صندوق بینالمللی پول پیش بینی خود از رشد اقتصاد جهان در ۲۰۲۱ را افزایش داد
صندوق بینالمللی پول پیشبینی خود از رشد اقتصاد جهان در ۲۰۲۱ را افزایش داده و ۵.۵ درصد اعلام کرده است که ۰.۳ درصد بالا تر از پیش بینی آن در ماه اکتبر است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، صندوق بینالمللی پول در روز سهشنبه پیشبینی خود از رشد اقتصاد جهان در 2021 را افزایش داد و اعلام کرد شدت رکود اقتصادی ایجاد شده در 2020 که بزرگترین رکود اقتصادی در زمان صلح از زمان رکود بزرگ بود، یک درصد کمتر از حد انتظار بوده است.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید.
این صندوق بین المللی اعلام کرد آغاز واکسیناسیون در برخی کشورها امید به پایان همهگیری ویروس کرونا را افزایش داده است. این ویروس تا حالا حدود 100 میلیون نفر را مبتلا کرده و جان بیش از 2.1 میلیون نفر را در سراسر جهان گرفته است.
صندوق بینالمللی پول در عین حال هشدار داد اقتصاد جهان همچنان با یک بیثباتی استثنایی مواجه بوده و موج جدید همهگیری کرونا و جهش این ویروس خطراتی به وجود آورده است. فعالیتهای اقتصادی در جهان همچنان پایینتر از سطح قبل از هم بحران کرونا است.
گیتا گوپینات، اقتصاددان ارشد صندوق بینالمللی پول گفت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا قول داده از تامین مالی کواکس (اتحادیه جهانی تامین واکسن) متعلق به سازمان بهداشت جهانی حمایت کند تا همهگیری این ویروس کنترل شده و از توزیع برابر واکسن اطمینان حاصل شود.
گوپینات در یک کنفرانس خبری گفت:«هنوز بیثباتیهای بسیاری وجود دارد. ما میدانیم این بحران بهداشتی تا وقتی در همه نقاط دنیا پایان یابد، تمام نخواهد شد».
وی گفت اگر بحران کرونا به سرعت مهار شود، اقتصاد جهان 9 تریلیون دلار بین سالهای 2020 و 2025 به دست میآورد. بنابراین به نفع کشورهای پیشرفته است که به بهبود کشورهای فقیرتر هم کمک کنند.
صندوق بینالمللی پول تخمین می زند حدود 90 میلیون نفر طی سالهای 2020 و 2021 به زیر خط فقر سقوط کرده باشند و همهگیری ویروس کرونا 22 تریلیون دلار را تا 2025 از تولید جهان کم کند. روند کاهش فقر طی دو دهه گذشته هم متوقف شده است.
گوپینات با اشاره به اینکه روند رشد کشورهای پیشرفته بسیار سریعتر است، از این کشورها خواست کمک به کشورهای فقیرتر را با وامهای کم بهره و بخشیدن بدهیها ادامه دهند.
صندوق بینالمللی پول در جدیدترین دورنمای اقتصاد جهان پیشبینی کرد رکود اقتصادی در 2020 برابر با 3.5 درصد بوده است. این رقم 9.9 درصد کمتر از 4.4 درصد پیش بینی قبلی آن در ماه اکتبر است.
این صندوق رشد اقتصاد جهان در 2021 را 5.5 درصد پیشبینی میکند که 0.3 درصد بالاتر از پیش بینی آن در ماه اکتبر است. این صندوق رشد اقتصاد آمریکا، بزرگترین اقتصاد جهان در 2021 را برابر با 5.1 درصد یعنی 2 درصد بیشتر از پیش بینی قبلی میداند.
انتظار می رود اقتصاد چین 8.1 درصد در 2021 و 5.6 درصد در 2022 رشد کند. این ارقام در ماه اکتبر برابر با 8.2 و 5.8 درصد بودند. این در حالی است که اقتصاد هند در 2021 احتمالاً 11.5 درصد رشد خواهد کرد یعنی 2.7 درصد بیشتر از پیش بینی قبلی.
انتهای پیام/60