پشت پرده قاچاق دام ‌از مرزهای خوزستان / چرا قاچاقچیان هورالعظیم را برای قاچاق دام به عراق انتخاب کردند؟

پشت پرده قاچاق دام ‌از مرزهای خوزستان / چرا قاچاقچیان هورالعظیم را برای قاچاق دام به عراق انتخاب کردند؟

گروه استان‌ها ـ با اطلاع‌رسانی رسانه‌ها و تلاش مسئولان وضعیت انتقال غیر‌قانونی دام به عراق که سبب گرانی بیشتر گوشت قرمز در خوزستان شده بود اصلاح شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، گرانی و افزایش روزافزون قیمت گوشت قرمز در استان خوزستان که یکی از مراکز پرورش دام در ایران است برای مردم قابل قبول نیست چرا که در جالت عادی نیز گوشت از کالای اساسی در حال تبدیل شدنبه کالای لوکس است.

در هفته‌های اخیر گزارش‌های متعددی درباره انتقال غیرقانونی دام‌های سبک به عراق منتشر شده که سبب نگرانی مرم خوزستان شده است.

خبرنگار تسنیم در همین مورد با برخی مردم مناطق مرزی مانند سوسنگرد و بستان صحبت کرد که برخی از مردم اظهارداشتند برخی دلالان گوسفند را از مردم و دامداران به قیمت حدودا یک میلیون و 500 هزار تومان خریداری و با انتقال آن به صورت قاچاق به قیمت 5 تا 6 میلیون تومان آنها را به فروش می‌رسانند.

این موضوع سبب شده برای دلالان سود بالایی ایجاد شود و عملا از این محل به مردم عادی سودی نمی‌رسد که در اظهارات مسئولان کشوری نیز خروج دام خارج از چرخه اقتصادی کشور کاملا به ضرر اقتصاد و معیشت مردم است.

 فرماندار دشت آزادگان در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم از اهواز، در پاسخ به حواشی قاچاق گوسفند از مرز ایران به عراق اظهار داشت: با توجه به این‌که قاچاق یکی از عوامل گرانی در جوامع است شواهد حاکی از  قاچاق گوسفند از مبادی خروجی کشور به خصوص هورالعظیم به کشور عراق و با توجه به اینکه قاچاق دام یکی از عوامل موثر گرانی آن در خوزستان است دو جلسه کاری با مسولیت عراقی منعقد کردیم.

 حمید سیلاوی تاکید کرد: بنا به مفاد این جلسات مسولین عراقی موظف به کنترل و اجرای تدابیر لازم در مرزهای خود شدند و اگر به تعهدات خود عمل نمی‌کردند ما با هماهنگی مقامات ما فوق مرزهای خود را می‌بستیم‌.

سیلاوی از اقدامات انجام شده در این راستا افزود: ما نیز به نوبه‌ خود اقدامات لازم را انجام دادیم و تمام امکانات نرم افزاری و سخت افزاری خود را در مرز جهت شناسایی قاچاقچیان در مرز مستقر کردیم.

فرماندار شهرستان دشت آزادگان به همکاری مرزبانی جهت ریشه کن کردن قاچاق دام در منطقه تاکید کرد و گفت: در وهله‌ اول با کمک مرزبانی منطقه مبادی حمل گوسفند یا دام ، نقطه‌ی خروجی و چگونگی انتقال تا مرز عراق را مورد بررسی قرار دادیم با این کار عرصه قاچاق را بر قاچاقچیان تنگ کردیم.

این مقام مسئول از شهید شدن 3 تن از مرزبانان توسط قاچاقچیان خبر داد و گفت: در چند ماه گذشته با توجه به بستن مرز و کنترل آن، قاچاقچیان عراقی اقدام به شلیک به سمت میزبانان کرده و 2 تن از مرزبانان را به شهادت رساندند. در 20 روز گذشته نیز طی عملیات دیگری با ضرب گلوله قاچاقچیان مرزبان دیگری را از دست دادیم و به فیض شهادت نائل آمد.

فرماندار شهرستان دشت آزادگان از ریشه‌کن کردن قطعی قاچاق دام و گوسفند خبر داد و گفت: با تدابیر صورت گرفته و تشدید مرزبانی در منطقه توانستیم قاچاق گوسفند و دام را به صفر برسانیم.

به گزارش تسنیم مشکلات معیشتی مردم به ویژه در مناطق مرزی که سرشار از ثروت و منابع خدادادی هستند اگر توسط مسئولان و متولیان به سرعت بهبود پیدا نکند در آینده سبب بروز مسائل اقتصادی و معیشتی دیگری مانند آنچه بیان شد می‌شود که این موضوع ورود جدی‌ و فوری‌تر مسئولان را می‌طلبد.

گزارش از سیده مریم علوی محمدی 

انتهای پیام/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon