قسم جلاله بازرگان برای حمایت از رئیس ساواک!

قسم جلاله بازرگان برای حمایت از رئیس ساواک!

مهدی بازرگان در نامه‌ای به دادستان دولت موقت درخواست عجیبی را مطرح می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، 30 دی‌ماه سالروز درگذشت مهدی بازرگان، سیاستمدار، عضو جبهه ملی ایران و مؤسس حزب نهضت آزادی ایران است که  بیشتر به عنوان نخست وزیر دولت موقت پس از انقلاب اسلامی شناخته می‌شود. 

بازرگان در ابتدا مخالف دخالت در سیاست بود اما با تشکیل دولت محمد مصدق وارد فعالیت سیاسی شد. او در ابتدا به عنوان معاون وزیر فرهنگ کابینه اول مصدق برگزیده شد و سپس مصدق در جریان ملی شدن صنعت نفت او را رئیس هیئت خلع ید از شرکت نفت انگلیس انتخاب کرد.

در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357، بازرگان به عنوان نخست‌وزیر ایران و رئیس دولت موقت معرفی شد اما پس از 9 ماه از این منصب کنار رفت. 

سیدرضا زواره‌ای دادستان انقلاب در زمان دولت موقت در کتاب خاطرات خود با اشاره به مخالفت‌های دولت بازرگان با دادستانی در نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی  خاطره‌ای عجیب را نقل می‌کند. مرکز اسناد انقلاب اسلامی آورده است:

«یک‌بار به آقای سحابی [وزیر مشاور بازرگان] گفتم من نمی‌توانم در شرایطی کار کنم که آقای بازرگان برایم نامه بنویسد و قسم جلاله بدهد که هر زمان موقع بازجویی سپهبد مقدم، رئیس ساواک رسید، او را خبر کنم تا بیاید و شهادت بدهد این فرد چه خدماتی کرده است! با این وصف خود من هم هیچ تمایلی برای ماندن بر سر این کار ندارم.»

سازمان اطلاعات و امنیت کشوریا ساواک، در دوران محمدرضا شاه و به دستور آمریکایی‌ها ایجاد شد و خود آنها هم آموزش ساواک را بر عهده گرفتند.

به گفته‌ جواد منصوری: «تاسیس ساواک مستقیماً توسط سازمان سیا بود. جالب است بدانید که سیا در ساواک دفتر داشت. دفتر موساد هم از سال 1343 به بعد تاسیس شد. از این طریق تبادل اطلاعات صورت می‌گرفت، آموزش داده می‌شد، ابزار می‌دادند، گزارش می‌گرفتند، راهنمایی می‌دادند و...»

انتهای پیام/
 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران