تولیت آستان قدس رضوی: فعالیتهای فرهنگی فرد به فرد باید تبدیل به یک گفتمان عمومی شود
گروه استانها- تولیت آستان قدس رضوی در توصیه به تشکلهای فرهنگی گفت: به دنبال عمق فعالیتها باشید؛ فعالیتهای فرهنگی فرد به فرد باید تبدیل به یک گفتمان عمومی شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، حجتالاسلاموالمسلمین احمد مروی در مراسم رونمایی از سامانه آموزشی تعاملی عالم آل محمد که در محل مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی برگزار شد؛ به جایگاه رفیع هدایت انسانها از گمراهی در فرهنگ اسلامی اشاره و اظهار داشت: استفاده از استعداد، ذوق، خلاقیت، ابتکار و نیروی جوانی در راستای نشر معارف اسلامی توفیق و نعمتی الهی است که مؤسسه جوانان آستان قدس وظیفه انجام چنین امر مهمی را دارد.
وی با اشاره به تهاجم گسترده فرهنگی دشمن با استفاده از ابزار نوین، فعالیت در مسیر تربیت نسل جوان را یکی از ضروریات امروز جامعه دانست و عنوان کرد: با توسعه امکانات و ابزار ارتباطی دیگر هیچ مرزی وجود ندارد، این موضوع میتواند یک تهدید یا با عملکرد صحیح فرصتی برای نشر معارف حقه اسلام باشد.
مروی تصریح کرد: آستان قدس وظیفه خود میداند به میزان توان و امکانات در حوزه نشر معارف اسلامی و بالا بردن معرفت و آشنایی جوانان با اسلام بهعنوان دین سعادتبخش و حیات آفرین، تلاش کند.
وی نشر و تعمیق معارف اسلامی و اهلبیت عصمت و طهارت(ع) را یکی از اصلیترین رسالتهای آستان قدس معرفی و به جوانان فعال فرهنگی توصیه کرد که از تمام ابزارها از جمله فرصتی که ابزارهای نوین در اختیار بشر قرار داده در جهت تربیت نسل جوان و توسعه اخلاق و آموزههای اسلامی استفاده کنند.
مروی در ادامه ضمن اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب نسبت به عمق بخشی جوانان در معارف اسلامی، بر اهمیت تعمیق معرفت دینی در جامعه بهویژه نسل جوان تأکید و ابراز کرد: متأسفانه عمقبخشی به معارف اسلام و اهلبیت(ع) کمتر مورد توجه قرار میگیرد، ما بیشتر به شعارها و هیجانات توجه کردهایم، اما اگر هیجانات، احساسات و شعارها پشتوانه معرفتی و عقلی نداشته باشند، هیچ ارزشی نخواهند داشت.
وی با بیان اینکه جوانان برای عبور از لغزشگاهها و دسیسهها شیطانی باید به عمق معرفتی و معنوی قوی مجهز باشند، نسبت به اهمیت توجه به تقویت مبانی معرفتی جوانان در فعالیتهای فرهنگی تأکید و اظهار کرد: در اوایل انقلاب برخی جوانان مسلمان، متدین و انقلابی به دلیل عدم برخورداری از پشتوانه قوی معرفتی جذب گروههای انحرافی همچون منافقین شدند و درنهایت علمای بزرگ و مردم بیگاه را به شهادت رساندند؛ که این امر اهمیت تقویت پشتوانه معرفتی و عمقبخشی در معارف دینی را نشان میدهد.
تولیت آستان قدس رضوی ضمن توصیه به جوانها نسبت به خودسازی و عمقبخشی در معارف دینی، ابراز کرد: اگر احساسات باشد اما عمق معرفتی و دینی نباشد، شیادهایی که در مسیر قرار گرفتند جوانان را منحرف میکنند.
سپس به بیان توصیههایی برای مؤسسه جوانان آستان قدس و مجموعههای فعال فرهنگی پرداخت و با بیان اینکه فعالیتهای فرهنگی باید در نهایت بر تأثیرگذاری و اصلاح جامعه منتهی شود، اظهار کرد: به دنبال ایجاد حرکت عمومی باشید، فعالیتهای فرهنگی و ارتباطات فردبهفرد باید به یک حرکت اجتماعی و عمومی تبدیل شود، نهضت عظیم پیامبر گرامی اسلام نیز از تربیت افراد شروع و به یک حرکت اجتماعی عمومی ختم شد.
برخورداری از «همت عالی» و «اهداف بزرگ» یکی دیگر از توصیههای حجتالاسلاموالمسلمین مروی به مجموعه مؤسسه جوانان آستان قدس و مؤسسات فعال فرهنگی بود.
وی از جوانان فعال فرهنگی خواست با پرورش و تقویت قوه اراده، هدف خود را ایجاد یک تحول اجتماعی در ایران و سپس کل جهان قرار دهند و با اشاره به تبلیغات گسترده سوء و تلاش برای نفوذ فرهنگی استکبار و صهیونیسم در کشورهای مختلف ازجمله اسلامی، عنوان کرد: چرا باید جریانات باطل بتوانند در کشوری اسلامی نفوذ و حتی خود را مقبول جلوه دهند و به فرهنگ و اعتقادات آن جامعه ضربه بزنند؟ جریان حق باید در این مسیر فعالیت کند و سخن اهلبیت(ع) را به گوش جوامع برساند.
مروی با اشاره به روایت «فَاِنَّ النّاسَلَوْ عَلِموا مَحاسِنَ كَلامِنا لاَتَّبَعونا» از امام رضا(ع)، عنوان کرد: اگر مردم بر سخنان نیک اهلبیت عصمت و طهارت(ع) آگاهی پیدا کنند قطعاً پیروی خواهند کرد و اگر کاستی هست دلیلش کوتاهی ما در رساندن پیامهای این حضرات به مردم دنیاست، هرکسی بهاندازه توان خود میتواند در مرتبهای از مراتب احیاکنندگان امر اهلبیت عصمت و طهارت(ع) قرار گیرد.
وی از مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی خواست مشهد را بهعنوان مرکز فعالیتهای خود قرار دهند و ابراز کرد: مکانی را بهعنوان پایه و الگو در فعالیتهای فرهنگی خود قرار دهید و مشهد بهعنوان شهر امام رضا(ع) شایستهترین مکان است. باید دید که وضعیت و شرایط مشهد چقدر با معارف رضوی سنخیت دارد؟ کسبه این شهر، خیابانها و جوانان این شهر چقدر متناسب با معارف اخلاقی و آموزههای امام رضا(ع) هستند؟ زائری که به مشهد میآید باید تفاوت این شهر با دیگر شهرها را احساس کند.
وی حفظ ارتباط با حرم مطهر و برنامهریزی برای زائران جوان و نوجوان را یکی دیگر از رسالتهای مؤسسه جوانان آستان قدس معرفی و عنوان کرد: پیش از ورود ویروس منحوس کرونا و در شرایط عادی، حرم مطهر سالانه حدود 30 میلیون زائر داشته است، مؤسسه جوانان باید برای این زائران برنامهریزی و علاوه بر این برای خانواده کارکنان رضوی نیز برنامه داشته باشد.
مروی تربیت دینی براساس آموزههای امام راحل و رهبری معظم انقلاب را راهبرد فعالیتهای مؤسسه جوانان آستان قدس معرفی کرد و گفت: افق فعالیتهای فرهنگی را باید جهانی دید اما کار را از خانه خودمان شروع کنیم، مشهد و حرم مطهر رضوی باید اولویت فعالیتهای فرهنگی مؤسسه جوانان باشد.
انتهای پیام/282/ش