نرخ بهبودی بیماران کرونایی به ۹۵.۴ رسید/ عادی انگاری وضعیت شیوع بیماری را بحرانی میکند + نقشه
گروه استانها ـ نرخ مناسب بهبودی در میان بیماران و کاهش بیماران بدحال بستری در بیمارستانها اگرچه خبری خوش برای مدیریت همهگیری در سراسر کشور است اما همچنان عادیانگاری شرایط میتواند سیر نزولی همهگیری را تحت تاثیر قرارداده و با مشکل روبرو کند.
علی رفسنجانی - گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، درحالی مسئولان بهداشت و درمان کشور بر رعایت پروتکلهای بهداشتی و محدودیتهای کرونایی تأکید دارند که سیر صعودی ترددهای بینشهری و همچنین دورهمیهای خانوادگی میتواند تهدید قابل توجهی در کاهش چرخه همهگیری باشد.
به این ترتیب با در نظر گرفتن تعطیلات پیش رو واقعیت امر این است که درصورت بیتوجهی هموطنان به رعایت پروتکلها این تعطیلات میتواند آغازگر موج چهارم شیوع کرونا در سراسر کشور باشد و برهمین اساس احتمال اعمال محدودیتهای تردد بهخصوص برای استانهای شمالی کشور دور از انتظار نیست.
این نگرانیها در حالی مطرح میشود که آمارهای رسمی وزارت بهداشت نشان میدهد «نرخ مرگ» در کشورمان 4.6 درصد است و به همین تناسب، «نرخ بهبود» 95.4 درصد، اما تناسب نرخ مرگ و میر همچنان فاصله معناداری نسبت به میانگین جهانی یعنی 2.9 درصد است.
آمارهای رسمی منتشر شده امروز 11 بهمن 1399 نشان میدهد، تعداد بیماران جدید ابتلای قطعی به ویروس کرونا 6317 نفر و مجموعاً از ابتدای همهگیری تا امروز تعداد 1411731 از هموطنان قطعاً به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. در همین حال آمارها نشان میدهد متأسفانه در 24 ساعت گذشته تعداد 82 نفر بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادهاند و مجموعاً 57889 نفر از ابتدای همهگیری فوت شدهاند. البته خوشبختانه از ابتدای آغاز همهگیری ویروس کرونا در کشور تا یازدهمین روز بهمن 1399 تعداد 1202893 نفر از هموطنان که درگیر این بیماری شدند بهبود یافتهاند.
از سوی دیگر بررسی وضعیت رنگبندی شهرستانهای کشور در یازدهمین روز بهمن 1399 نشان میدهد در سراسر ایران 18 شهرستان در وضعیت نارنجی ، 123 شهرستان در وضعیت زرد و 307 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
به این ترتیب در حال حاضر شهرستانهای بهشهر، نکا، ساری، جویبار، قائم شهر، بابلسر، محمودآباد، فریدونکنار، بابل، آمل، نور، نوشهر، چالوس، تنکابن، رامسر، رودسر و لاهیجان، صومعه سرا در وضعیت نارنجی قرار دارند.
این درحالی است که انتشار اخبار مربوط به آغاز طرح واکسیناسیون براساس اولویتهای تعیین شده و همچنین ساخت و تولید واکنش ایرانی میتواند امیدی قابل توجه در شکست کامل این ویروس منحوس در آینده باشد. اما همانطور که قبلاً اشاره شد تا زمانی اجرایی شدن طرح واکسیناسیون و تولید و توزیع انبوه واکسن ایرانی تنها راهکار مدیریت همهگیری رعایت پروتکلها و محدودیتهای مربوطه است.
انتهای پیام /ی