کاشت درختان سوزنی برگ تاثیر کمی بر کاهش آلودگی هوای تبریز دارد

کاشت درختان سوزنی برگ تاثیر کمی بر کاهش آلودگی هوای تبریز دارد

گروه استان ها - مدیرعامل انجمن صنفی فضای سبز آذربایجان شرقی گفت: شهر تبریز از لحاظ فضای سبز در یک دهه گذشته با توجه به سیاست‌های اشتباه شهرداری افت زیادی کرده است و در رده بندی از شهر کویری یزد نیز عقب است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، رسول صفرزاده در جمع خبرنگاران، با انتقاد از سیاست‌های اشتباه اتخاذ شده توسط سازمان پارک‌های شهرداری تبریز، اظهار داشت: سال پیش ادعای کاشت یک میلیون اصله نهال در سطح شهر تبریز جهت تحقق بخشیدن به شعار "نهضت فضای سبز" در رسانه‌ها به نقل از شهرداری تبریز مطرح شد که یک اقدام غیر کارشناسانه بود.

مدیرعامل انجمن صنفی فضای سبز استان آذربایجان شرقی با تأکید بر این‌که برای هر درخت باید حداقل 3 متر فاصله باشد تا بتواند به نحو اصولی رشد کند، افزود: در حالی که برای کاشت هر درخت حدود یک متر یا یک متر و نیم فاصله گذاشته شده است که اگر این درختچه‌ها رشد کنند، تاج آن‌ها هر کدام شعاعی حدود 4 الی 5 متر فضا اشغال خواهد کرد که باعث آسیب به درختان خواهد شد، ضمن اینکه درختان سوزنی برگ هستند و تاثیر چندانی در هوای شهر ندارد.

وی با اشاره به این که این موضوع بارها توسط کارشناسان سازمان و انجمن ما تذکر داده شده بود اما توجهی نشد، خاطرنشان ساخت: برای هر درختچه هزینه بالاتر از خود درختچه صرف خرید قیوم (نگه‌دارنده درختچه) و روبان شده است، اگر هزینه قیوم و روبان روی هزینه درختچه گذاشته می‌شد، می‌توانستند به جای درختچه یک ساله، درختچه‌های دوساله بخرند که مقاوم در برابر سرما و شکنندگی بود.

صفرزاده یادآوری کرد: فضای شهر تبریز اصلاً گنجایش یک میلیون اصله نهال یا درختچه را ندارد و حدود فضایی بالغ‌بر 300 الی 400 هکتار را طلب می‌کند که چنین فضایی در تبریز نیست، مگر این که در کوه عینالی این اقدام انجام شود که آن هم به خاطر منافع شخصی و مصادره عملکرد به نام مدیریت سازمان عون بن علی چنین کاری را نمی‌کنند، البته عون بن علی به مراتب خاک بهتری را برای کاشت درخت نسبت به خاک شهر دارد، چراکه خاک رسی باعث می‌شود در ماه تنها دو بار آبیاری انجام شود و فضای نسبتاً سردتری دارد.

وی آبیاری یک میلیون اصله نهال و درختچه را نیز غیرممکن دانست و گفت: پیمانکاران شهرداری تبریز که مسئول آبیاری درختان هستند اکثراً از آب چاه‌هایی که مال شهرداری است استفاده می‌کنند، اخیراً باتوجه به کمبود آب در آن چاه‌ها از چاه های آب منطقه‌ای نیز جهت آب یاری درختان کمک گرفته‌اند.

مدیرعامل انجمن صنفی فضای سبز استان آذربایجان شرقی ادامه داد: شهر تبریز جزء کم بارش ترین شهرها محسوب می‌شود و باید درختچه‌هایی با مصرف آب کم در نظر گرفته می‌شد که در برابر کم‌آبی نیز مقاوم باشند.

وی با تأکید بر این‌که بر اساس سیاست‌های اشتباه سازمان پارک‌ها یا باید با اقدامات آنان همراه شد یا از دایره همراهی با فضای سبز و... بیرون‌شد، اذعان داشت: این سازمان اقدامات اشتباه زیادی در به‌کارگیری پیمانکاران دارد، چنانکه تمام پیمانکاران باسابقه شهر تبریز حدود ده سال است که به حاشیه رفته‌اند.

صفرزاده با بیان این که دفترچه پیمان برای پیمانکاران که منتشر می‌شود، بدتر از عهدنامه ترکمانچای و گلستان است، افزود: از آنجا که فارغ‌التحصیلان رشته کشاورزی برای ایجاد شغل اقدام به تأسیس شرکت کرده و کار پیمانکاری می‌کنند، به دام مناقصات یک جانبه این سازمان افتاده و برای جبران زیان خود و کسب اندک درآمدی مجبور به ظلم در حق کارگرانی می‌شوند که حدود 7 ماه از سال را شاغل هستند.

وی عنوان کرد: جالب این است که رتبه‌بندی شرکت‌های مرتبط با فضای سبز توسط سازمان نظام‌مهندسی، برنامه‌وبودجه و سازمان پارک‌ها داده می‌شود، این عزیزان نیز با توجه به رابطه خود با پیمانکار رتبه‌بندی را ارتقا یا کاهش می‌دهند.

وی عود کاری درختان را نیز غیراصولی دانست و در انتقاد به این امر، گفت: عود کاری فقط برای درختان کهن‌سال با تنها شکافته شده انجام می‌شود تا آفات از بین برود، درحالی‌که این سازمان حتی درختان جوان با پوسته صاف را نیز عود کاری می‌کند که یک اقدام بی‌فایده است و با یک باران یا برخورد آب شسته خواهد شد، هزینه‌ای که برای این کار نیز انجام می‌شود درخور توجه است و برای هر متر حدود 6 هزار تومان به پیمانکار و چند هزار تومان دیگر برای مواد عود کاری می‌دهند که نظارت و دقتی وجود ندارد.

مدیرعامل انجمن صنفی فضای سبز استان آذربایجان شرقی در رابطه با کارخانه‌های آلاینده اطراف تبریز نیز ابرازداشت: پالایشگاه و پتروشیمی تبریز براساس استانداردهای موجود باید چهار برابر وسعت سوله به فضای سبز اختصاص دهند که متأسفانه در برخی از جاها رعایت نشده است، البته در پالایشگاه تا حدودی رعایت شده بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآورشد: این انجمن صنفی از سال 1383 فعالیت خود را آغاز کرده است که حدود 250 شرکت داریم که 150 تا 170 مورد آن در نگهداری فضای سبز شهر فعال است.

صفرزاده بابیان اینکه بیش از 4 میلیون متر مکعب در تبریز فضای چمن‌کاری و 1800 الی 2 هزار هکتار انبوه کاری داریم، ادامه داد: تبریز 299 پارک دارد که برخی نواقصی مانند روشنایی، محل مطالعه، سرویس بهداشتی دارند.

وی گفت: شهر تبریز از لحاظ فضای سبز در یک دهه گذشته با توجه به سیاست‌های اشتباه شهرداری افت زیادی کرده است و در رده بندی از شهر کویری یزد نیز عقب است.

انتهای پیام/114/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon