اجرای سیستم بازچرخانی آب در یک شرکت دانش‌بنیان و صرفه‌جویی ۹۵ درصدی مصرف

اجرای سیستم بازچرخانی آب در یک شرکت دانش‌بنیان و صرفه‌جویی 95 درصدی مصرف

یک شرکت دانش‌بنیان کشور با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی، موفق به تولید سیستم بازچرخانی آب و استفاده از پساب سه حوزه تلفیقی پرورش ماهی، محصولات گلخانه‌ای و پرورش طیور شد. اجرای این سیستم امکان صرفه‌جویی ۹۵ درصدی آب در حوزه کشاورزی را فراهم می‌کند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ یک شرکت دانش بنیان کشور با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی موفق به تولید سیستم بازچرخانی آب و استفاده از پساب سه حوزه تلفیقی پرورش ماهی، محصولات گلخانه‌ای و پرورش طیور شده است. این شرکت در حال حاضر با کاهش 95 درصدی مصرف آب سالانه، 12 تن ماهی، 20 تن گوجه زیتونی، 3 تن گوشت بلدرچین و 9 تن تخم بلدرچین تولید می‌کند.

محبوبه سرابی، مدیرعامل شرکت کشت آب پایدار، در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم گفت: با بازچرخانی آب و استفاده مجدد از پساب سه حوزه پرورش ماهی، محصولات گلخانه‌ای و طیور، مشکلات هر سه حوزه مانند تجهیزات میکانیکی، مکمل‌‌های غذایی و کودهای تقویتی رفع می‌شود. در این طرح میزان آب مصرفی تا 95 درصد کاهش یافته اما میزان تولید ماهی با حوضچه‌های مشابه برابر خواهد بود، به این شکل که آب استخر به بستر کشت گلخانه‌ای هیدروپونیک برمی‌گردد و هزینه تولید گلخانه‌ای را قبل از بهره‌برداری تا یک سوم کاهش و در حین بهره‌برداری کاملا صفر می‌کند.

شرکت های دانش بنیان ,

وی ادامه داد: در این چرخه به آب اکسیژن‌دهی می‌شود و چون نمی‌توانیم از کود شیمیایی برای پرورش گیاه استفاده کنیم از کود حیوانی و فضولات بلدرچین استفاده می‌کنیم. در حقیقت فضولات حیوانی میزان کمبودهای شیمیایی آب را تأمین می‌کند و املاح فضولات بر اساس تغذیه بلدرچین‌ها تنظیم می‌شود.

سرابی در مورد مزایای زیست محیطی این سیستم خاطرنشان کرد: حل معضل فقر منابع آبی کشور و رفع مشکل کمبود خاک حاصلخیز، جلوگیری از مصرف غیربهینه آب برای تولید محصولات زراعی، جلوگیری از آلودگی منابع آبی به‌وسیله انواع پساب‌ها و پسماندهای بخش کشاورزی، عدم استفاده از کودها و سموم شیمیایی نامناسب و تولید محصولات صددرصد ارگانیک به دلیل ماهیت بازچرخانی آب در سیستم از مزایای این سیستم است. این سیستم با رفع همه معایب و مشکلات سیستم‌‌های موجود، از مواد، ضایعات و فضولات یک سیستم در سیستم دیگر بهره‌ برده و با ایجاد یک اکوسیستم طبیعی، فرایند تولید محصولات کشاورزی را توسعه داده و باعث  افزایش میزان تولید در سطح، کاهش هزینه تولید، جلوگیری از هدر رفت منابع و تولید محصولات کاملا اورگانیک می‌شود.

مدیرعامل شرکت کشت آب پایدار در مورد ظرفیت تولید در این سیستم در مقایسه با حوضچه‌های دیگر گفت: متراژ استخر پرورش ماهی ما 280 مترمربع است که مشابه استخر دو هکتاری 8 تن ماهی تولید می‌کند. این درحالی است که مصرف آب استخر 2 هکتاری 787 متر مکعب و استخر ما 7 مترمکعب است. همچنین برای گلخانه هم در شکل استاندارد میزان مصرف آب 25 مترمکعب در روز است که گلخانه ما 7 مترمکعب در روز آب مصرف می‌کند. علاوه بر آن آب بستر گلخانه‌ها به دلیل آلایندگی باید تعویض شود اما آب مصرفی گلخانه‌های ما به منظور پرورش ماهی استفاده می‌شود و آلایندگی زیست محیطی در این چرخه حذف می‌شود.

شرکت های دانش بنیان ,

وی ادامه داد: در حال حاضر سالانه 12 تن ماهی به علاوه 20 تن گوجه زیتونی و 3 تن گوشت بلدرچین و 9 تن تخم بلدرچین تولید می‌کنیم.

مدیر عامل شرکت کشت آب پایدار زنجان با اشاره به دریافت تسهیلات نمونه‌سازی و تولید صنعتی از صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: برای نمونه‌سازی سیستم بازچرخانی آب 3 میلیارد تومان و برای تولید انبوه محصول نیز نیز 2.6 میلیارد تومان تسهیلات تولید صنعتی از صندوق نوآوری دریافت کردیم. همچنین برای توسعه و خرید زمین در نظر داریم که در طرح هم‌سرمایه‌گذاری با صندوق نوآوری و شکوفایی نیز مشارکت کنیم که در مرحله ارزیابی قرار دارد.

سرابی در مورد مزایای اقتصادی این طرح گفت: با رویکرد استفاده از آب موجود به عنوان سرمایه ثابت می‌توان راهکار ارزنده‌ای برای برون‌رفت دولت از بحران آب پیدا و انقلابی در کشاورزی ایجاد کرد. بازگشت سریع سرمایه به دلیل استفاده از امکانات و تجهیزات مشابه منجر به کاهش قابل توجه هزینه‌های تولید می‌شود.

 

 

انتهای پیام/

 

 

 

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon