صادرات ایران در پیچ و خم موانع؛ اخذ مالیات و تعهد ارزی از صادرکنندگان غیرقانونی است


صادرات ایران در پیچ و خم موانع؛ اخذ مالیات و تعهد ارزی از صادرکنندگان غیرقانونی است

گروه استان‌ها- رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با اشاره به موانع پیش‌ روی صادرات در ایران گفت: اخذ مالیات و تعهد ارزی از صادرکنندگان بر خلاف قانون است.

هادی تیزهوش تابان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، ضمن اشاره به مشکلات پیش ‌روی صادرکنندگان اظهار داشت: یکی از مشکلات پیش‌روی فعالان اقتصادی عدم اجرای صحیح قوانین بالادستی و اساسی کشور است که مسیر را برای فعالیت صادرکنندگان و فعالان اقتصادی دشوار کرده است.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه گفت: به‌عنوان مثال براساس ماده 13 قانون و مقررات صادرات و واردات کشور کلیه کالاهای صادراتی کشور (‌به استثنای نفت خام و فرآورده‌‌های پائین‌دستی آن) از هر گونه تعهد یا ‌پیمان ارزی معاف هستند اما در شرایط فعلی از صادرکنندگان تعهد ارزی اخذ می‌شود.

وی افزود: از دیگر مصادیق این موضوع این است که براساس ماده 23 احکام دائمی برنامه‌های توسعه هرگونه وضع مالیات یا عوارض برای صادرات کالاهای مجاز و غیریارانه‌ای و جلوگیری از صادرات هرگونه کالا به منظور تنظیم بازار داخلی ممنوع است در حالی که اکنون از صادرکنندگان مالیات دریافت می‌شود.

تیزهوش تابان گفت: در سوی دیگر از صادرات برخی از کالاها به بهانه تنظیم بازار داخلی جلوگیری می‌شود و همه این موارد در تضاد با قوانین بالادستی و برخلاف بند 10 سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بوده که در آن بر حمایت همه‌جانبه هدفمند از صادرات کالاها و خدمات به تناسب ارزش افزوده و با خالص ارز‌آوری مثبت، تاکید شده است.

رئیس اتاق بازرگانی صنعت و معدن گیلان ابراز داشت: از دیدگاه بنده و بسیاری از فعالان اقتصادی عواقب و آثار نامطلوب مواردی از این دست به دفعات بیشتر از تحریم‌های بین‌المللی بوده و چنانچه این موارد برطرف نشود بخش خصوصی نمی‌تواند از فرصت‌های بین‌المللی ایجاد شده به خوبی بهره‌مند شود.

وی بیان کرد: در استان گیلان به لحاظ وجود سردخانه و سایر تأسیسات مورد نیاز نگهداری کالاهای صادراتی سرمایه‌گذاری خوبی صورت گرفته اما به لحاظ کانتینرهای یخچالدار مورد نیاز حمل کالاهای خاص صادراتی با مشکل مواجه هستیم و نیاز است برای ناوگان حمل داخلی از این جهت برنامه ریزی‌هایی انجام شود.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه افزود: از سوی دیگر باید زیر ساخت‌های لازم جهت بهره‌مندی از تمامی پتانسیل‌های موجود در استان شامل جاده‌ای، ریلی، دریایی و هوایی فراهم شده و این بخش‌ها به صورت مکمل یکدیگر عمل کنند تا بتوانند پاسخگوی رشد احتمالی صادرات در آینده باشند.

وی درباره شناخت بازار هدف صادرات گفت: شناخت از بازار هدف، پدیده‌ای نسبی بوده و نمی‌توان با قطعیت در مورد آن صحبت کرد این موضوع که صادرکنندگانی وجود دارند که توانسته‌اند به صورت پیاپی محموله‌های صادراتی خود را به بازار روسیه ارسال کنند بیانگر این است که توانسته‌اند به شناخت مناسبی از بازار هدف دست یابند.

رئیس اتاق بازرگانی صنعت و معدن استان گیلان خاطرنشان کرد: علاوه بر مورد مذکور از طرف دیگر مواردی نیز وجود داشته که صادرکنندگان و فعالان اقتصادی در شناخت بازار روسیه موفق نبوده و نتوانسته‌اند فعالیت‌های اقتصادی خود را در بازار هدف مذکور تداوم بخشند.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه تصریح کرد: اصولاً بخش خصوصی ما باید تلاش کند که از تجارت به صورت سنتی فاصله گرفته و خود را با تحولات روز دنیا تطبیق دهد و در این راستا باید از داشته‌های دانش آموختگان دانشگاهی و خبرگان تجاری بهره‌مند شوند.

وی افزود: از سوی دیگر سایر نهادها مانند اتاق بازرگانی، سازمان توسعه تجارت و وزارت امور خارجه باید اقدامات خود را جهت ایجاد بسترهای لازم برای این کار مورد بازنگری و به‌روزرسانی قرار داده و در این مسیر سازمان توسعه تجارت می‌تواند به‌عنوان متولی اصلی این جریان، نقش بسیار اساسی را ایفا کند.

انتهای پیام/614/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon