سریال افزایش قیمت کالاهای اساسی در اردبیل / اینبار روغن در بازار اردبیل نایاب شد
گروه استانها - در حالی که نوسانات ارزی و قیمت بسیاری از اجناس با روند نزولی ادامه دارد، امّا در این میان قیمت برخی کالاهای اساسی روبه افزایش بوده و حتّی در برخی موارد به نایاب شدن آنها نیز انجامیده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، در حالی که مردم به خاطر شرایط کنونی با وضعیت بد اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند، امّا این وضعیت تمامی ندارد و گویا قرار است هر روز بر این اتفاقات اضافه شود، بعد از گرانی کره، مرغ، تخممرغ این بار نوبت روغن است، به طوری که محصولی که به عنوان یکی از کالاهای اساسی در سبد غذایی مردم به شمار میرود این روزها بسیار نایاب شده و در برخی فروشگاهها حتّی یک بطری روغن هم پیدا نمیشود و اگر هم پیدا شود مخصوص پخت و پز نیست و با قیمتهای بسیار گزاف در اختیار مردم قرار میگیرد.
مشخص نیست متولی این کارها کیست و آیا باز هم پای احتکار در میان است یا خیر؟ موضوعی که در چند سال اخیر به عنوان یکی از دغدغههای مهم ادامه دارد بحث گرانی و نایاب شدن محصولات مصرفی یک شبه است، به طوری که این امر سبب ازدحام و تجمع برای خرید این دست از محصولات میشود.
بازدید میدانی خبرنگار تسنیم حاکی از آن است که در برخی فروشگاههای زنجیرهای هماکنون یک بطری روغن مایع سرخکردنی یافت نمیشود و اگر هم بعضی از فروشگاهها داشته باشند به صورت سهمیه یک یا دو بطری را عرضه میکنند، در حالی که کشور ما قطب تولید کشاورزی و تولید روغنهای مختلف گیاهی است.
این شرایط همیشه وضعیتی نگرانکننده را برای مردم تداعی میکند، به طوری که مردم احساس میکنند سریال افزایش قیمتها میخواهد برای چندمین بار در استان تکرار شود و امید و انتظار به سوی کنترل و نظارت بیشتر توسط دستگاههای متولی است تا شاید این داستانهای تکراری بیشتر از این مردم را زیر بار گرانی لجامگسیخته له نکند.
افزایش قیمتها فقط به روغن بسنده نمیکند بلکه این موضوع به افزایش قیمت شکر نیز سرایت کرده و در حالی این وضعیت ادامه دارد که قیمت کالاها و ارز و طلا در حال کاهش است.
تنوع اجناس کنترل قیمتها را با مشکل مواجه کرده است
در این باره ارژنگ عزیزی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل اظهار داشت: نظارت بر حوزه چرخه تولید و مایحتاج ضروری و پاسخگویی مطالبات مردم یک اولویت اساسی است که به همین منظور انتظار میرود اقدامات لازم در این زمینه انجام یابد.
وی با اشاره به این که در راستای تولید و عرضه کالاهای اساسی در بازار ضروری است، بیان کرد: انتظار مردم برای کنترل قیمتها به عنوان یک اقدام اساسی و مهم است، اما با توجه به تنوع اجناس نظارت همهجانبه ممکن نیست و نیاز است مردم همکاریهای لازم را در این زمینه داشته باشند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل ادامه داد: مردم انتظار کنترل قیمتها را دارند و در حالی که توانایی کنترل نظارتها را نداریم که نیاز است در راستای نظارت واقعی از کالاهای اساسی و مصرفی که در سبد غذایی وجود دارد مورد توجه واقع شود.
عزیزی ادامه داد: رسیدگی به تخلفات و بحث کیفیت نرخ فروش کالاها به عنوان یک اولویت اساسی است و در این زمینه نظارت مستمر بر روند تولبد محصولات حائز اهمیت و اساسی است و در این زمینه توزیع آن در نانواییها و رسیدگی به وضعیت پخت نان و کیفیت نان باید مورد توجه واقع شود.
وی تصریح کرد: پیشگیری از تخلفات و کنترل منطقی کیفیت و قیمت کالاهای تولیدی داخل استان باید مورد توجه واقع شود که این مسئله سبب شده تا از بروز تخلفات جلوگیری به عمل آید که اقدامات پیشگیرانه در این زمینه اولویت اساسی است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل ادامه داد: دلیل اصلی قیمت گوشت مرغ در بازار به خاطر نهادههای دامی است که در این زمینه اقدامات عملیاتی باید برای نظارت بر توزیع نهادههای دامی برای واحدهای تولیدی خوراک دام به جد عملیاتی شود و در برخورد با متخلفان باید اقدامات لازم انجام شود.
کمبود تولید تخممرغ در اردبیل
خلیل نیکشاد، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز در این باره بیان کرد: روزانه کمبود تخممرغ به میزان 27 تن کاملاً مشهود است و در ماههای اخیر 90 درصد کنجاله و خوراک دام مورد نیاز استان تأمین شده است که در این زمینه جذب سهمیه خوراک دام نیازمند سیلو در استان هستیم.
وی بیان کرد: واحدهای موجود در استان پاسخگو نیست و در این زمینه جوجهریزیها در مرغداریهای استان افزایش 17 درصدی نسبت به سالهای گذشته را نشان میدهد و با توجه به این که اردبیل نیازمند روزانه 35 تن تخممرغ است بنابراین نیاز استان از استانهای دیرگر تأمین میشود.
اختصاص 487 تن روغن پخت و پز سهمیهای به اردبیل
منصور پناهی، معاون بازرگانی و توسعه تجارت خارجی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل نیز در ادامه با اشاره به افزایش قیمت شکر به دلیل نوسانات ارزی گفت: افزایش قیمت شکر به خاطر نوسانات ارزی مشهود است و به خاطر کنترل و مدیریت بازار شکر به صورت بستهبندی یک کیلوگرمی در بازار توزیع شده است.
وی با اشاره به این که برنج به صورت سهمیه عرضه میشود، اظهار کرد: بستههای 10 کیلوگرمی با قیمت 12 هزار و 500 تومان برای مصرف کننده در نظر گرفته شده و 487 تن روغن پخت و پز سهمیهای به استان اختصاص یافته و بخشی نیز از کارخانههای استان تهیه شده است.
امید میرود با نظارتهای انجام یافته و نیز کنترل دائمی و مستمر و اتیکتگذاری تا حد قابل توجهی از میزان گرانیها در استان کاسته و حمایت از حقوق مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در جامعه فرهنگسازی شود تا مطالبات مردم در این زمینه به حدأقل برسد.
گزارش از زهرا رضازاده
انتهای پیام/132/ش