سازمان غذا و دارو: ۱۴ شرکت در کشور متقاضی ساخت واکسن کرونا هستند


سازمان غذا و دارو: 14 شرکت در کشور متقاضی ساخت واکسن کرونا هستند

مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: ۱۴ شرکت متقاضی ساخت واکسن کرونا در کشور هستند که تقریبا کار سه شرکت نهایی شده و تولید واکسن را در فاز آزمایشگاهی شروع کرده‌‌اند.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ دکتر سید حیدر محمدی، در اولین همایش بین‌المللی محصولات بیوتکنولوژی پزشکی و صنایع وابسته که صبح امروز در هتل المپیک تهران برگزار شد، پیرامون صنعت بیوتک اظهار کرد: صنعت بیوتکنولوژی در کشور ما نوظهور و البته خوش ظهور است. علی‌‌رغم بدی‌هایی که شیوع کرونا در کشور ما داشت، در حوزه بایوتک بیشتر از این که کرونا یک تهدید باشد، یک فرصت بود و توانستیم از استعدادهایی که داشتیم و به فراموشی سپرده شده بود، استفاده کنیم.

وی افزود: ما در حوزه خون و فرآورده‌های آن 11 مرکز جمع‌‌آوری پلاسما داریم. یک پالایشگاه نیز در حال تأسیس است. از مشکلات کشور ما نبود پالایشگاه‌های خون است.

وی از تولید آلبومین و ایمونوگلوبولین توسط یکی از شرکت‌های دانش بنیان خبر داد و گفت: در حوزه پروتئین‌های نوترکیب، وضعیت خوبی داریم.

محمدی درباره واکسن کرونا ادامه داد: اخیراً فعالیت زیادی در حوزه بایوتک روی واکسن انجام شده است؛ در حال حاضر حدود 14 شرکت متقاضی ساخت واکسن کرونا در کشور هستند که تقریبا کار سه شرکت نهایی شده و تولید واکسن را در فاز آزمایشگاهی شروع کردند و یکی دو شرکت نیز وارد فاز بالینی شده‌اند.

وی اظهار امیدواری کرد که این واکسن‌ها به زودی وارد بازار شود.

محمدی با بیان این‌‌که واکسن آنفلوانزا امسال وارداتی بود، تصریح کرد: ما در برنامه خود داریم که از سال آینده از واکسن آنفلوانزای تولید داخل استفاده کنیم.

وی با اشاره به این‌‌که در سال 2019 در جهان 5000 میلیارد دلار در حوزه بایوتک هزینه شده است، خاطرنشان کرد: حدود یک هزارم این هزینه در ایران صورت گرفته است. ارزش بازار بایوتک در ایران امسال 600 میلیون دلار بوده است که تا پایان سال با توجه به کرونا افزایش خواهد داشت.

محمدی با بیان این‌‌که در سال جاری سهمیه ارزی سازمان غذا و دارو 2.5 میلیارد دلار بود، گفت: در حالی که سال 96، 4.2 میلیارد دلار، در سال 97، سه میلیارد و 700 میلیون دلار و سال 98، سه میلیارد و 200 میلیون دلار بوده است یعنی روندی نزولی و کاهشی داشته که ما را با بحرانی در حوزه ارزی رو به‌‌رو کرده است. به همین دلیل ما مجبور شدیم برخی از مواد اولیه حوزه بایوتک را از دریافت ارز دولتی خارج کنیم. همچنین کلیه داروهای تحت لیسانس از ارز دولتی خارج شدند و ما این‌‌گونه سعی کردیم موجودی ارزی خود را مدیریت کرده و به بخش داروهای مهم‌تر اختصاص دهیم.

وی در ادامه گفت: وزارت بهداشت از داروهایی که تماماً در داخل تولید می‌شوند حمایت می‌‌کند و اولویت ما حمایت از تولید داخل است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon