولت فدرال در ایالت‌های متبوع خود و برپا کردن دولت‌های سفیدپوست محلی در آنها استفاده می‌کردند.

در حوادث جاری آمریکا هم نژادپرستان سفیدپوست امیدوارند هرج و مرجی که به راه انداخته‌اند به ایجاد نوعی جنگ نژادی و برقراری حکومت تماماً سفیدپوست توسط آنها منجر شود.

کشور آمریکا , کنگره آمریکا ,

کارتونی با عنوان «این دولت سفیدپوستان است» که در سال 1886 برای نشان دادن خشونت سفیدبرترپندارها در مبارزه‌هایشان با دولت فدرال منتشر شده است.

خشونت‌های مسلحانه نژادپرستان سفیدپوست

بعد از جنگ داخلی آمریکا سازمان‌های سفیدبرترپندار حکومت جمهوری‌خواهان رادیکان بر ایالت‌های جنوبی و دولت فدرال را غیرقانونی می‌دیدندو خواستار بازگرداندن شرایط به دوران بردگی تحت عنوانی دیگر بودند.

دیوید بلای، تاریخدان آمریکایی درباره نوع این خشونت‌ها می‌گوید اعضای گروه نژادپرست «کوکلاکس‌کلان» مردم را نیمه‌شب از خانه‌هایشان بیرون می‌کشیدند، آنها را روی سنگ خوابانده و شلاق می‌زدند و گاهی بخش‌هایی از بدنشان را می‌سوزاندند.

او درباره هدف این شکنجه‌ها می‌گوید: «اینها شکنجه‌های سادیستی‌ای بودند که هدفشان منع کردن این افراد از ورود به سیاست، جلوگیری از مستقل شدن این افراد و سلب حقوق شهروندی از آنها بود. این بخشی از تاریخ آمریکا است که مواجه شدن با آن آسان نیست.»

کلارنس واکر، دیگر تاریخدان آمریکایی می‌گوید: «خشونت در ایالت‌های جنوبی جمهوری‌خواهان جنوب، سیاه‌پوستان و حتی آدم‌های غیرسیاسی را نشانه گرفته بود. نوعی جنگ تروریستی بود که هدفش فقط سرکوب رأی سیاه‌پوستان نبود بلکه می‌خواست آن دسته از سفیدپوستانی را که به نژادشان خائن» قلمداد می‌شدند را نیز نشانه می‌گرفت.

در تظاهرات‌های چهارشنبه گذشته در ساختمان کنگره آمریکا در واشنگتن هم مسئله نژاد یکی از مسائل اصلی بود. جولیان بورگر، خبرنگار روزنامه گاردین در واشنگتن می‌نویسد: «تظاهرات‌های تابستان که به دنبال خشم از قتل یک شهروند سیاه‌پوست اتفاق افتاد عمدتاً مربوط به سیاه‌پوستان بود، در مقابل گروهی که به ساختمان کنگره حمله‌ور شدند تقریباً به طور کامل سفیدپوست بودند.»

کشور آمریکا , کنگره آمریکا ,

انبار باروت

به همین دلیل است که تمامی نشانه‌ها حاکی از آن است که نیروهای مسلح آمریکا در حال آماده شدن برای مواجهه با یک بحران مسلحانه و خونین تمام‌عیار هستند. رسانه‌های آمریکا در روزهای گذشته گزارش داده‌اند وزرات دفاع این کشور مجوز استقرار 15 هزار نیروی گارد ملی در واشنگتن را برای تأمین امنیت مراسم تحلیف رئیس‌جمهور جدید این کشور صادر کرده است.

سرپرست وزارت امنیت داخلی آمریکا هم قبل از استعفا دستور اتخاذ تدابیری شدید برای جلوگیری از تکرار وقایع حمله به کنگره را داده. یکی از مسئولان فرماندهی گارد ملی آمریکا به شبکه خبری «اسکای‌نیوز» گفت که شهر واشنگتن در روز تحلیف بایدن، به‌طور کامل تعطیل خواهد بود و قانون منع آمدوشد در آن اجرایی می‌شود.

مسئولان محلی ایالت‌های واشنگتن، ویرجینیا و مریلند از اهالی خود خواستند که در روز مراسم تحلیف از خانه‌های خود بیرون نیایند و در منازلشان باقی بمانند.

پلیس فدرال آمریکا هم اعلام کرده است که بر اساس اطلاعات به دست آمده، طرفداران ترامپ تصمیم دارند در فاصله زمانی 16 تا 20 ژانویه در همه ایالت‌ها دست به آشوب بزنند.

بولتن اطلاعاتی اف‌بی‌آی خطر برگزاری اعتراضات خشونت‌طلبانه در حوالی ساختمان کنگره آمریکا را برای روزهای 17 تا 20 ژانویه جدی می‌داند. گفته شده است که در صورت استیضاح دونالد ترامپ، "اعتراضات مسلحانه" برگزار خواهد شد.

«ماریل باوزر»، شهردار واشنگتن از ساکنان این شهر درخواست کرده است که در روز برگزاری مراسم تحلیف (20 ژانویه) از تجمع و رفت‌وآمد در شهر پرهیز کرده و مراسم تحلیف را به شکل دیجیتال دنبال کنند.

شهردار واشنگتن در مورد ادامه آشوب‌ها در این شهر ابراز نگرانی کرده است. باوزر گفته است: «اگر من از چیزی می‌ترسم، آن چیز خطری است که دموکراسی ما را تهدید می‌کند. علت آن وجود گروه‌های افراطی در این کشور است که هم مسلح هستند و هم خطرناک.»

این حوادث و شکاف‌ها نشانه‌ای از خشم انباشته‌شده علیه کلّیت نظام حاکم آمریکا و نظام سرمایه‌داری است، به‌ویژه آنکه ترامپ خودش را به‌عنوان نماینده معارض با این جریان معرفی کرد.

 

 انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon