برترین‌های "مسابقه قصه‌گویی شب چله" در گیلان معرفی شدند

برترین‌های "مسابقه قصه‌گویی شب چله" در گیلان معرفی شدند

گروه استان‌ها- برترین‌های نخستین مسابقه قصه‌گویی شب چله ویژه مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها در گیلان معرفی و تجلیل شدند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، مراسم اختتامیه نخستین مسابقه قصه‌گویی شب چله ویژه مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها صبح امروز با حضور فرهیختگان گیلانی و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سالن اجتماعات مرکز گیلان‌شناسی دانشگاه گیلان برگزار شد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان گیلان در این مراسم با اشاره به‌ جایگاه قصه‌گویی در فرهنگ بومی این استان اظهار داشت: قصه‌ها حاوی پندهای بسیار برای رقم زدن آینده‌ای بهتر است و باعث حفظ آیین‌های کهن و سنتی می‌شود.

پریسا کرمی به نقش قصه‌گویی در ترویج فرهنگ‌ بومی گیلانی و ایرانی اشاره کرد و افزود: اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان گیلان اجرای برنامه‌های فرهنگی و قصه‌گویی با عنوان "مثبت 60" را نیز به‌صورت مجازی با قصه‌گویی پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها در دستور کار دارد.

وی با اشاره به برگزاری مسابقه قصه‌گویی شب چله ویژه مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها از 12 آذرماه تا 30 آذرماه خاطرنشان کرد: این جشنواره در دو بخش فارسی و محلی برگزار شد و حدود 40 اثر برگزیده از شرکت‌کنندگان دریافت شد و 9 نفر از شرکت‌کنندگان نیز به‌عنوان برترین‌ها با اهدای جوایز تجلیل می‌شوند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان گیلان اظهار داشت: در این مسابقه شاهد حضور شرکت‌کنندگان بین‌المللی هم بودیم و امیدواریم در سال‌های آینده از لحاظ کمی و کیفی شاهد آثار بهتری باشیم.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان گیلان نیز در این مراسم با بیان اینکه قصه در سرتاسر زندگی انسان وجود دارد اظهار داشت: وقتی به دور و اطراف‌مان نگاه می‌کنیم وجود قصه را مشاهده می‌کنیم و نمی‌توان گفت که بخشی از زندگی فاقد قصه است.

عابدین قاسمیان به پیشینه شب یلدا در تاریخ این کشور و گیلان اشاره کرد و افزود: "مناسبت شب یلدا" در روایت‌ها و تاریخ این کشور ثبت شده است و همه‌ساله در کشورمان آن را گرامی می‌داریم.

وی قصه‌گویی را یکی از سنت‌های خوب برشمرد و ابراز داشت: حدود 300 هزار سالمند در گیلان داریم که می‌توان از وجود آن‌ها در قصه‌گویی بهره‌مند شد البته محتوای قصه‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که شادی و نشاط کودکان شنونده را به‌همراه داشته باشد.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان گیلان با اشاره به ضرورت توجه به نشاط، تحرک و امید در جامعه خاطرنشان کرد: قصه‌گویی در ترویج انتقال فرهنگ، سنت، دین و دانش موثر است و باید بتوانیم بخشی از این نشاط، امید و فرهنگ را به آیندگان منتقل کنیم.

به گزارش تسنیم، در پایان این مراسم از برگزیدگان نخستین مسابقه قصه‌گویی شب چله در گیلان تقدیر به‌عمل آمد.

جواد اصغری از رشت، انسی خسروی از رودسر، طاهره آرمیون از رشت به‌‌ترتیب مقام نخست تا سوم را کسب کردند و نبی‌الله صالحی‌نژاد از رضوانشهر، فریده صفرنژاد از رشت، صفورا ایجه‌ای از لاهیجان و زهرا اکبرزاده از رشت در این مراسم تجلیل شدند.

همچنین پرستو سام از هموطنان مقیم آمریکا نیز به‌عنوان یکی از برترین‌های مسابقه قصه‌گویی شایسته تقدیر شناخته شد و در بخش قصه‌گویی فارسی، معصومه یداللهی از آستانه اشرفیه تجلیل شد.

برنامه نخستین مسابقه قصه‌گویی شب چله ویژه مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها، داستان‌سرایی و فال شب یلدا به‌همت سازمان بهزیستی استان گیلان و اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان برگزار شد‌.

انتهای پیام/612

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon