روایت تسنیم از روزگار غریب کوله‌بران کردستان / وعده‌هایی که بر زمین ماند+تصاویر

روایت تسنیم از روزگار غریب کوله‌بران کردستان / وعده‌هایی که بر زمین ماند+تصاویر

گروه استان‌ها- کوله‌بران استان کردستان در روزگاری غریب و از روی ناچاری و نداری برای تأمین خرج و مخارج زندگی‌شان، جان می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، وقتی اسم کوله‌بر می‌آید ،همه فکر می‌کنند کوله‌برها قاچاقچی هستند و شبی 2 میلیون تومان درآمد دارند در حالی‌که اصلاً اینطور نیست و اگر تنها یک بار به میان آنان بروید و پای درددل‌هایشان بنشینید می‌بینید که از روی نداری، ناچاری و نبود شغل به این کار سخت روی آورده‌‍‌اند.

کوله‌بری در استان کردستان در شهرستان مرزی مریوان در 125 کیلومتری غرب شهرستان سنندج، مرکز استان رواج دارد، کوله‌بران برای کسب درآمد زندگی خود در سرما و گرما 12 تا 15 ساعت تنها برای 250 تا 300 هزار تومان به حمل اجناسی سنگین بین دو طرف خط مرزی مبادرت می‌ورزند.

در سال‌های اخیر موضوع کوله‌بری به دلیل مشکلات معیشتی مردم بیشتر مورد توجه رسانه‌ها بوده و خبرنگاران خبرگزاری تسنیم نیز در گزارش‌های مختلفی به بررسی و انعکاس مطالبات این قشر زحمت‌کش پرداخته‌اند اما نگاه دولت تدبیر و امید به این موضوع همچون نگاه به سایر موضوعات بی‌تفاوتی بوده است.

براساس گزارش میدانی و مشاهدات عینی خبرنگاران تسنیم، این‌روزها در شهرستان مرزی سروآباد، اورامان و مریوان از قشر جوان گرفته تا پیرمرد مشغول به کوله‌بری هستند، در چند ساعتی که در کوه‌ها و گذرگاه‌های خطرناک در سرمای سوزناک همراه کوله‌بران بودیم، پاهای آنان زیر بارهایی که به دوش می‌کشیدند خم شده بود، با قد خمیده و پاهای تا شده به سختی فراز و نشیب کوه را طی می‌کردند، تا بار را به سلامت به مقصد برساند، در طول مسیر هر چند دقیقه یک بار توقف می‌کردند و علت آن را سنگینی بار و درد کمر عنوان می‌کردند اما باز به مسیرشان ادامه می‌دادند و می‌گفتند باید خرج و مخارج همسر و فرزندانمان را این‌گونه در بیاوریم، اگر کوله‌بری نکنیم نان نداریم...

کوله‌بران به سختی و با هزاران ترس از کوه‌ها و مسیرهایی که سال گذشته دوستانشان سقوط و جانشان را از دست داده بودند پایین می‌آمدند اما به عشق خانواده‌هایشان سختی کار را تحمل می‌کردند، آنان از خیسی لباسشان در آن سرمای جانسوز کوهستان به خود می‌لرزیدند و می‌گفتند تمام عضلاتمان زیر بار سنگین و سرمای جانسوز به درد آمده است اما باز هم شکر! با آن پولی که از این راه دستمان می‌آید می‌توانیم خرج زندگیمان را تامین کنیم.

کوله‌بران علت اصلی روی آوردن جوانان مناطق کُردنشین به کوله‌بری را "بیکاری و شرایط نامناسب اقتصادی" عنوان و می‌گفتند اگر در این منطقه کارخانه و یا یک سوم درآمد این شغل را هم داشتیم به این کار روی نمی‌آوردیم چرا که جانمان در خطر است و از لحظه‌ای که از خانه بیرون آمده تا زمانی‌که به خانه رفته در امان خدا بوده و هر لحظه امکان دارد جانمان را از دست دهیم.

در ادامه تصاویری از روزگار غریب کوله‌بران استان کردستان را از دریچه دوربین خبرنگار تسنیم ببینید:

انتهای پیام/481/488/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon