غفلت از صنعت گردشگری در ایلام/ ظرفیت بی بدیل که نباید فراموش شود
گروه استانها - توجه به صنعت گردشگری در ایلام میتواند به توسعه اقتصادی و توسعه پایدار و اشتغال استان کمک کند و بستری برای ارزآوری در شرایط تحریم باشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، صنعت گردشگری صنعتی است چند کاره در دهه های اخیر به عنوان یک منبع برای توسعه پایدار مورد توجه بسیاری از کشورهای جهان قرار گرفته است اثرات اقتصادی گردشگری دردهه اخیر مورد توجه قرار گرفته است که از جمله این اثرات می توان به کسب درآمد ارزی ، افزایش درآمد ملی جامعه میزبان ، افزایش درآمد دولت ، افزایش سرمایه گذاری ، توزیع مجدد ثروتهای بین المللی ، افزایش اشتغال نیروی کار ، توسعه صنایع دستی و کالاهای محلی را نام برد.
با این مقدمه استان ایلام از جمله مناطق بدیع در حوزه گردشگری به شمار میآید که با دارا بودن شهر تاریخی دوره ساسانی"درهشهر"، "چغا آهوان" مهران، سنگ نوشته تنگه ارغوان، "قلعه سام" در شیروان، پل تاریخی گاومیشان درهشهر را در حوزه میراث فرهنگی نام برد.
این استان در بخش اکو توریسم نیز از مجموعه آثار طبیعی شامل چشمههای آبگرم و غار خفاش دهلران، جنگلهای تفریحی ارغوان و تجریان، غار طبیعی و تاریخی "لوان کوه" بدره، "کبوترلان" زرینآباد و دریاچه دوقلو سیاه گاو و آبشارهای چشمه زرد، آبطاف چشمه آوار برخوردار است.
وجود نمونههای بکری از غارها، شکارگاهها تنوع جاذبههای اکوتوریستی ایلام را دوچندان کرده است اما نبود چشمانداز حال و آتی در سایه غفلت مسئولان گردشگری در استان ایلام را بی بهره از مزایای اقتصادی، اشتغال، بهبود زیرساختهای این صنعت در استان کرده است.
بیتردید این نعمت الهی که میتواند اقتصاد استان را در شرایط تحریمی شکوفا کند و در تحقق اقتصاد بدون نفت موثر باشد اگر مورد توجه متولیان امر گردشگری قرار گیرد درآمدهای ارزی، ایجاد فرصتهای شغلی و بهبود معیشت مردم ایلام را در پیخواهد داشت.
به اعتقاد کارشناسان توجه به ظرفیتهای گردشگری، تکمیل و مهیاکردن زیرساختهای مورد نیاز این صنعت و معرفی جاذبههای گردشگری میتواند صنعت گردشگری ایلام را متحول کند.
کارشناسان پیشنهاد دارند برای استفاده از ظرفیت گردشگری ایلام، برگزاری جشنوارههای محلی و ملی،معرفی و مهیا کردن زمینه بازاریابی و صادرات صنایعدستی استان ضروری است.
عبدالمالک شنبه زاده وجود 2 هزار اثر تاریخی در استان ایلام و ثبت 780 اثر تاریخی در فهرست آثار تاریخی ملی را از سرمایههای ارزشمند و موثر برای حوزه گردشگری استان عنوان و اظهار داشت: استان ایلام از غنای لازم برای قطب گردشگری شدن برخوردار است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری ایلام گفت: برای تحقق و قطب گردشگری کشور شدن نیازمند وجود سرمایهگذار بخش خصوصی هستیم که در استان این ظرفیت وجود ندارد و بخش خصوصی طالب سرمایهگذاری در این حوزه نیست.
وی با بیان مشکل سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه گردشگری استان ایلام به شیوع کرونا نیز اشاره کرد و گفت: شیوع کرونا رمق سرمایهگذارانی که در سنوات گذشته در این صنعت سرمایهگذاری کردهاند را گرفت.
نبود سرمایهگذار، شیوع کرونا و تبعات آن در ورشکستگی و تعطیلی مراکز گردشگری استان، محدودیتهای ناشی از کرونا و کاهش شدید مسافرتها از جمله موارد عنوانی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری ایلام در علت بی رمق بودن این صنعت در ایلام بود که یادآورشد: اقداماتی برای پسا کرونا در توجه به صنعت گردشگری استان ایلام در نظر گرفته شده است که در صورت تحقق بهبود شرایط انجام خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری ایلام خاطر نشان کرد: برای تحقق درآمدهای ناشی از صنعت گردشگری و بهره مندی استان از این ظرفیت نیازمند اختصاص منابع مالی دولت به صورت بستههای حمایتی، وامهای بلند مدت و کم بهره و تکمیل زیر ساختها هستیم تا سرمایهگذار راغب به سرمایهگذاری در این حوزه شود.
قاسم سلیمانی دشتکی نیز با ادغان به ظرفیت گردشگری استان ایلام اظهار داشت: صنعت گردشگریظرفیت توان ایجاد 10 هزار شغل را در استان دارا است.
استاندار ایلام گفت: عزم دولت برای ایجاد حرکت و نشاط در این عرصه جزم است و برای شرایط پسا کرونا برنامههایی در دست اقدام داریم.
وی افزود: بخش بازرگانی و بازاریابی این حوزه خصوصاً در کشور عراق باید فعال شود و توجه ویژهای نیزبه گردشگری مذهبی، طبیعتگردی، توریست درمانی استان معمول شود.
استاندار ایلام عنوان کرد: ازظرفیتهای گردشگری ایلام بدرستی استفاده نشده است و این قابل قبول نیست و با بهبود شرایط حادث شده در اثر کرونا این حوزه بیشتر مورد توجه قرار گیرد تا استان بتواند برای تحقق توسعه پایدار از ظرفیت گردشگری بهره مند شود.
گزارش: سمیه میری
انتهای پیام /180/ش