سهم خراسان رضوی، جنوبی و سیستان و بلوچستان از خط انتقال آب چابهار مشخص شد

سهم خراسان رضوی، جنوبی و سیستان و بلوچستان از خط انتقال آب چابهار مشخص شد

گروه استان‌ها-قائم مقام مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: سهم خراسان رضوی، جنوبی و سیستان و بلوچستان از خط انتقال آب چابهار مشخص شد.

علیرضا طاهری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: مطالعات اجتماعی فاز اول شیرین‌سازی و خط  انتقال آب از سواحل چابهار به استان‌های شرق کشور با اولویت جغرافیایی و مکانی در وزارت نیرو مورد توجه قرار گرفته و با تخصیص 400 میلیون مترمکعب آب در سال به بخش خدمات و صنعت مرحله اول آغاز شد که از این میزان 220 میلیون متر مکعب به استان سیستان و بلوچستان، 60 میلیون مترمکعب خراسان جنوبی و 120 میلیون متر مکعب به استان خراسان رضوی تخصیص یافت.

قائم مقام مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: براساس مطالعات اجتماعی صورت گرفته  در وزارت  نیرومشخص شد تقریبا در نیمه جنوبی شرق و شرقی ایران شاید اگر یک خط فرضی را از سرخس به خرمشهر بکشیم در بخش شرقی خط حدود 2میلیارد متر مکعب کمبود آب خدمات و صنعت و شرب را تامین خواهیم کرد که این تصمیم قبل ازمباحث  اجرای طرح سازگاری با کم آبی بود.

طاهری افزود: در ادامه مطالعات زیربنایی و ساختاری در وزرات نیرو مطالعات اولیه مبنی بر شیرین‌سازی و انتقال آب چابهار برای 17 استان که عمدتا در این نواحی قرار دارند توسط وزارت نیرو آغاز همچنان در حال انجام است.

وی اظهار داشت: در این مطالعات به دلیل اولویت و حساسیت‌های خاصی که شرق کشور دارد با هماهنگی وزرات نیرو مطالعات سه استان شرقی کشور سیستان و بلوچستان، خراسان‌های جنوبی و رضوی با سرعتی وصف‌نشدنی پیش رفت و به صورت جداگانه مطالعات این مناطق در اولویت قرار گرفت و خوشبختانه نتایج مطالعات خیلی سریع مشخص شد. براساس این نتایج پیش بینی شد کمبود آب شرب، خدمات و صنعت در شرق کشور حدود 900 میلیون متر مکعب در سال است.

طاهری با اشاره به بازنگری مطالعات شیرین‌سازی و انتقال آب از سواحل چابهار به سه استان یادآور شد: پس از این که نتایج  مطالعات سازگاری با کم آبی که در واقع دکترین اساسی وزرات نیرو  است  مشخص شد نتایج مطالعات اجتماعی شیرین سازی و انتقال آب از سواحل چابهار به 3 استان سیستان و بلوچستان،خراسان‌های جنوبی و رضوی مورد بازنگری قرار گرفت و عدد 900 میلیون مترمکعب در سال به حدود 750 میلیون متر مکعب کاهش پیدا کرد.

وی تصریح کرد: با دورنگری و به اصطلاح اندیشه‌ای که برای تامین کمبود آب در شرق کشور صورت گرفت در حال حاضر وزارت نیرو حدود 400 میلیون متر مکعب در مرحله اول برای بخش صنعت، شرب و خدمات به این سه استان تخصیص داده؛ براساس این دستورالعمل اولویت اول سیستان و بلوچستان با 220 میلیون متر مکعب، خراسان جنوبی 60 ملیون متر مکعب و خراسان رضوی 120 میلیون متر مکعب در سال است.

وی خاطرنشان کرد: قطعا این اولویت بندی به لحاظ جغرافیایی و مکانی و بر اساس تعهدی که مشاوران و  تیم اجرایی مطالعات اجتماعی وزرات نیرو انجام داده ابتدا باید آب مورد نیازصنایع و خدمات استان همچوار دریا که سیستان و بلوچستان است تامین و مابقی آب براساس موارد اشاره شده به استان‌های خراسان جنوبی و رضوی تخصیص یابد.

قائم مقام مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی ابراز امیدواری کرد با تشکیل هلدینگ بخش خصوصی که شکل گرفته به زودی شاهد اجرای هرچه سریع‌تر این خط انتقال که یکی از راه‌های خنثی‌سازی تحریم‌های ظالمانه دشمن  نیز است عملیاتی شود و با تامین آب این استان‌ها در راستای اشتغال زایی و توایدثروت گام های مثبتی برداشته شود.

انتهای پیام/281/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon