لبنان| افشای نقش عناصر خرابکار در اعتراضات طرابلس/ ماجرای لبنانی‌های بازداشتی در امارات چه بود؟

لبنان| افشای نقش عناصر خرابکار در اعتراضات طرابلس/ ماجرای لبنانی‌های بازداشتی در امارات چه بود؟

منابع امنیتی لبنان از نقش عناصر خرابکار در اعتراضات اخیر طرابلس که به درگیری های خشونت آمیز کشیده شده پرده برداشتند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم روزنامه الاخبار لبنان گزارش داد که طی دو ماه گذشته تعداد لبنانی‌های مقیم در امارات متحده عربی که بدون دلیل موجه و هیچ گونه مدرکی بازداشت شده‌اند افزایش پیدا کرده است. این بازداشت ها در راستای فشارهای سیاسی و امنیتی امارات علیه لبنان همزمان با اعلام توافق عادی سازی روابط میان امارات با رژیم صهیونیستی و مواضعی که ابوظبی علیه حزب الله لبنان دارد صورت گرفته است. در همین زمینه گروهی از لبنانی ها در امارات متحده عربی داخل یک استادیوم فوتبال به اتهام انتشار فیلم های مربوط به حزب الله بازداشت شدند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

پس از آن نماینده سفارت لبنان در ابوظبی این پرونده را از جانب «عباس ابراهیم» مدیرکل امنیت عمومی لبنان پیگیری کرد. طبق اطلاعات موجود برخی از لبنانی ها بدون اینکه مشخص شود به چه دلیلی بازداشت شده بودند آزاد شدند. شب گذشته مدیرکل امنیت عمومی لبنان اعلام کرد بازداشت شدگان در امارات که تعداد آنها به 30 نفر می رسد آزاد می شوند. البته مشخص نیست که این 30 نفر تعداد کل بازداشت‌شدگان لبنانی از دوره گذشته در امارات هستند یا اینکه منظور از این افراد لبنانی‌هایی هستند که در روزهای اخیر بازداشت شدند.

عباس ابراهیم روز گذشته در مصاحبه با شبکه الحره اعلام کرد که صبح امروز نیمی از این افراد به لبنان بازخواهد گشت . وی گفت که به مدت دو سال برای حل این پرونده ها با مقامات اماراتی در تماس بوده است.

از طرفی منابع امنیتی لبنان درباره تحرکات اخیر معترضان لبنانی در طرابلس گزارش دادند که گروه های متشکل از افراد ماهر و دارای تجربه خرابکاری در حمله به اماکن عمومی وارد اعتراضات طرابلس شدند و در این جریان پنج نفر از جمله چهار لبنانی و یک سوری دستگیر شدند.

این منابع گزارش دادند که نیروهای امنیتی و اطلاعات ارتش با هدف تکمیل تحقیقات جهت تعیین مسئولیت‌ها، دوربین ها و پرونده های افراد دخیل در این خرابکاری‌ها را مورد بررسی قرار دادند. بعد از بررسی‌ها مشخص شد، به نظر نمی‌رسد آنچه که در این صحنه‌ها اتفاق افتاده یک اعتراضات خود جوش باشد؛ چرا که افراد فقیر و گرسنه بمب جنگی و مواد منفجره ندارند.

در بیانیه نیروهای امنیتی در این زمینه آمده است، در تحقیقات اولیه مشخص شد که افراد دخیل در اتفاقات اخیر طرابلس سابقه شرکت در فعالیت‌های خرابکارانه از جمله حمله به بانک‌ها را داشتند، آنها گروههای منظمی هستند و دستور کار ویژه ای را اجرا می‌کنند. برخی از این افراد از بقایای انجمن‌ها و گروه‌های غیر سازمان یافته در احزاب چپ گرا هستند.

طبق بیانیه مذکور علاوه بر لبنانی‌ها عناصر خارجی از جمله سوری‌ها و فلسطینی ها نیز که از خارج از طرابلس وارد این شهر شدند در آشوب‌های اخیر دست داشتند و سرویس‌های اطلاعاتی در حال تحقیق برای یافتن هویت واقعی این افراد هستند.

منابع مذکور اظهار داشتند، این عناصر از طریق تحرکاتی که در میدان «النور» طرابلس رخ داد و در آن معترضان و فعالان جامعه مدنی مشارکت داشتند با هدف انجام اقدامات خرابکارانه به اعتراضات مردمی نفوذ کردند؛ ضمن اینکه این افراد همدرد مردم لبنان نیستند و اهداف مسالمت‌آمیز آنها را نیز دنبال نمی‌کنند.

تظاهرات خیابانی در طرابلس لبنان طی دو روز گذشته نیز پیاپی ادامه یافت و بر دامنه خشونت آن افزوده شد.

مقصد اصلی معترضان منطقه «سرای طرابلس» (مقر دولتی) بود. این مقر، یکی از مهمترین مراکزی است که اسناد مربوط به مردم این شهر، مجوز‌های قانونی مؤسسات و ده‌ها هزار پرونده مربوط به ساکنان طرابلس است.

مسئله خطرناکی که پنجشنبه شب گذشته رخ داد، شماری از جوانان معترض با پرتاب کوکتل مولوتوف به سمت دادگاه طرابلس، باعث شدند که دیوار‌های بیرونی آن در آتش بسوزد و زبانه آتش به برخی از اتاق‌های آن نیز رسید.

ناظران معتقدند که هدف اصلی از آتش زدن سرای طرابلس این است که این شهر بدون پرونده، آرشیو و تاریخ باشد و آتش زدن آن، شبیه به فردی است که تاریخ و گذشته خود را هدف قرار می‌دهد.

منابع سیاسی هم رخداد‌های طرابلس را فاجعه قلمداد و تأکید کردند که باید طرح نجات فراگیری برای جلوگیری از خونریزی در لبنان تدوین شود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon