خرامه کم‌ آب به دنبال تغییر الگوی کشت؛ کشت انجیر و پسته دو برابر افزایش یافت


خرامه کم‌ آب به دنبال تغییر الگوی کشت؛ کشت انجیر و پسته دو برابر افزایش یافت

گروه استان‌ها- خرامه یکی از شهرستان‌های استان فارس است که با محدودیت منابع آبی روبه‌رو است و به گفته مدیر جهاد کشاورزی این شهرستان با تغییر الگوی کشت به دنبال توسعه کشت پسته، انجیر، انگور، انار و گیاهان دارویی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، با توجه به محدودیت منابع آبی در کشور وزارت جهاد کشاورزی به دنبال تغییر الگوی کشت و کشت جایگزین در مناطق مختلف کشور است تا از این طریق کشت‌های کم‌آب را جایگزین محصولات آب‌بر کند.

خرامه یکی از شهرستان‌های استان فارس است که با محدودیت منابع آبی روبه‌رو است. روزگاری رودخانه دائم کُر در این شهرستان جاری بود اما در حال حاضر حتی به صورت فصلی هم جاری نیست و با رهاسازی آب از سد بالادست شاید تنها 30 روز در کل سال آب داشته باشد.

کاووس همتی مدیر جهاد کشاورزی خرامه در گفت‌وگو با تسنیم با بیان این که با توجه به شرایط خاصی که شهرستان دارد راهی جز تغییر الگوی کشت نداریم می‌گوید: پسته، انجیر، انگور و انار فوق‌العاده کم آب و به صورت دیم قابل کشت هستند.

وی با تاکید بر این که شهرستان خرامه باید از زارعت به سمت باغبانی برود و چاره‌ای جز دوری از کشت‌های آب‌بر ندارد، می‌افزاید: شهرستان خرامه از چند سال پیش به سمت توسعه باغات پسته، انجیر، انگور و کشت گیاهان دارویی رفته است.

همتی با بیان این که پسته در مقابل شوری آب بسیار مقاوم است، می‌افزاید: کشت انجیر و پسته در خرامه نسبت به سه سال پیش 2 برابر شده است.

وی با بیان این که برای تشویق کشاورزان و باغداران تمام تسهیلات و یارانه‌های تولید را به سمت این محصولات کم‌آب‌بر سوق داده‌ایم و از کشت سایر محصولات حمایتی نمی‌کنیم، می‌گوید: در حال حاضر سطح زیر کشت پسته در این شهرستان 1600 هکتار و سطح زیر کشت انجیر حدود 1100 هکتار است.

استان فارس با دارا بودن سطح زیر کشت 50 هزار هکتار باغ‌های انجیر رتبه اول سطح زیرکشت این محصول را در کشور به خود اختصاص داده است. استهبان با 23 هزار هکتار بزرگ‌ترین تولیدکننده انجیر خشک استان است و پس از آن شهرستان‌های نی‌ریز، داراب، جهرم، کوه‌چنار، فیروزآباد، کوار و خرامه هستند.

ترشیدگی میوه انجیر، شانکر انجیر و موزائیک انجیر از جمله بیماری‌هایی است که انجیرستان‌های استان فارس با آن روبه‌رو هستند. حمید زارع رئیس ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استهبان در کارگاه آموزشی هرس زمستانه درختان انجیر که به همت انجمن انجیر ایران و با همکاری معاونت باغبانی جهاد کشاورزی خرامه برگزار شد گفت: بیشترین بیماری که در باغات انجیر خرامه دیده شده بیماری "موزائیک انجیر" است.

رئیس ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استهبان با بیان این که برای جلوگیری از بیماری موزائیک انجیر باغداران باید نهال لیبل‌دار را از نهالستان‌های مجوزدار و مورد تایید جهاد کشاورزی تهیه کنند و از خرید نهال از محل‌های غیرمجاز خودداری کنند.

زارع در مورد بروز بیماری شانکر انجیر به باغداران این شهرستان هشدار داد و افزود: همیشه پیشگیری بهتر از درمان است بنابراین برای جلوگیری از درگیر شدن باغ‌های انجیر به بیماری شانکر وسایل هرس و محل هرس را ضدعفونی کنید.

وی گفت: اگر هرس درختان انجیر به صورت اصولی و درست انجام شود کمیت و کیفیت میوه افزایش پیدا می‌کند و این افزایش کیفیت سبب می‌شود که محصول انجیر با قیمت مناسب به فروش برسد.

نهال‌های تولید شده در مراکز غیرمجاز عامل انتقال بیماری به درختان انجیر

مدیر جهاد کشاورزی خرامه در گفت‌وگو با تسنیم با بیان این که مراکز تولید نهال‌های غیرمجاز در شهرستان خرامه مشکل‌ساز هستند و معمولا نهال‌های آلوده در این مکان‌ها تولید می‌شود، می‌گوید: سال گذشته حدود 20 مرکز غیرمجاز نهال در این شهرستان شناسایی شد اما به دلیل این که ما ضابط قضایی نیستیم نمی‌توانیم به سرعت با آنها برخورد کنیم.

وی با تاکید بر لزوم ارتباط باغداران و کشاورزان شهرستان با کارشناسان جهاد کشاورزی برای دریافت مشاوره‌های موثر، می‌گوید: برای جلوگیری از انتشار نهال‌های آلوده یارانه نهال انجیر نباید محدود شود تا از این طریق همه نهال‌ها لیبل‌دار شوند.

گزارش از ثریا ستاری

انتهای پیام/422/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon