رئیس سازمان جنگل‌ها: ۸۶۵۰ روستا و ۴۵۰ شهر در معرض سیلاب قرار دارند/اجرای ۲۱ هزار هکتار جنگل‌کاری و زراعت چوب

رئیس سازمان جنگل‌ها: 8650 روستا و 450 شهر در معرض سیلاب قرار دارند/اجرای 21 هزار هکتار جنگل‌کاری و زراعت چوب

گروه استان‌ها- رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت: ۸ هزار و ۶۵۰ روستا و ۴۵۰ شهر در معرض سیلاب قرار دارد و راه نجات و برون رفت از این مشکل، اجرای عملیات آبخیزداری است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از علی آبادکتول، مسعود منصور پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاح متمرکز پروژه‌های آبخیزداری کشور به میزبانی این شهرستان اظهار داشت: حفظ منابع پایه شامل آب، خاک و پوشش گیاهی وظیفه ما در سازمان جنگل‌هاست و در کنار آن اقدامات دیگری از جمله تثبیت مالکیت دولتی بر اراضی ملی را هم در دستور کار داریم.

وی گفت: 46 میلیون و 800 هزار هکتار از اراضی ملی حدنگاری شده و تا پایان دولت کاداستر اراضی ملی به پایان خواهد رسید. همچنین 211 میلیون کیلومتر در مرز اراضی ملی و مستثنیات کمربند سبز ایجاد شده که سبب حفاظت بهتر از این اراضی می‌شود.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت: برای یک هزار و 88 خانواری که برای تأمین سوخت ناچار به قطع درختان بودند انرژی‌های نو و سوخت جایگزین تأمین شده که سالانه از قطع 3 هزار و 500 اصله درخت جلوگیری شده است.

وی به توسعه کشت گیاهان دارویی اشاره کرد و افزود: 108 هزار هکتار توسعه کشت گیاهان دارویی داشتیم که 2 هزار و 150 تن بر میزان تولید محصولات افزوده خواهد شد.

منصور ادامه داد: 21 هزار هکتار جنگلکاری اقتصادی و زراعت چوب انجام شده که با بهره برداری از آن 2 میلیون و 400 هزار مترمکعب چوب و 900 تن محصولات باغی تولید می‌شود.

وی به موضوع فرسایش شدید در کشور اشاره کرد و گفت: اراضی کشور در معرض فرسایش شدید آبی قرار دارد و میانگین فرسایش حدود 16 تن در هکتار است ضمن اینکه سالانه 250 میلیون مترمکعب رسوبات وارد سدهای کشور می‌شود.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری اظهارداشت: 8 هزار و 650 روستا و 450 شهر در معرض سیلاب قرار دارد و  راه نجات و برون رفت از این مشکل، اجرای عملیات آبخیزداری است.

وی گفت: در این دولت عملیات آبخیزداری در 2 میلیون و 168 هزار هکتار شروع و به پایان رسیده است. در این پروژه‌ها 32 هزار و 500 عملیات مترمکعب سازه‌ای، 75 هزار هکتار عملیات بیولوژیک و جنگلکاری و 114 هزار هکتار اصلاح و احیای مراتع انجام شد.

منصور خاطرنشان کرد: پیامد اجرای این پروژه‌ها بیش از یک میلیارد و 800 میلیون مترمکعب آب استحصالی است.

وی درباره پروژه آبخیزداری محمدآباد شهرستان علی آبادکتول گفت: این حوضه 74 هزار هکتار وسعت دارد و 20 روستا و دو شهرستان از سیلاب‌های آن متأثر هستند. هرساله سیلاب‌هایی در این حوضه رخ می‌دهد و با توجه به سیلاب‌های سال 98 عملیات آبخیزداری در این حوضه از اردیبهشت ماه امسال آغاز شد. حجم عملیات در این سازه 35 هزار مترمکعب در قالب 28 سازه است که قدرت مهار 66 هزارتن فرسایش و 296 هزارتن رسوب را دارد.

منصور با ابراز اینکه این پروژه‌ها با مشارکت مردم انجام می‌شود، بیان داشت: 750 تشکل و یکهزار و 700  تعاونی منابع طبیعی ایجاد شده و حدود 30 هزار نفر عضو صندوق‌های منابع طبیعی هستند که جزو نقاط قوت است.

انتهای پیام/582/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon