خشم اروپا از توزیع ناعادلانه فایزر/ شتاب چین و ترکیه در تزریق واکسن کرونا

خشم اروپا از توزیع ناعادلانه فایزر/ شتاب چین و ترکیه در تزریق واکسن کرونا

توزیع ناعادلانه واکسن فایزر در دنیا باعث خشم و نارضایتی سران اروپایی شده و این در حالی است که چین و ترکیه سرعت واکسیناسیون شهروندان خود را افزایش داده‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، درحالیکه کشورهای اروپایی در انتظار دریافت واکسن فایزر هستند به نظر می رسد عمل نکردن به تعهدات این شرکت باعث ناراحتی تعداد زیادی از کشورهای اروپایی شده است. شش کشور اروپایی تاخیر در دریافت واکسن فایزر را غیرقابل قبول خوانده و اعلام کرده‌اند که این تاخیر باعث زیر سوال رفتن کل اعتبار فرایند واکسیناسیون شده است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

به نظر می رسد کشورهای اروپایی تحت تاثیر ویروس جدید کرونا که اولین بار در انگلیس مشاهده شده با تشدید اقدامات پیش گیرانه سعی داشته‌اند تا دریافت واکسن فایزر برای خود زمان بخرند؛ اتفاقی که با تاخیر در تحویل این واکسن از سوی شرکت مادر باعث خشم مقامات اروپایی شده است. هرچند در ظاهر توزیع واکسن فایزر از اواخر ماه دسامبر در بین کشورهای اتحادیه اروپا آغاز شده اما یک سوم از کشورهای این اتحادیه که دارای 27 عضو است در کنفرانس ویدئویی روز چهارشنبه هفته گذشته بر ناکافی بودن دوزهای تحویل شده از سوی این شرکت تاکید داشتند.

روز جمعه نیز شش عضو اتحادیه اروپا با ارسال نامه‌ای از کمیسیون اروپا خواستند تا شرکت فایزر-بیونتک را برای تحویل واکسن در زمان مقرر و ارائه شفافیت لازم تحت فشار قرار دهد. در نامه‌ای که به امضاء وزرای بهداشت کشورهای سوئد، دانمارک، فنلاند، لیتوانی، لاتویا و استونی شده آمده است که "این وضعیت غیرقابل قبول است". در بخش دیگری از این نامه آمده است: این کار نه تنها زمانبندی برنامه ریزی شده برای واکسیناسیون را تحت تاثیر قرار می دهد بلکه باعث کاهش اعتبار فرایند واکسیناسیون می شود.

درحالیکه کشورهای اروپایی از بدعهدی های فایزر به ستوه آمده‌اند، ترکیه که عضو اتحادیه اروپا هم نیست واکسیناسیون بیش از 600 هزار نفر را در دو روز پس از دریافت واکسن شرکت سینواک چین انجام داد و به یکی از کشورهایی تبدیل شد که سریعترین تعداد واکسیناسیون را انجام داده است.

فخرالدین کوچا، وزر بهداشت ترکیه در توییتی نوشت: ما کشوری باتجربه در اجرای سراسری برنامه های واکسیناسیون هستیم. ما جنگ با این بیماری را در کنار یکدیگر خواهیم برد. ترکیه در روز اول واکسیناسیون خود در روز پنجشنبه تعداد بیشتری واکسیناسیون در مقایسه با فرانسه طی مدت 3 هفته انجام داد. افزایش ابتلا به ویروس کرونا در چین نیز باعث تسریع فرایند واکسیناسیون در این کشور شده است، هرچند چین درعین حال مشغول صادرات میلیون ها دوز واکسن به کشورهایی مانند ترکیه، اندونز و برزیل است.

تنها در 9 روز ابتدایی سال جاری میلادی نزدیک به 4.5 میلیون دوز واکسن در سراسر چین بین مردم تزریق شد. طبق برآوردهای رویترز تا 13 ژانویه این رقم به بیش از 10 میلیون دوز رسید. دو شرکت سینواک و سینوفارم مشغول تولید این واکسن ها هستند. سینوفارم بیش از 10 میلیون دوز واکسن در داخل چین توزیع کرده و سینواک نیز تا 10 ژانویه بیش از 7 میلیون دوز واکسن تحویل داده است.

درحالیکه مردم آمریکا به واسطه قول های جو بایدن در دوره انتخابات ریاست جمهوری این کشور مبنی بر توزیع 100 میلیون دوز واکسن در 100 روز ابتدایی دولت وی، در انتظار دریافت واکسن مورد نظر هستند، مراکز درمانی با کمبود واکسن مواجهند و در روز جمعه دستکم یک سیستم درمانی مجبور به لغو قرارهای واکسیناسیون خود شد. در کنار آمریکا مقامات قاره سبز نیز از نحوه توزیع واکسن رضایت چندانی ندارند و توزیع عادلانه واکسن کرونا را زیر سوال برده‌اند. در طرف مقابل کشورهایی مانند چین و ترکیه تزریق واکسن های چینی را با سرعت بیشتری در دستور کار قرار داده و سعی در افزایش ایمنی مردم در کمترین زمان ممکن را دارند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon