معیارهای تعبیر جوان مومن انقلابی را در شهید نواب صفوی پیدا کنید

معیارهای تعبیر جوان مومن انقلابی را در شهید نواب صفوی پیدا کنید

گروه استان‌ها-یکی از جوانانی که می‌توان از او سرمشق یک جوان مومن انقلابی را گرفت و در انتخاب معیارهای این تعبیر مقام معظم رهبری به اشتباه نیفتاد شهید نواب صفوی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، در سال‌های اخیر مقام معظم رهبری در بیانات خویش بارها عبارت «جوان مومن انقلابی» را به کار برده و با تبیین ویژگی‌های آن، الگوی تراز جوان در جمهوری اسلامی ایران را به تصویر کشیده‌اند. از آنجا که حوزه‌های علمیه و طلاب، یکی از عوامل مهم در شکل‌گیری انقلاب اسلامی بوده‌اند؛ اگر انقلاب بخواهد مستمر بماند باید طلاب و حوزه های علمیه انقلابی بمانند و از مسیر انقلاب منحرف نشوند.

یکی از معدود شخصیت هایی که و در راه تحقق آرمان های اسلامی، از جان خود مایه گذاشت، شهید نواب صفوی است. از این رو بررسی و یادآوری ویژگی‌های رفتاری و اخلاقی ایشان با خاطرات و مصداق‌های مشخص، بهترین معیار برای شناختن یک طلبه مؤمن انقلابی است.

رهبرمعظم انقلاب در مورد این شخصیت بزرگوار می‌فرمایند: «باید گفت که اولین جرقه‌های انگیزش انقلاب اسلامی به وسیله نواب در من به وجود آمد و هیچ شکی ندارم که اولین جرقه‌ها را نواب در دلها روشن کرد. سخنرانی نواب یک سخنرانی معمولی نبود. بلند می‌شد و می‌ایستاد و با شعار کوبنده شروع به صحبت می‌کرد. تمام وجودم مجذوب این مرد بود و به سخنانش گوش می‌دادم و او هم بنا کرد به شاه و دستگاه‌های انگلیس و اینها بدگویی کردن. اساس سخنانش این بود که اسلام باید زنده شود. اسلام باید حکومت کند.

دغدغه‌ای از جنس وحدت

در ادامه کارشناس انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر به برخی از شاخصه‌ها و ویژگی‌های اخلاقی ویژۀ ایشان که از دلایل مهم محبوبیت آن بزرگوار و اثرگذاری او بر قشرهای مختلف مردم، بوده اشاره می‌کند و به خبرنگار تسنیم اظهار داشت: اندیشه و بینش سیاسی او برگرفته از آموزه‌‌های اسلام و سیره اهل بیت(ع) بود. نواب به امّت اسلامی معتقد و دغدغه وحدت جهان اسلام را داشت. او از هر فرصتی برای اعتلای کلمه حق استفاده می کرد و هر مکانی را که آماده شنیدن سخن حق و حرکت اسلامی می دید پایگاه جهاد با کفر قرار می‌داد.

شهید نواب صفوی با بینش سیاسی الهی خویش دریافته بود که این پیمان، به صلاح امّت اسلامی نیست. از این رو، با انتشار بیانیه ای، مخالفت خویش را آشکار کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است:مصلحت مسلمین دنیا، پیوستن و تمایل به هیچ یک از دو بلوک نظامی جهان و پیمان های دفاعی نبوده، باید برای حفظ تعادل نیروهای دنیا و استقرار صلح و امنیت، یک اتحادیه دفاعی و نظامی مستقلی تشکیل داد.

وی یکی دیگر از شاخصه‌های اخلاقی شهید نواب به عنوان یک طلبه مؤمن انقلابی، شجاعت و شهامت دانست و افزود: او لحظه‌ای در دفاع از دین و ارزش‌های الهی، خوف و ترس به دل راه نمی‌داد و با تمام قدرت در برابر انحرافات و هتک حرمت‌ها می‌ایستاد.

دور ماندن از اهداف مبارزاتی نتیجه دنیاپرستی است

محمد شاه سنایی ادامه داد: اجتناب از دنیاپرستی و زرق و برق فریبنده دنیا از دیگر شاخصه‌های این شهید بود. ایشان هرگز به مال و منال دنیا دل نبست و در زهد و تقوا چنان بود که ریاستهای فریب دهنده و ثروتهای دلربا را به دیده حقارت می‌نگریست. رهبر معظم انقلاب نیز بارها از اعضای فداییان اسلام به عنوان جوانان مؤمن صالح پاکباز مخلص و بی‌طمع و بی‌اعتنای به دنیا و زخارف آن، یاد کرده و تجلیل نموده‌اند.

وی تاکید می‌کند که شهید نواب با برخورد‌های خود درس بسیار بزرگ و کارآمدی را به همگان آموخت و آن اینکه در راه مبارزه، انسان باید محبت دنیا و مظاهر آن را از دلش بیرون کند؛ چراکه دنیاپرستی و لغزیدن در این وادی می تواند منجر به بی نتیجه ماندن اهداف بزرگ مبارزاتی شود.

این کارشناس انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر با بیان اینکه، شهید نواب و دوستان او در گروه فدائیان اسلام، خودجوش و مستقل برای دفاع و حراست از ارزش‌های دینی و اسلامی اقدام می‌کردند، گفت: آنها در اجرای احکام اسلام در کشور و از میان برداشتن رجال خائن به اسلام و کشور، هیچگونه مسامحه‌ای به خرج نمی‌دادند. هستۀ اصلی این تشکّل را گروهی از طلاب رادیکال تشکیل می‌دادند که تا حدود فراوانی مستقل عمل می‌کردند.

زمان شناسی و آتش به اختیاری

وی خاطر نشان کرد: آنها بر این باور بودند که اگر مراجع به دلیل اقتضای شرایط و برخی مصلحت‌ها نمی‌توانند دست به کارهای انقلابی بزنند، دلیلی ندارد که طلاب نیز بنشینند و سکوت کنند. شهید نواب صفوی در بازجویی، خود را سرباز اسلام، و آیت اللّه بروجردی را افسر اسلام خواند و اعلام کرد تا زمانی که سرباز هست، افسر به میدان نمی رود.

ثمرۀ اقدامات خودجوش و مستقل شهید نواب و فدائیان اسلام، بر بیداری مردم و برملا شدن ماهیت رژیم پهلوی بود و مبارزات برضد رژیم را شدت بخشیده و بستر و زمینه را برای قیام مردم به رهبری حضرت امام(ره) و پیروزی انقلاب اسلامی فراهم نمود. اقدامات و حرکت فدائیان اسلام به قدری در بین جوانان مؤثر بود که شماری از آنها پس از آغاز قیام امام خمینی(ره) در سال 1341، هیئت‍های مؤتلفه اسلامی را بنیان نهادند و در انقلاب اسلامی نقش آفرین شدند.

تأثیرگذاری فکری و نفوذ کلام

شاهسنایی معتقد است که شهید نواب صفوی با پشتوانه ایمان و روحیه شجاعت و غیرتمندی خود، تأثیر بزرگی در شکل‌گیری برخی حرکت‌ها داشت که ازجمله آنها می‌توان به نقش وی در به کار آمدن اولین دولت ملی اشاره کرد. البته بُعد دیگر تأثیرگذاری تفکر و شخصیت شهید نواب را می‌توان شکل‌گیری حرکت‌ها و سازمان‌های سیاسی دانست که بعدها در تحقق انقلاب اسلامی نقش آفرین بودند، که ازجمله آنها می توان به حزب مؤتلفه اسلامی اشاره کرد.

انتهای پیام/169/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon