صف نان و داستان تلخ بی‌کفایتی مسئولان در شرق کشور / صف‌های طولانی نان در سیستان و بلوچستان از کجا آب می‌خورد؟

صف نان و داستان تلخ بی‌کفایتی مسئولان در شرق کشور / صف‌های طولانی نان در سیستان و بلوچستان از کجا آب می‌خورد؟

گروه استان‌ها ـ بر اساس گفته متولیان آرد و نان و برخی نانوایی‌ها، اعلام زودهنگام تعرفه جدید، کاهش سهمیه ها و تخصیص نامتوازن آرد از عمده دلایل ایجاد صف‌های نان در مرکز سیستان وبلوچستان است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، با توجه به افرایش صف‌های دریافت نان در سطح شهرستان زاهدان و وجود برخی نارضایتی‌ها در این باره، خبرنگار تسنیم دلایل و چرایی موضوع را از مسئولان مطالبه کرد که در پی آن روز گذشته دادیار حقوق عامه دادستانی مرکز سیستان و بلوچستان به همراه خبرنگار تسنیم و نمایندگان ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان با حضور در محل اتحادیه آرد و نان زاهدان ضمن دیدار با رئیس اتحادیه، دلایل وجود صف‌های نان را جویا شدند.

خدابخشی رئیس اتحادیه آرد و نان زاهدان در این زمینه اظهار داشت: یکی از عمده دلایل ایجاد صف‌های طویل نانوایی‌ها در زاهدان، ابلاغیه دولت مبنی بر افزایش قیمت آرد در آینده است. همین امر موجب افزایش چند برابری قیمت آرد شد به نحوی که نانوایی‌ها دیگر توان خرید آرد آزاد را نداشتند و در نتیجه شیفت‌های کاری پخت آنها کاهش چشمگیری داشت.

وی افزود: عدم تخصیص مناسب سهمیه آرد نیز یکی دیگر از این عوامل محسوب می‌شود به نحوی که در زمان تقسیم سهمیه آرد شهرستان‌های استان، هیچ‌ نماینده‌ای از سوی این اتحادیه و فرمانداری در جلسه معاونت اقتصادی استانداری حضور نداشته و این امر ‌موجب تقسیم نامتوازن آرد شد و سهمیه کافی به‌کلانشهر زاهدان تخصیص پیدا نکرد.

رئیس اتحادیه آرد و نان زاهدان ادامه داد: افزایش سهمیه آرد جهت فعالیت کامل نانوایی‌ها در شیفت‎های کاری می‌تواند در رفع این مشکل موثر باشد. بازدیدهای سرزده متعددی در این مدت از نانوایی‌ها ‌صورت گرفته و طی جلسات برگزار شده موارد لاز ‌به نانوایان‌گوشزد شده اما دولت نیز برای حل معضل باید تدبیر ویژه‌ای داشته باشد.

صف نان در کنار صفوف گاز و نفت و ... پذیرفته نیست

دادیار حقوق عامه دادگاه عمومی و انقلاب مرکز استان سیستان و بلوچستان نیز اظهار داشت: در این استان قوت غالب مردم نان است و در شأن آنها نیست که در کنار صف‌های گاز و نفت و ... در صف نان نیز بایستند و وقت‌شان اینگونه تضییع شود. 

ابوالفضل احمدزاده افزود: دولت مکلف است تا ضمن تخصیص سهمیه آرد لازم برای استان، نسبت به توزیع دقیق آن نیز اهتمام جدی داشته باشد. گام نخست تهیه و توزیع آرد کافی میان نانوایی‌ها است؛ اما حلقه مفقوده در این میان نبود نظارت بعد از توزیع محسوب می‌شود که باید توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت، اتحادیه آرد و نان و سایر دستگاه‌های نظارتی به طور دقیق انجام گیرد. 

وی اضافه کرد: دادستانی نیز به عنوان مدعی‌العموم هرجا با تضییع حقوق شهروندان مواجه شود ورود کرده و با متخلفان با قاطعیت و بدون مماشات برخورد می‌کند و اگر برای این دادستانی مستند و مستدل شود که سهمیه اختصاصی آرد نانوایی‌ها به امری غیر از پخت نان و یا خدای ناکرده قاچاق اختصاص می‌یابد، شدیداً برخورد می‌شود.

نظارت بر نانوایی‌ها با توان مردمی افزایش می‌یابد

دادیار حقوق عامه دادستانی مرکز سیستان و بلوچستان تاکید کرد: با استفاده از توان رسانه‌ها، نیروهای ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان و گروه‌های جهادی و مردم زاهدان قطعاً نظارت بر عملکرد نانوایی‌ها مضاعف خواهد شد تا به قید فوریت شاهد سهولت دسترسی مردم به نان باشیم.

در پایان این جلسه با حضور رئیس و معاون اتحادیه آرد و نان زاهدان و دادیار حقوق عامه دادستانی زاهدان و مسئولین ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان بازیدی میدانی از برخی نانوایی‌های دولتی و آزادپز  سطح شهر زاهدان صورت گرفت که حرف‌های مردم و نانوایان نیز شنیدن داشت. 

یکی از شهروندان زاهدانی در حاشیه این بازدید به خبرنگار تسنیم گفت: واقعاً جای تعجب است که در این استان هر روز یک نیاز اساسی مردم کمیاب و بعضاً نایاب می‌شود و موضوعی که برای مردم به یک روزمرگی تبدیل شده همان ایستادن در صف‌های طولانی و دویدن دنبال تامین نیازهای اولیه است. 

شهرکی ادامه داد: سیستان و بلوچستان به خودی خود محروم بود و مظلومیت نیز به آن اضافه شده و ما گمان می‌کنیم دولتی‌ها به نحوی پیش رفته‌اند که دیگر نان مردم هم به تحریم‌ها گره خورده و این سئوال مطرح می‌شود که مگر ما در در تولید گندم و آرد خودکفا نشده‌ایم؛ پس چرا برای تهیه یک قرص نان باید اینگونه در صف طولانی آن هم در این سرمای زمستان بایستیم؟!

نانی که پخت آن مقرون به صرفه نیست 

یکی از نانوایان زاهدانی نیز به خبرنگار تسنیم گفت: در این نانوایی قبلاً چندین نفر مشغول به کار بودند و روزی حلال کسب می‌کردند اما با گران شدن آرد و کاهش سهمیه مجبور شدیم ضمن کم کردن نیروها، ساعت کاری پخت نانوایی را کاهش دهیم. 

وی گفت: ما در گذشته بعد از پخت سهمیه اختصاص یافته دولتی، تعدادی آرد نیز به صورت آزاد تهیه می‌کردیم و در تمام طول روز نان با کیفیت و مرغوب را تحویل مردم می‌دادیم اما پس از گران شدن آرد و کمیاب شدن آن دیگر توان خریداری آرد آزاد نداریم. 

این خباز زاهدانی ادامه داد: افزایش سهمیه‌ها یکی از روش‌های موثر برای شکستن این صفوف است و در پی آن نانوایان می‌توانند در ساعات کاری بیشتری اقدام به پخت کنند و شهروندان نیز هر زمانی که بخواهند امکان تهیه نان که قوت اصلی این مردم است را خواهند داشت. البته باید به طور دقیق نظارت لازم در اختصاص سهمیه به هر نانوایی نیز صورت بگیرد و به نحوی نباشد که یک نانوایی چندین برابر سایرین سهمیه آرد دولتی دریافت کند و در حق دیگران ظلم شود.

انتهای پیام/393/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon