خانهنشینی و قرنطینه فرد مبتلا به کرونا از ابتلای چند نفر دیگر جلوگیری میکند؟
گروه استانها- خانهنشینی و قرنطینه فرد مبتلا به کرونا نقش بارزی در تامین سلامت جامعه و جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری دارد.
مهدی قلیان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: در قالب طرح شهید سلیمانی 17 هزار و 120 نفر نیاز به پیگیری داشتند که از این تعداد 15 هزار و 864 نفر مورد بررسی قرار گرفته و اقدامات لازم برای آنها انجام شده است.
وی با بیان اینکه طرح " شهید سردارحاج قاسم سلیمانی " با راهبرد مدیریت و کنترل اپیدمی کووید – 19 به شیوه محله و خانوار محور و مبتنی بر برنامه «هر خانه یک پایگاه سلامت»، به اجرا در آمده است تصریح کرد: اطلاع رسانی با هدف رعایت دستورالعمل های بهداشتی توسط افراد، کمک به شناسایی و ارجاع به موقع مبتلایان به مراکز درمانی، کمک به رفع موانع قرنطینه، کمکهای معیشتی، پیگیری امور شخصی، فراهم آوری خدمات تکمیل درمان و .... از جمله مواردی است که در این طرح به آن پرداخته میشود.
قلیان گفت: در راستای حفظ سلامت خود و آحاد مختلف جامعه نیازمند یک تغییر نگرش اساسی در جهت رفع و اصلاح رفتارهای نادرست هستیم.
معاون علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: رفع مشکلات حوزه سلامت اعم از بیماریهای واگیر و غیرواگیر به تنهایی توسط دانشگاه علوم پزشکی میسر نیست و تمامی مجموعهها باید پای کار باشند.
وی افزود: پیش از بحران کرونا از نقش مجموعههای دیگر در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر سخن گفته میشد، اما کرونا ثابت کرد همگان در پیشگیری از بیماریهای واگیر هم نقشآفرین هستند و این مهم تنها شامل موارد غیرواگیر نمیشود.
قلیان با اشاره به اینکه در راستای حفظ سلامت خود و آحاد مختلف جامعه نیازمند یک تغییر نگرش اساسی در جهت رفع و اصلاح رفتارهای نادرست هستیم، اگر بتوانیم حداقل مسیر حرکتی نادرست 10 درصد از گروههای مختلف جامعه را تغییر دهیم نقشی کلیدی در کاهش اشغال تختهای بیمارستانی ایفا کردهایم و معتقدیم که همگان در حوزه سلامت نقشآفرین هستند و اینگونه نیست که همه مسئولیتها به عهده دانشگاه علوم پزشکی باشد.
وی تاکید کرد: اگر تمامی مجموعهها همانند یک پازل در کنار هم قرار بگیرند و از موازیکاری پرهیز کنند اثرات مطلوب آن به عینه در جامعه دیده خواهد شد و همواره معتقدیم که همه وظیفه داریم در مسیر خدمت شایسته به مردم بهترین خدمت را ارائه دهیم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه هرکس موظف است به سهم خود نقش و وظیفه خود را بهخوبی ایفا کند، بیان کرد: معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد این آمادگی را دارد تا با همکاری تمامی مجموعهها در مسیر اصلاح فرهنگها، رفتارها و گفتارهای غلط رایج در جامعه در حوزه سلامت گام بردارد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: متاسفانه چیزی که موجب نگرانی می شود، بیتوجهی به دستورالعمل های بهداشتی بوده و نمونههای بارز آن در سفرهای شمال و جنوب، سفر به مشهد ، برگزاری مراسم ها بدون رعایت دستورالعملهای بهداشتی و حضور در انواع مجالس و محافل شادی و غم است.
مسئول بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی نیز اظهار کرد: هدف اصلی طرح مسجد سنگر سلامت باید منتهی به در خانه نگه داشتن بیماران مبتلا به کرونا شود، زیرا اگر فرد مبتلا در خانه بماند از ابتلای 35 نفر دیگر و مرگ یک نفر جلوگیری می شود که اقدام بسیار موثری در قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا انجام می شود.
محسن ذاکریان افزود: یکی دیگر از اقداماتی که در این طرح در حال اجرا است، طرح آمرین سلامت است که ما به نوعی در بحث رعایت پروتکل های بهداشتی در اصناف، مشاغل محلی، تجمعات محلی و مراسم ختم و عروسی که امروز مشکل ساز شده اند، از ظرفیت امر به معروف استفاده کرده ایم و مردم بر اساس پروتکل های ابلاغی، امر به معروف سلامت ،می شوند.
وی افزود: این طرح به صورت محلهمحور و با مرکزیت مساجد استان اجرا میشود که طبق تقسیم بندی جغرافیایی 150 حوزه مقاومت بسیج در استان خراسان رضوی عامل اجرای طرح مسجد سنگر سلامت شده اند، به صورتی که با تشکیل هستههایی شامل امور مساجد خراسان رضوی، نمایندگان بسیج و دانشگاه علوم پزشکی این طرح در 2400 مسجد و محله در سراسر استان در حال اجرا است.
انتهای پیام/ش