مشکل ادامه‌دار «نان» در خراسان شمالی / صف‌هایی که تهدید جان و اعصاب مردم است

مشکل ادامه‌دار «نان» در خراسان شمالی / صف‌هایی که تهدید جان و اعصاب مردم است

گروه استان‌ها- نان در استان خراسان شمالی علاوه بر کیفیت پایین٬ با صف‌های طولانی در مقابل نانوایی‌ها٬ به معضل جدی سفره٬ سلامت و اعصاب مردم تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد٬ نان در استان خراسان شمالی علاوه بر کیفیت پایین٬ با صف‌های طولانی در مقابل نانوایی‌ها٬ به معضل جدی سفره٬ سلامت و اعصاب مردم تبدیل شده است.

این روزها در مقابل هر نانوایی در مرکز و حاشیه شهر٬ همیشه صف‌های طولانی از مردمی که دقایق زیادی را برای خرید این قوت لایموت ایستاند خودنمایی می‌کند. در حاشیه شهر و مناطق کم برخوردار این موضوع بسیار جدی‌تر است و مشکلات بیشتری را ایجاد کرده است.

نان در بیشتر روستاهای استان خراسان شمالی با گران شدن نهاده‌های دامی به خوراک دام تبدیل شده و اثرات ضد سلامتی نان‌های خرابی که دام‌ها از آن استفاده می‌کنند در سال های آینده خودنمایی خواهد کرد. اما علت اصلی شلوغی صف نانوایی‌ها در خراسان شمالی و کیفیت پایین نان در استان چیست؟

آرد بی‌کیفیت می دهند؛ نان خوب می‌خواهند!

مدیر اجرایی اتحادیه نانوایان بجنورد در این باره اظهار داشت: از دلایل بی کیفیت شدن نان می‌توان به  افزایش قیمت خمیرمایه برای چندمین بار، مواد افزودنی و افزایش حق بیمه کارگران اشاره کرد.

مهدی قاسمیان با اشاره به این که قیمت خمیرمایه برای چندمین بار از 82 به 155 هزار تومان رسیده است، افزود: به جای 200 گرم خمیرمایه،به علت گرانی بسیار زیاد این ماده٬ 100 گرم از آن مصرف و  همچنین دیگر افزودنی‌ها با افزایش قیمت  در پخت نان کمتر استفاده می‌شود و در نتیجه شاهد نان بی‌کیفیت در شهر هستیم.

وی گفت: آردها هم بسیار بی‌کیفیت شده‌اند. هفته اخیر حدود 40 تا 50 گزارش دست من رسید که مردم از بی‌کیفیتی آرد چند کارخانه گلایه‌مند بودند. وشاطر ما نمی‌تواند با این  نوع  آرد نان مناسب پخت کند، نانوای با سابقه ما از این بی کیفیتی  ناراحت است و به ناچار باید با این آرد  بی‌کیفیت نان  پخت  کند و در نتیجه نان پخت شده باب طبع مردم نیست.

قاسمان تصریح کرد: متاسفانه کسی به این موضوع ورود نمی‌کند و اهمیتی نمی‌دهد و نانوا را مقصر اصلی می‌دانند، اما موضوع  زنجیروار است و نانوا چاره ای ندارد و باید با همان آردی که تحویل می‌گیرد، نان پخت کند. متاسفانه پیگیری اثرگذاری دیده  نمی‌شود و با وجود نمونه برداری هایی که انجام می‌شود نتیجه ای نداشته است. 

صف‌های طولانی برای نان‌های بی‌کیفیت

اما سوال اینجاست که با وجود همین نان‌های بی کیفیت٬ چرا صفوف نانوایی ها اینقد شلوغ است؟ سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت و خراسان شمالی در این باره اظهار داشت: مردم خراسان شمالی بیشتر از بقیه مردم نان مصرف می‌کنند و این عامل باعث شلوغی نانوایی‌ها است.

علی اصغر رضازاده گفت: افزایش قیمت کالاهای اساسی به ویژه برنج و مرغ در چند ماه اخیر باعث شده نان در سبد خانوار افزایش پیدا کند و شاهد شلوغی نانوایی‌ها باشیم.

وی افزایش قیمت نهاده‌های دامی را یکی دیگر از دلایل شلوغی صف نانوایی عنوان کرد و در این رابطه گفت: با توجه به اینکه بسیاری از روستاها نانوایی ندارند و سهمیه آرد خانه پزی به برخی از روستاییان و عشایر اختصاص داده می‌شود، این افراد آرد را در جهت تامین خوراک دامی مصرف می‌کنند و نان موردنیاز خود را از سایر روستاهای مجاور و شهرستان‌های اطراف تهیه می‌کنند.

سرپرست سازمان صمت خراسان شمالی با بیان اینکه سرانه مصرف آرد در خراسان شمالی بیشتر از میانگین کشوری است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر سرانه آرد مصرفی در کشور به ازای هر نفر 7.5 کیلو است اما این رقم در خراسان شمالی 9.5 کیلو است. ضمن اینکه افزایش مصرف نان را در فصول پاییز و زمستان در خراسان شمالی شاهد هستیم که این عامل سبب تجمع افراد در نانوایی‌ها می‌شود.

رضازاده در ادامه با اشاره به اقدامات کارگروه اقدام در خصوص گشت های ویژه به منظور نظارت بر عملکرد نانوایی های سطح استان گفت: آن دسته از نانوایی‌های که نسبت به ساعات پخت نان و همچنین توزیع غیر متعارف آرد اهمیت ندهند سهمیه آنها به میزان 20 درصد کاهش پیدا می‌کند و این سهمیه در اختیار نانوایی‌های منظم می‌گیرد.

وی در پایان با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 6 هزار و 650 مورد بازرسی از نانوایی‌های سطح استان صورت گرفته است اضافه کرد: طی بازرسی‌های به عمل آمده 362 پرونده برای متخلفین این حوزه به ارزش 3 میلیارد و 300 میلیون تومان تشکیل شده است.

انتهای پیام/311/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon