جزئیات تایید نشده از طرح غربی‌ها برای چگونگی ایجاد دولت آینده در افغانستان

جزئیات تایید نشده از طرح غربی‌ها برای چگونگی ایجاد دولت آینده در افغانستان

به گفته منابع، غربی‌ها طرحی را برای ایجاد دولت موقت در افغانستان تهیه کرده‌اند که قدرت را بطور مساوری بین نظام جمهوری و طالبان تقسیم می‌کند.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، منابع اعلام کردند که آمریکا طرحی را برای ایجاد دولت موقت در افغانستان تنظیم کرده است که در آن قدرت بطور مساوری بین نظام جمهوری و گروه طالبان تقسیم شده است.

در این طرح آمده که پس از امضای این توافقنامه، دولت موقت تا ایجاد یک حکومت اسلامی که از طریق انتخابات تعیین خواهد شد مسئولیت اداره کشور را خواهد داشت.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

براساس این طرح اداره اجرایی به رهبری رئیس‌جمهور و نخست وزیر، پارلمان و قوه مستقل قضائیه سه بخش اساسی دولت موقت آینده افغانستان است و شورای عالی فقه اسلامی، کمیسیون آمادگی برای تدوین قانون اساسی، کمیسیون آشتی ملی، نظارت بر عملی شدن آتش‌بس و بازگشت مهاجران نیز از دیگر بخش‌های مهم دولت آینده این کشور به شمار می‌رود.

رئیس جمهور و نخست وزیر دولت موقت را طرف‌های افغان تعیین می‌کنند و تمامی نهادهای کلیدی از جمله نهادهای امنیتی، دفاعی و مالی میان جمهوریت و طالبان بطور مساوی تقسیم می‌شوند.

در ادامه این طرح همچنین آمده است که پارلمان 334 عضو خواهد داشت که 250 نفر آن را اعضای کنونی این مجلس تشکیل داده و 84 عضو دیگر را نیز طالبان معرفی خواهد کرد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

از بین 102 عضو سنای افغانستان نیز 34 نفر توسط طالبان، 34 نفر توسط نظام جمهوری و 34 نفر دیگر نیز از شوراهای ولایتی تعیین خواهد شد.

قوه قضائیه افغانستان نیز 9 عضو خواهد داشت که 4 نفر آن توسط طالبان، 4 عضو آن توسط دولت کنونی و یک عضو آن توسط رئیس جمهور انتخاب می‌شود.

به گزارش «طلوع نیوز»، در این طرح آمده که دولت موقت برای تعدیل قانون اساسی کنونی یا ایجاد قانون تازه، مطابق تمامی توافقنامه‌های جهانی که افغانستان امضا کرده‎، کار خواهد کرد و بخش‌هایی که تحت کنترل دولت هستند توسط نیروهای دولتی و بخش‌هایی که تحت کنترل طالبان قرار دارند نیز توسط این گروه کنترل شده و بخش‌های مورد منازعه نیز بطور مشترک اداره خواهند شد.

از سوی دیگر، «راس ویلسون» کاردار سفارت آمریکا در کابل تاکید کرده که کشورش طرفدار ایجاد دولت موقت در افغانستان نیست اما نزدیکان سیاسیونی که اخیراً با «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه آمریکا برای افغانستان دیدار داشتند تایید می‌کنند که خلیلزاد طرح دولت موقت را مطرح کرده است.

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان