مصوبه کمیسیون تلفیق درباره نحوه پرداخت یارانه نقدی در سال ۱۴۰۰

مصوبه کمیسیون تلفیق درباره نحوه پرداخت یارانه نقدی در سال 1400

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۰مجلس گفت: براساس مصوبه این کمیسیون یارانه نقدی در دو سقف پرداخت می شود که ۵۸ میلیون نفر یک مبلغ و مازاد بر ۵۸ میلیون نفر تا سقف ۸۰ میلیون نفر، مبلغ دیگری دریافت خواهند کرد.

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم،  رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1400 مجلس، در نشست خبری امروز (دوشنبه، 29 دی ماه) در تشریح مصوبات این کمیسیون، گفت: در راستای تعامل با دولت و افزایش تعداد نفر اشتغالی که دولت در لایحه دیده است مقرر شد میزان اشتغال از یک میلیون نفر به یک میلیون و 500 هزار نفر در سال آینده ارتقاء پیدا کند، این تغییر در پی نشست هایی است که روز گذشته کمیته های مختلف کمیسیون تلفیق با وزرای راه و شهرسازی، نفت و صمت داشته‌اند و نشست‌ها امروز نیز ادامه می یابد. این جلسات برای ایجاد یک میلیون و 500 هزار شغل انجام شده و در نهایت در صحن کمیسیون تلفیق درباره آن تصمیم گیری می شود.  

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

وی با بیان اینکه در پی مصوبه امروز کمیسیون متبوعش منابع یارانه ها یک جا دیده شده است، توضیح داد: تقریبا منابع تبصره 14، 463هزار میلیارد تومان لحاظ شده که 14.5 درصد سهم نفت در خصوص پالایشگاه ها و پخش فرآورده های نفتی نیز تفکیک می شود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق همچنین افزود: یارانه نقدی در دو سقف پرداخت می شود که 58 میلیون نفر یک مبلغ و مازاد بر 58 میلیون نفر مبلغ دیگری دریافت می کنند. همچنین یارانه تولید برای نخستین بار در سال 1400 پرداخت می شود که در حوزه ایجاد اشتغال و یارانه سود تسهیلات در حوزه های کشاورزی، مسکن و صنعت و معدن است.

زارع تصریح کرد:همچنین سهم دستگاه های اجرایی از 436میلیارد تومان جداگانه پرداخت خواهد شد اما در ردیف های عمومی بودجه می آید، در واقع تبصره 14 در بودجه 1400 نسبت به سال گذشته متفاوت خواهد بود.
وی همچنین در رابطه با حواشی پیش آمده پیرامون بودجه بخش تولید محتوای فرهنگی، گفت: بحثی در فضای مجازی در رابطه با 3 هزار میلیارد تومانی که برای تولید محتوای فرهنگی و حوزه مجازی پیش آمده است که باید توضیح دهم در حالی در خبرها آمده است این بودجه فقط برای صدا و سیما است که اینگونه نیست و ای کاش افرادی که اظهارنظر کرده اند جدول جدید را مطالعه می کردند چرا که تقریبا 27 دستگاه فرهنگی از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد برای تولید محتوای فرهنگی و کنترل فضای مجازی بودجه دریافت خواهند کرد و در این راستا مسئول هستند البته یکی از این 27 دستگاه صدا و سیما است که برای این سازمان حکم دادیم. در واقع 3 هزار میلیارد تومان مذکور میان 27 دستگاه توزیع خواهد شد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق همچنین در رابطه با اصلاح ساختار و ارتقاء شفافیت بودجه شرکت های دولتی توضیح داد: براساس آخرین اصلاحات ما، همسان سازی و انطباق سرفصل های بودجه شرکت های دولتی با کسر فصل های حسابداری آن ها حداکثر تا پایان خرداد ماه هرسال شد. همچنین بخشنامه بودجه شرکت ها دولتی در آینده مجزا از بخشنامه بودجه وزارتخانه ها و موسسات دولتی خواهد بود.

زارع اظهار کرد: هیات مدیره های شرکت های دولتی و هیات‌های عامل آن‌ها مکلف هستند؛ بودجه تفصیلی سالانه خود را براساس مصوبه مجموعه عمومی و بخشنامه‌ای که مختص خود شرکت های دولتی است مصوب کنند و در بودجه شرکت‌های دولتی بیایدو تطبیق بودجه این شرکت ها براساس عملکرد در سال آینده خواهد بود و تهیه صورت های مالی میان دوره 6 ماهه که غیرتلفیقی محسوب می‌شود که برای شرکت‌های اصلی و مادرتخصصی و بانک‌ها الزامی است.

وی اضافه کرد: براین اساس این شرکت ها مکلف هستند آمار نیروی خود را تا 31 اردیبهشت ماه در سامانه کارکنان اداری کشور ثبت کنند. ثبت حقوق و مزایای آن ها باید به صورت ماهانه باشد و هرگونه فعالیت خارج از وظایف مندرج در اساسنامه آن ها ممنوع شده است.

زارع ادامه داد: همچنین سازمان امور استخدامی کشور مکلف است آئین نامه احراز صلاحیت مدیران عامل و سایر اشخاص حقوقی را که در این شرکت ها در حوزه مدیریتی پست می گیرند، آن شاخص های مدیریتی و هیات مدیره را با توجه به تحصیلات، رشته تحصیلی، سوابق تجربی و مدیریتی تهیه کنند و تا پایان اردیبهشت ماه به تصویب هیات مدیران برسد. همچنین آئین نامه ساماندهی حقوق و مزایای مدیران عامل و اعضای هیات مدیره باید ساماندهی شود و تا پایان اردیبهشت ماه به تصویب برسد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال 1400، اضافه کرد:عضویت همزمان افراد و مقامات را (موضوع 71 قانون مدیریت خدمات کشوری)، همچنین کارکنان شاغل در تمامی پست های مدیریتی در هیات مدیره و سایر مدیریت های اجرایی شرکت های دولتی هم ممنوع کردیم.

زارع ادامه داد: در راستای آن قانون منع تصدی پیش از یک شغل و چند شغل در رابطه با حوزه دانشگاه ها که برای اجرایی کردن (ماده 64 قانون برنامه ششم) مبنی بر حمایت های تقاضا محور و تمامی دستگاه های اجرایی موضوع (ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری) استفاده از اعتبارات برنامه های پژوهش های کاربردی از طریق پایان نامه های تحصیلات تکمیلی، دانشگاه های دولتی و غیردولتی، مراکز پژوهشی، پارک های علم و نوآوری و دانشگاه های آزاد هزینه شود و حداقل 10 درصد منابع مذکور از طریق دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان و پژوهشکده های قانونی وابسته به بسیج انجام شود.  

وی بیان کرد: همچنین برای ارتقاء شاخص های علمی، پژوهشی، فناوری، مهارتی، ورزشی و گردشگری اعتبارات قانون استفاده متوازن، استفاده از اعتبارات بیشتر به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی، پارک های علم و فناوری و مراکز آموزش فنی و حرفه ای جهاد دانشگاهی و فضاهای گردشگری و ورزشی برای ارتقاء مناطق کمتر توسعه یافته استفاده خواهد شد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال 1400، در پایان بیان داشت:همچنین برای اجرای بند یک ماده 64 قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر تخصیص یک درصد از اعتبارات هزینه ای که در حوزه امور پژوهشی و توسعه فناوری؛ شورای برنامه ریزی و توسعه استان را مجاز شد که این اعتبارات را از سرجمع اعتبارات هزینه ای در استان ها کسر کند و برای امور پژوهشی، فناوری و توسعه‌ای دستگاه ها هزینه شود که از جمله این دستگاه ها جهاد دانشگاهی است.


انتهای‌پیام/

پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon