سرکوبگری در عربستان| جزئیات جدید از اتهامات «سلمان العوده»

سرکوبگری در عربستان| جزئیات جدید از اتهامات «سلمان العوده»

سازمان «دموکراسی برای جهان عرب اکنون» جزئیاتی جدیدی از اتهامات وارد شده به سلمان العوده را اعلام کرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل عربی 21، سازمان «دموکراسی برای جهان عرب اکنون » ( داون)، جزئیات جدیدی پیرامون دلایل و شرایطی که منجر به بازداشت «سلمان العوده» مبلغ برجسته سعودی شده را منتشر کرد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

این سازمان تاکید کرد که در ژوئن 2017 یعنی چند روز قبل از آغاز ولیعهدی « محمد بن سلمان» یک مقام در وزارت کشور سلمان العوده را ممنوع السفر کرد.

سازمان «داون» اعلام کرد که سلمان العوده پس از آغاز محاصره قطر از سوی عربستان در 9 سپتامبر 2017 در توئیتی نوشت: ان‌شاءالله خداوند قلب‌های اعراب را به هم نزدیک کند، چراکه خیر همه مردم در این است».پس از انتشار این توییت افسران ناشناس سعودی به خانه العوده در ریاض حمله‌ور شدند و پس از تفتیش منزلش، وی را بازداشت کردند.

سرویس امنیت دولتی عربستان پس از دو روز اعلام کرد که سلمان العوده به اتهام همدستی با نیروهای بیگانه علیه کشور بازداشت شده است. همزمان با بازداشت سلمان العوده مقامات سعودی کمپین گسترده‌ای از بازداشت فعالان، روحانیون،عالمان و شخصیت‌های علمی برجسته‌ای را آغاز کردند.

«سعود الموجب» دادستان عمومی عربستان و «محمد بن ابراهیم السبیت» معاون وی در دادگاه سعودی ، خواستار اعدام العوده با اتهام 37 مورد شدند.

از جمله این اتهامات فساد فی الارض ، دعوت به تغییر حکومت سعودی، دعوت به انقلاب در عربستان و حمایت از انقلاب در سایر کشورهای عربی ، پیوستن به گروه‌ها و اتحادیه‌های دینی مخالف با آیین علمای مورد پذیرش دولت ، تحریک افکارعمومی، دامن زدن به اختلافات و تحریک جامعه و خانواده های زندانیان به درخواست آزادی آنها در رسانه‌ها و دخالت در امور یک کشور همسایه است.

علاوه بر این العوده  به اتهام پیوستن به « اخوان المسلمین» و حمایت از  این گروه، اعتراض به محاصره قطر، تحریک نهادهایی علیه دولت پیوستن به شورای اروپایی فتوا و تحقیق ، تشویق مردم به اهدای کمک های مالی به سوریه،متهم شد.

در این میان اتهاماتی همچون پذیرش دعوت دولت لیبی در سال 2010 برای کمک به مذاکره در مورد آزادی زندانیان اسلامگرای در لیبی در جریان « آشتی ملی» و بازدید العوده از قطر در زمینه‌های مختلف ذکر شده است. همچنین مقامات سعودی سلمان العوده را به ایجاد تنش در افکار عمومی با انتشار بیانیه افترا آمیز در اینترنت علیه دولت متهم کردند. این فعال سعودی به دلیل اتهام تامین مالی مجمع رسانس بازداشت شد که این مجمع یک کارگاه عمومی است که توسط دانشگاهیان و جوانان در بحرین، قطر و کویت در مورد جامعه مدنی در زمینه دین و سایر موضوعات برگزار می‌شود.

مقامات سعودی به دلیل انتقاد سلمان العوده از سیاست‌های عربستان و همچنین به اتهام ارسال ایمیل‌هایی به گروهی از افراد در خصوص رابطه عربستان با قطر و همچنین افشای سفر یک شاهزاده سعودی به سرزمین فلسطین اشغالی، خواستار اعدام وی شدند.

علاوه بر این مقامات سعودی العوده را فردی مستبد توصیف و به تحریک ملت علیه دولت با دور زدن « مجلس شورا» برای تحت فشار قرار دادن تصمیم گیرندگان از راه غیر قانونی متهم کردند. همچنین به وی اتهام تمسخر و انتقاد از دستاوردهای دولت سعودی، آزار و اذیت یک نهاد رسمی مسئول هماهنگی خطبه‌های عمومی و خدشه‌دار کردن اعتبار این نهاد در توییتر وارد شد.

مقامات ادعا کردند که سلمان العوده در توئیتر خود اعلام کرد رهبران عربستان ثروت کشور را به انحصار خود در آورده اند. همچنین وی با شخصیت‌های که در عربستان ممنوع السفر بودند ارتباط برقرار کرده و از آن‌ها به عنوان الگو یاد کرده است.

اتهامات دیگری به سلمان العوده همچون تمجید از ترکیه،حمله لفظی به یکی از اعضای اداره کل تحقیقات و توهین به وی و همچنین داشتن کتاب ممنوعه ( افراط‌گرایی در سکولار در مخالفت با اسلام) نسبت داده شده است.

این فعال برجسته سعودی خواستار آزادی زندانیان متهم به تروریسم شد.

سازمان «دموکراسی برای جهان عرب اکنون »همچنین اعلام کرد که العوده در طول بازداشت در زندان انفرادی مورد آزار و اذیت و شکنجه قرار گرفته است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت