تجاری‌سازی و بازاریابی صنایع دستی استان گلستان انجام می‌شود

تجاری‌سازی و بازاریابی صنایع دستی استان گلستان انجام می‌شود

گروه استان‌ها – حدود دو هفته قبل بود که ۴ روستا و یک شهر استان گلستان تحت عنوان روستاها و شهر ملی صنایع دستی به ثبت رسید و مدیرکل میراث فرهنگی استان نیز معتقد است مهم‌ترین هدف این اتفاق تجاری سازی و بازاریابی محصولات صنایع دستی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، 15 دی ماه امسال بود که 4 روستا به همراه یکی از شهرهای استان گلستان به عنوان روستاها و شهر ملی صنایع دستی به ثبت رسید.

برهمین اساس روستای زیارت گرگان به عنوان روستای ملی جاجیم بافی، روستای شاهکوه گرگان به عنوان روستای ملی سیاه دوزی، روستای سیاه رودبار به نام دهکده ملی صنایع دستی، روستای تنگلی گنبدکاووس به عنوان سوزی دوزی ترکمن و شهرستان علی آبادکتول با نام شهر ملی تولید البسه سنی کتول ثبت شدند.

استان گلستان به دلیل تنوع قومیتی یکی از پرظرفیت‌ترین مناطق در تولید صنایع دستی است، هر قومی متناسب با فرهنگ و پیشینه تاریخی خود صنایع دستی مخصوصی دارد و همین امر گلستان را به گنجینه‌ای کم نظیر در زمینه تولید انواع محصولات صنایع دستی تبدیل کرده است.

اما بازاریابی و فروش این محصولات یک معضل جدی برای همه هنرمندان و فعالان این عرصه است و مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان معتقد است با ثبت ملی روستاها و شهرهای استان در زمینه صنایع دستی، اتفاقات خوبی از جمله جذب گردشگری و فروش بیشتر صنایع دستی، حمایت بیشتر از هنرمندان و غیره انجام خواهد شد.

احمدی تجری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در گرگان درباره ثبت ملی 4 روستا و یکی از شهرهای استان به عنوان روستاها و شهر ملی صنایع دستی اظهار داشت: این موضوع یک اتفاق خوب برای استان است و باید از فرصتی که به وجود آمده برای تولید و فروش انواع محصولات صنایع دستی استان بهره گرفت.

وی گفت: این برای نخستین بار بود که روستاهای استان گلستان به عنوان روستاهای ملی صنایع دستی به ثبت می‌رسیدند ضمن اینکه در جلسه دفاعیه که با حضور وزیر میراث فرهنگی و کارشناسان این وزارتخانه برگزار شد، استان گلستان 10 پرونده داشت که بیشترین تعداد پرونده‌ها را شامل می‌شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان درباره اثرات ثبت ملی روستاها و شهرهای استان بیان داشت: نخستین اثر آن در بحث برندسازی، معرفی و بازاریابی صنایع دستی و گردشگری استان است. شاید مهم‌ترین تأثیر این ثبت‌ها، معرفی این روستاها و شهرها در سطح ملی و حتی بین‌المللی باشد.

وی ادامه داد: افزایش کمی و کیفی تولیدات صنایع دستی، افزایش اشتغال، ایجاد کارگاه‌های جدید، تربیت و آموزش هنرمندان، رونق صنایع غذایی، ایجاد فروشگاه‌ها و بازارچه‌های صنایع دستی و غیره از پیامدهای این اتفاق است.

تجری اضافه کرد: ضمن اینکه اگر کسی علاقه مند باشد در کشورمان یک جاجیم باکیفیت تولید کند می‌داند باید از روستای زیارت گرگان آن را تهیه کند و در مورد سایر محصولات مانند البسه سنتی کتول، سوزن دوزی، سیاه دوزی و غیره نیز چنین است.

وی خاطرنشان کرد: اساساً در حوزه گردشگری و صنایع دستی دو موضوع جزو نیازهای استان بوده که به توسعه و رونق این بخش‌ها هم مربوط است. نخست اینکه ما باید در گلستان این مسیر را با سرعت بهتری طی کنیم و دوم اینکه به سمت تجاری سازی تولیدات و بازاریابی محصولات برویم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان افزود: در حال حاضر 85 رشته صنایع دستی توسط حدود 30 هزار هنرمند در استان تولید می‌شود که ثبت ملی شهرها و روستاهای استان با عنوان یک محصول خاص می‌تواند بازار خوبی برای فروش محصولات هنرمندان ما باشد.

وی گفت: از ابتدای امسال تا کنون و در راستای حمایت از هنرمندان صنایع دستی 7 فروشگاه اینترنتی در استان راه اندازی شده است و اتفاقی که طی روزهای گذشته برای ثبت ملی 4 روستا و یک شهر استان رخ داد می‌تواند تعداد و تنوع این فروشگاه‌ها را بیشتر کند.

تجری ابراز امیدواری کرد با توجه به ظرفیت فرهنگی روستاها و قومیت‌های مختلف در استان، روستاها و شهرهای بیشتری از استان گلستان در زمینه تولید صنایع دستی به ثبت ملی برسند.

انتهای پیام/581/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon