بهترین رویکرد در حوزه مقابله با اعتیاد قبول آن به عنوان یک پدیده اجتماعی است
گروه استانها- مدیرکل بهزیستی استان اصفهان گفت: تمام دنیا به این سمت رفتهاند که اعتیاد را به عنوان یک پدیده اجتماعی قبول کرده، آن را بشناسند و آسیبها و فراگیری اعتیاد را کاهش دهند و این بهترین رویکردی است که در دنیا انجام میشود.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، ولی نصر در رابطه با اقدامات سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: در حوزه پیشگیری آسیبهای اجتماعی اقدامات خوبی توسط سازمان بهزیستی کشور در حال انجام است ولی هنوز جوابگوی نیازهای ما به ویژه در مناطق حاشیهنشین نیست.
وی ادامه داد: ما از ابتدای انقلاب رویکردهای مختلفی برای اعتیاد داشتیم و همه آنها آزمون و خطا شد تا به برنامههای کنونی یعنی بحث پیشگیری بهتر از درمان رسیدیم.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به رویکردها برای مبارزه با اعتیاد از ابتدای انقلاب تصریح کرد: این رویکردها از ابتدای انقلاب بازداشت، کتک زدن و اعدام بود که نتیجه آن بیسرپرست شدن چند زن و فرزند شد و اعتیاد همچنان به رشد خود ادامه داد.
وی افزود: ترانزیت مواد مخدر از کانال ایران به عنوان به صرفهترین کانال به سمت اروپا یک پدیده اجتماعی است که باید همه ابعاد آن را در نظر بگیریم که رویکرد قبلی جواب نداد و پس از آن اردوگاه جمعآوری و اردوگاه کار و بقیه مسائل مطرح شدند.
نصر با اشاره به بحث بیماری انگاشتن اعتیاد بیان کرد: چندین سال وقت ما صرف این شد که در رابطه با بیماری یا جرم بودن اعتیاد به یک نتیجه واحد برسیم و در سالهای بعد ما اعتیاد را به عنوان یک پدیده اجتماعی قبول کردیم که بین ما و برخی وزارتخانهها و سازمانها از جمله وزارت بهداشت و حتی دفاتر مراجع این بحث وجود داشت که باید به معتادینی که دچار آسیب شدند، خدمت داشته باشیم یا خیر.
وی ادامه داد: آسیبهایی که اعتیاد ایجاد میکرد، روز به روز بیشتر میشد از جمله انتقال ایدز از راه سرنگهای آلوده و انتقالهای خون و با مطرح شدن همه این مسائل ما به این نتیجه رسیدیم که میتوانیم یک سری وسایل پیشگیریکننده و محافظتکننده در اختیار معتادان قرار دهیم و این یعنی ما اعتیاد را به عنوان یک پدیده و معضل اجتماعی قبول کردیم اما قصد داریم تبعات آن را کاهش دهیم.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در رابطه با بهترین رویکرد مقابله با اعتیاد بیان کرد: تمام دنیا به این سمت رفتهاند که اعتیاد را به عنوان یک پدیده اجتماعی قبول کرده، آن را بشناسند و آسیبها و فراگیری اعتیاد را کاهش دهند و این بهترین رویکردی است که در دنیا انجام میشود.
وی افزود: هنوز هم سازمان بهزیستی با اجرای این برنامه و رویکرد از مجموعهها و سازمانهای مختلف خصوصا از طرف فعالان اجتماعی مورد انتقاد قرار میگیرد و بعضی پایگاههای فعالیت اجتماعی معتقدند که مرکز دی آی سی ما در یک منطقه باعث تقویت گسترش اعتیاد میشود.
نصر با اشاره به افتتاح کارزارهای رسانهای پیشگیری از اعتیاد در محیط کار و ارتقای مهارتهای شناختی و رفتاری در مناطق حاشیهنشین تصریح کرد: با توجه به مشکلات ایجاد شده توسط بیماری کرونا و کاهش حضور فیزیکی ما در مناطق این کارزارها را به همت مسئولان سازمان بهزیستی کشور و همکارانشان در ستاد و استان پیشبینی کردیم تا بتوانیم رسالت خود را در حوزه پیشگیری از اعتیاد انجام دهیم.
وی ادامه داد: این دو کارزار با دو نقطه هدفگذاری شده محیط کار و مناطق حاشیهنشین که آسیبزا هستند، طراحی شده است که امیدواریم بتوانیم با کمک ارگانها و مسئولان همیشه در صحنه آنها را ارتقا دهیم.
انتهای پیام/163/ح