‌آشفته بازار گل نرگس مازندرانی/ مسئولانی که فقط گل از تولیدکنندگان می‌خواهند+ فیلم‌

‌آشفته بازار گل نرگس مازندرانی/ مسئولانی که فقط گل از تولیدکنندگان می‌خواهند+ فیلم‌

گروه استان‌ها - بهره برداران مازندرانی در تولید گل نرگس با ابراز آشفتگی بازار در برهه کرونایی حضور مسئولان استانی را به جای حمایت فقط برای گرفتن گل عنوان کردند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مازندران، استان مازندران با تولید سالانه 80 میلیون شاخه گل نرگس به ارزش 800 میلیارد ریال در 80 هکتار اراضی در جایگاه رتبه سوم کشور قرار دارد.

گلی که به گفته گیاه شناسان عطرش ضدافسردگی و برای جلوگیری آز آلزایمر مفید است، می‌توان در اراضی شهرستان جویبار به خصوص در دشت‌های روستای کردکلا فقط  50 هکتار اراضی مشاهده کنید.

البته در شهرستان‌های آمل و تنکابن آن نیز در اراضی کمتر بهره برداران به تولید این گل خوشبو می‌پردازند که به گفته گیاه شناسان از بین 60 گونه گل نرگس چهار گونه آن در سه استان مازندران، خوزستان و فارس کشت می‌شوند.

نرگسی که با آغاز فصل خزان پیازش سر از خاک در آورده و سبز شده تا دی‌ماه شکوفه دهی آن شروع و تا اواسط بهمن ادامه دارد مورد طرفدار بسیاری از دوستداران گل و گیاه است. اما امسال با شیوع کرونا؛ بازار این گل خوش عطر و بو دست خوش ناملایمات شده است.

بهره بردارانی که امسال با برگزاری سومین جشنواره آن به میزبانی جویبار به عنوان مهد تولید و پرورش گل نرگس، آن هم در دو نوع شصت پر و شهلا امیدواری در رونق عرضه و تقاضا داشتند، متاسفانه باعث آشفته بازاری در تولید آن شده است.

با وجود این ناملایمات انتظار پرورش دهندگان مازندرانی در تولید گل نرگس حمایت مسئولان جهاد کشاورزی از آنها در این شرایط سخت بوده که ظاهرا این مسئولان به غیر از گرفتن گل در سردشت ها گامی برای آنها برنداشتند.

استفاده از ظرفیت دشت نرگس جویبار برای جذب گردشگران

میثم حیدری، یکی از تولیدکننده در عرصه گل نرگس در دشت گل نرگس روستای کردکلا جویبار که به همراه دایی، پسردایی به عنوان یک جوان علاقمند در تولید این گل، بیش از شش سال به طور حرفه ای مشغول این کار است به تسنیم گفت: در این 6 سال فعالیتم در تولید گل نرگس وضعیت درآمدی خیلی خوب بود منتهی امسال به دلیل بیماری کرونا بسیاری از شاخه‌ها خراب شدند و با دست چین کردن به دسته بندی این گل می پردازیم.

وی افزود: تولید گل نرگس زحماتی از ابتدای کشت اول رسیدگی چون خاک برداری، رسیدگی اول کار تا ضد قارچ و ضد علف هرز دارد.

حیدری با بیان اینکه انتظار می رود با وجود این شرایط و زحمات آن مسئولان از تولیدکنندگان گل نرگس حمایت کنند، عنوان کرد: کودهای گل را آزاد می‌خریم مثلا یک گونی 25 کیلویی به قیمت 500 هزار تومان برای زمین 200 متری است که واقعا با این شرایط کرونایی سخت است.

این بهره بردار جویباری یادآور شد: به عنوان یک جوان در این زمین کار می‌کنم و در گذشته روزی 25 کارگر را زمان برداشت نان می‌دادیم اما با وجود این شرایط تاکنون هیچ ارگانی از ما حمایت نکرد.

حیدری با تاکید بر اینکه انتظار پرداخت وام رایگان را از جهاد کشاورزی نداریم بلکه ارائه تسهیلات بانکی با سود کمتر را خواستاریم، گفت: متاسفانه مسئولان زمان گل دهی فقط به اینجا می آیند، چند شاخه گل می‌گیرند و بدون حمایتی از اینجا می روند.

وی خاطرنشان کرد: این گل علاقمندان زیادی را دارد به طوری که از تهران و نقاط مختلف برای گرفتن این گل به منطقه کردکلای جویبار می آیند و این منطقه می‌تواند پذیرای گردشگران زیادی باشد.

بی مهری مسئولان به پرورش گل نرگس

مهری ملکی مهر، پرورش دهنده گل نرگس در روستای معلم کلا بخش دشت سر آمل که به همراه همسرش خسرو مستانی شیرازی در دو هزار متر اراضی کشاورزی به تولید این گل و گل مریم پرداخته است، یکی از مزایای مفید گل نرگس را برای ضدافسردگی و جلوگیری از آلزایمربیان و عنوان کرد: وقتی به این دشت می آیم و وضعیت گل‌ها را به این شکل می بینم ناراحت می‌شوم چون به دلیل عدم حمایت جهاد کشاورزی وضعیت به این شکل شده است.

وی افزود: به دلیل شرایط یک ساله کرونا بازار گل نرگس آشفته شده و قیمتی که از ما می‌خرند با بازار گل خیلی متفاوت است. تمام دغدغه تولیدکنندگان حمایت از آنهاست و دادن تسهیلاتی است تا با ایجاد چنین شرایطی دلگرمی داشته باشند.

 

گزارش و فیلم از کبریا مقدس

انتهای پیام/ 685/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon