تازیانه سرما بر تن باغات موز دشتیاری/ نابودی زحمات کشاورزان بلوچستان بر اثر "سرمای کم‌سابقه" + فیلم

تازیانه سرما بر تن باغات موز دشتیاری/ نابودی زحمات کشاورزان بلوچستان بر اثر "سرمای کم‌سابقه" + فیلم

گروه استان‌ها ـ سرمای کم‌سابقه در جنوب استان سیستان و بلوچستان به کشاورزی مناطق "باهو و دشتیاری" خسارات فراوانی وارد کرده و موزستان دشتیاری به طور کامل را از بین برد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دشتیاری، سرمای کم‌سابقه در مناطق "باهو و دشتیاری" در جنوب استان سیستان و بلوچستان موجب شده تا داستان تلخ خسارات وارده در پی وقوع سیل دی‌ماه 1398 به بخش کشاورزی برای مردم منطقه تکرار شود؛ این بار اما جنس خسارت متفاوت و پیرو سرمازدگی است.

سرمای کم سابقه ای که از ابتدای دی ماه زاهدان و نیمه شمالی استان سیستان و بلوچستان را فرا گرفته بود به مناطق مرکزی و جنوب استان نفوذ کرد و موجب شد موزستان شهرستان دشتیاری و بیش از 500 هکتار از باغات موز زرآباد در جنوب استان به طور کامل نابود شود.

رئیس خانه کشاورز شهرستان‌های چابهار و دشتیاری در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: شغل و منشا درآمد اکثر مردم مناطق باهو و دشتیاری کشاورزی است؛ سال گذشته دقیقاٌ در همین روزهای سال بود که بارانی سیل‌آسا کشاورزی این منطقه را از بین برد و کشاورزان به امید روزی که دوباره جان بگیرند، با آن دست‌های پینه بسته به کشت و زرع پرداختند تا بار دیگر زمین را احیا کنند و به نان و نوایی برسند و بعضی از محصولات را در همین منطقه تولید کنند اما امسال بار دیگر و این بار از جنسی متفاوت خسارت دیده‌اند و سرمای بی‌امانی آمد تا امان کشاورزان را ببرد و همه کشاورزی چه باغی و صیفی و زراعی را از بین برد.

شه‌بخش گرگیج افزود: یک سال سیل و یک سرما کشاورزی مردم را از بین برد و پیش از این هم سال‌ها بی‌آبی و خشکسالی و این قصه همچنان ادامه دارد. نمی‌دانیم چاره کار چیست و چطور می‌شود کشاورزان را حمایت کرد تا کشاورزی کنند و یک اطمینان حداقلی داشته باشند. درست است سرما و سیل بلای طبیعی هستند و گاهی موقع غیرقابل پیش‌بینی و یا فراتر از حد پیش‌بینی  اما معتقدم متولیان امر و به ویژه جهاد کشاورزی و صندوق‌های حمایتی باید در زمینه بیمه محصولات کشاورزان فکری بکنند و از طرف دیگر کشاورزان هم محصولات خودشان را بیمه کنند؛ اما ظاهراً قوانین کار را دشوار کرده و کسانی که قانونگذاری کردند اگر محدودیت‌های قانونی وجود دارد باید آنها را در این خطه به صورت مستثنا لحاظ کنند.

وی خاطرنشان کرد: مردمی که در این منطقه زندگی می‌کنند به دلایل مختلف به ویژه عدم آشنایی با بروکراسی اداری سالیان متمادی نتوانسته‌اند حتی برای زمین‌های کشاورزی خود سند بگیرند؛ باید یک ساز و کاری ایجاد کرد که این امور برای مردم محروم تسهیل شود. همچنین صندوق‌های حمایتی و بیمه‌ای باید محصولات  کشاورزان ما را مورد حمایت قرار دهند و اگر مواردی چون سیل و سرما رخ داد محصولات را از طریق بیمه تحت پوشش قرار دهد.

رئیس خانه کشاورز شهرستان‌های چابهار و دشتیاری گفت: کشاورزان منطقه هرچه داشتند پای آبادی سرزمین‌شان گذاشتند و اکنون چیزی ندارند و شرمنده خانواده هستند و اگر روال به همین شکل ادامه داشته باشد هیچ رغبتی برای کشاورز نمی‌ماند و یک جمعیت انبوه بیکار می‌شود و از طرف دیگر آسیب‌های اجتماعی متعددی گریبانگیر جامعه خواهد شد و هزینه را هم برای دولت سنگین خواهد کرد.

گرگیج ادامه داد: وقتی مردم شغل نداشته باشند و بیکار باشند ما می‌بینیم که چالش‌ها و آسیب‌های بسیار جدی به سراغ جامعه می‌آید. کشاورز باید از طریق بیمه یک اطمینان حداقلی داشته باشد تا بتواند با خیال راحت کشاورزی کند و هر روز دغدغه یکی از بلایای طبیعی را نداشته باشد.

استان سیستان و بلوچستان , مناطق محروم ,

انتهای پیام/395/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon