عربستان| نگرانی فعالان حقوق بشری از آغاز موج جدید سرکوبگری برای اجرای پروژه جدید« بن سلمان»
بر اساس گزارش یک روزنامه روسی بسیاری از فعالان حقوق بشری درباره سرکوبگریهای حکومت عربستان سعودی برای اجرای پروژه جدید محمد بن سلمان ابراز نگرانی کردند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری عربی 21، روزنامه روسی « نیزاویسیمایا گازتا» در گزارشی در خصوص پیامد و نتایج منفی پروژه جدید « محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی نوشت.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
چند روز گذشته ولیعهد سعودی از راهاندازی یک شهر جدید به عنوان بخشی از پروژه « نئوم» بدون وسیله نقلیه و آلودگی هوایی و صوتی خبر داد.
بر اساس گزارش آژانس خبری عربستان پروژه « لاین » شامل هوش مصنوعی در محیط فاقد هرگونه صدا و آلودگی و وسایل نقلیه طراحی شده است.
قرار است که این پروژه شامل کلیه امکانات زندگی از جمله مراکز درمانی، مدارس، مراکز تفریحی ،فضای سبز و بدون تردد هرگونه وسایل نقلیه باشد، درحالیکه حمل و نقل سریع برای تردد افراد نیز در این شهر موجود است.
این روزنامه روسی در گزارش خود تاکید کرد که هزینه اجرای پروژه « لاین» بین 100 تا 200 میلیارد دلار است و مقامات سعودی پیشبینی کردهاند که این طرح تا سال 2030، 380 هزار وظیفه شغلی را ایجاد کند.
محمد بن سلمان در خصوص طرح « لاین» اظهار داشت که ستون این پروژه سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی و حمایت صندوق حاکمیت سعودی است.
پروژه لاین بخشی از چشمانداز 2030 است که در سال 2017 اعلام شد و این پروژه شامل ایجاد شهری فرامرزی به مساحت 26.5 هزار کیلومتر مربع در شمال شرقی کشور است و تنها مکانی است که در عربستان سعودی برف می بارد.
بر اساس گزارش روزنامه روسی پروژه لاین در چارچوب تلاش عربستان سعودی برای تنوع بخشیدن به بخش اقتصادی و جذب سرمایه گذاران خارجی در سایه کاهش قیمت نفت و تغییر روند جهانی به سمت انرژیهای جایگزین صورت میگیرد.
پروژه لاین که چند روز گذشته توسط ولیعهد سعودی اعلام شد نگرانیهای بسیاری را در زمینه نقض حقوق بشری ایجاد کرده و بسیاری از فعالان حقوق بشری نگرانند که دولت عربستان حقوق ساکنان منطقه مورد نظر برای اجرای این پروژه را نقض و با اجرای سیاست سرکوبگری باعث آوارگی مردمان این منطقه شود.
تعدادی از مدافعان حقوق بشری در سپتامبر سال 2020 شکایتی را به سازمان ملل ارائه دادند مبنی بر اینکه مقامات سعودی تعدادی از ساکنان قبیله «الحویطات» را وادار به ترک سرزمین خود کردند و بسیاری از افراد که کسانی که مخالف ترک اجباری منازل خود بودند را سرکوب و بازداشت کردند. همچنین پس از آنکه «عبدالرحیم الحویطی» از دیگر اعضای این قبیله در پیامی ویدئویی درخصوص آغاز فرایند کوچ اجباری این قبیله دست به افشاگری زد، توسط مأموران حکومتی به قتل رسید.
در همین راستا «گلب دوروشنکو »، کارشناس روسی معتقد است که سرمایه گذاران غربی در ابتدا مشتاق سرمایه گذاری در طرح نئوم بودند، اما بسیاری از آنها پس از ترور «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی به دستور محمد بن سلمان از انجام چنین اقدامی منصرف شدند.
وزارت انرژی عربستان ماه آگوست گذشته تفاهمنامه همکاری میان دولت این کشور و شرکت نئوم جهت اجرای پروژه موسوم به ابرشهر نئوم را به امضا رساندند.
بنا به اعلام عربستان این پروژه 500 میلیارد دلاری در راستای چشمانداز 2030 عربستان در سواحل دریای سرخ برای گسترش انرژیهای تجدیدپذیر و تنوعبخشی به اقتصاد و کاهش وابستگی به نفت طراحی شده است.امضای تفاهم پروژه نئوم در حالی بود که عربستان با کاهش درآمدهای نفتی و کسری بودجه گسترده دستوپنجه نرم میکرد.
شاهزاده « عبدالعزیز بن سلمان» وزیر انرژی عربستان در بیانیه صریح مبنی بر اینکه طرح نئوم باید از بحران خارج شود افزود: ما چارهای نداریم جز اینکه تمام توانایی خود را برای نجات این پروژه از شکست به کار گیریم.
پیش از این یک مجله آمریکایی اعلام کرد که عربستان در استانه فروپاشی قرار دارد و متوقف کردن جنگ یمن و پروژه نئوم تنها راه حل احیای مجدد اقتصاد این کشور است.
طرح نئوم شامل تاسیسات گردشگری و ورزشی است و مقامات سعودی در راستای اجرای چشمانداز 2030 محمد بن سلمان و پروژه موسوم به جزیره رویایی نئوم در نزدیکی دریای سرخ سرکوبگریهایی علیه قبیله الحویطات و ملت این منطقه انجام دادهاند.
عربستان در چارچوب طرح 2030 اقدام به ارائه پروژه عجیب ساخت شهر خیالی نئوم در شمال غرب این کشور کرده که در واقع فرصتی برای سرمایه گذاری شرکتهای صهیونیستی و عادی سازی با اسرائیل است.در همین راستا روزنامه وال استریت ژورنال گزارشی با عنوان رویای 500 میلیارد دلاری شاهزاده عربستان در کویر منتشر کرد. هواپیماها، دایناسورهای رباتیک و یک ماهواره غول پیکر، از جمله عناصر این رویا هستند.
انتهای پیام/