اختصاص ۵ درصد بودجه عمرانی کشور به مدرسهسازی در لایحه بودجه ۱۴۰۰ / مدرسهای با بخاری نفتی نداریم
گروه استانها - معاون وزیر آموزش و پرورش از اختصاص ۵ درصد بودجه عمرانی کشور به مدرسهسازی در لایحه بودجه ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: ۱۹.۵ درصد مدارس کشور نیازمند تخریب، بازسازی و مقاومسازی هستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهر، مهراله رخشانیمهر در جلسه شورای آموزش و پرورش اهر با اشاره به اینکه سرانه فضای آموزشی به ازای هر نفر قبل از انقلاب اسلامی 1.5 مترمربع بود، اظهار داشت: در حال حاضر به ازای هر دانشآموز در کشور 5.2 مترمربع سرانه فضای آموزشی داریم که در مقایسه با قبل از انقلاب اسلامی؛ رشد بیش از 3.5 برابری را نشان میدهد.
معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در زمان زلزله بم؛ 70 درصد مدارس کشور نیازمند تخریب، بازسازی و یا مقاومسازی بودند و تا سال 95 در حدود 40 درصد از مدارس کشور بازسازی و مقاومسازی شدند و امروز تنها 19.5 درصد مدارس کشور نیازمند تخریب، بازسازی و یا مقاومسازی هستند.
وی بابیان اینکه خوشبختانه در حال حاضر در هیچ یک از مدارس کشور بخاری نفتی نداریم، گفت: تامین و تجهیز مدارس کشور به سیستمهای گرمایشی بهروز در لایحه بودجه سال آینده رشد 2.5 برابری داشته است و در مناطق اهر، هریس و خواجه 98 درصد سیستم گرمایشی مدارس استانداردسازی شده است.
رخشانیمهر تصریح کرد: در سال 91 اعتبارات عمرانی وزارت آموزش و پرورش 3.2 درصد اعتبارات عمرانی کشور برای مدرسهسازی بود و تا سال 96 روند تخصیص بودجه برای مدرسهسازی روند کاهشی را شاهد بودیم و امسال طی رایزنیهای انجام شده با مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه بودجه؛ 5 درصد از اعتبارات عمرانی لایحه بودجه 1400 برای مدرسهسازی توسط وزارت آموزش و پرورش پیشبینی شده است.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور اضافه کرد: تا امروز هیچ پروژهای که اعتبارات آن از اعتبارات ملی و خیرین تامین شده باشد و نیمهتمام بماند را در کشور نداریم، یعنی تمامی پروژههای مدرسهسازی کشور تکمیل شده و یا اینکه در حال تکمیل است.
وی از مشارکت 5 هزار و 450 میلیارد تومانی خیرین از سال 96 تا پایان آذرماه در امر مدرسهسازی کشور خبر داد، گفت: امسال خیرین 2400 میلیارد تومان در امر مدرسهسازی هزینه کردهاند که پیشبینی میکنیم تا پایان سالجاری تعهدات خیرین به 3000 میلیارد تومان افزایش یابد و همچنین سازمان نوسازی مدارس کشور 3850 میلیارد تومان مشرتکاً با خیرین در امر مدرسهسازی مشارکت داشته است.
رخشانیمهر؛ خیرین مدرسهساز را معماران فرهنگی کشور یاد کرد و افزود: پویش آجر به آجر با هدف ترویج فرهنگ خیرخواهانه بوده تا هر ایرانی بتواند با 1000 تومان در امر مدرسهسازی مشارکت کند، این در حالی است که 300 هزار نفر از جمعیت کشور در 2 مرحله پویش آجر به آجر مشارکت کردهاند.
انتهای پیام/124/ش