عربستان| اخراج مهاجران اتیوپیایی پس از شکنجههای وحشتناک
یک رسانه غربی با تاکید بر وضعیت اسفناک مهاجران اتیوپیایی در زندانهای عربستان از بازگشت این مهاجران به کشورشان بعد از رفتارهای غیرانسانی مقامات سعودی خبر داد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از سعودی لیکس، روزنامه انگلیسی «تلگراف» فاش کرد که عربستان سعودی اقدام به طرد مهاجران اتیوپیایی کرده که این مهاجران از سالها پیش در زندانهای عربستان بازداشت بودهاند.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
زندانیان اتیوپیایی در زندانهای عربستان تحت شکنجه قرار میگرفتند.
این روزنامه افزود که عصر سه شنبه ، اولین گروه از مهاجران اتیوپیایی که حدود 300 بازداشتی بودند با هواپیما به آدیس آبابا منتقل شدند.
تصاویر منتشر شده توسط رسانههای دولتی اتیوپی، چهره مهاجران این کشور را هنگام خروج از هواپیما شاد و خسته نشان میداد.
این روزنامه به نقل از«نبیو تدلا» معاون سرکنسول اتیوپی در جده نوشت که تقریباً 40 هزار مهاجر اتیوپیایی نیز در عربستان هستند به کشور باز خواهند گشت.
همچنین «انالیم» (23ساله) ، نامی ساختگی به درخواست منبع ، که از آوریل سال 2020 در مرکز شومائیسی در نزدیکی شهر مکه بازداشت شده بود، اعلام کرد که دعاهای ما مستجاب شده و من مدت 8 ماه است که به بیرون نرفته ام و میترسیدم که در این مکان بمیرم.
منابع اتیوپیایی به این روزنامه گفتند که عربستان سعودی هر هفته بازگرداندن 1000 مهاجر اتیوپی را آغاز کرده است.
مشخص نیست که انگیزه عربستان از این اقدام چیست ، اما فشارهای بینالمللی بر دولتهای اتیوپی و سعودی در حال افزایش است.
این روزنامه به نقل از مهاجران اتیوپی در عربستان اعلام کرد مهاجران اتیوپیایی در وضعیت بسیار بدی در زندانهای عربستان سعودی به سر می بردند. آنها در زندانهای بسیار شلوغ و سرشار از بیماریهای مزمن نگهداری میشدند. طبق این گزارشها همچنین خدمات رسانی به زندانیان اتیوپیایی در عربستان صورت نمیگرفت و در برخی حالات سبب میشد تا آنها به خودکشی روی آورند .همچنین آنها به طور مرتب مورد ضرب و شتم، شکنجه قرار میگرفتند و به آب و غذای مورد نیاز خود در زندانهای سعودی دسترسی نداشتند.
برخی از مهاجران جوان اتیوپیایی بر اثر گرما در شبه جزیره عربستان و خشکسالی و همچنین بیماری جان خود را از دست دادند.
همچنین تعدادی از مهاجران اتیوپیایی زندانی در بند عربستان سعودی که توانستهاند گوشیهای تلفن همراه خود را مخفی کنند، شهادتهایی را درباره وضعیت زندانیان دادهاند.مقامات سعودی بازرسی گستردهای برای پیدا کردن تلفنهای همراه مهاجران آغاز کرده اند.
تصاویر صدها جوان لاغر که برخی از آنها بر اثر ضرب و شتم نگهبانان سعودی زخمی شده اند، واکنشهای بینالمللی را به دنبال داشته است.
شاهدان میگویند که مقامات سعودی آنها را ماهها در اتاقهای شلوغ و کثیف به همراه سایر مهاجران که شمار آنها 350 نفر بوده نگه میدارند. به طوری که آنها حتی فضای کافی برای دراز کشیدن ندارند به همین دلیل برخی از آنها شب و برخی دیگر روز میخوابند.
بر اساس گزارش روزنامه انگلیسی تلگراف مقامات سعودی تدابیر سختگیرانه ای را اتخاذ کردند تا بدین ترتیب اخبار زیادی از وضعیت نامناسب مهاجران اتیوپیایی در زندانهای عربستان درز نکند.
گزارشهای هولناک از خودکشی، بیماری و شکنجه مهاجران اتیوپی در زندانهای عربستان ،دبیرکل سازمان ملل را برانگیخت.
سازمانهای حقوق بشری مانند عفو بین الملل و دیدبان حقوق بشر نیز صحت اخبار منتشر شده در خصوص شکنجه مهاجران اتیوپی را تأیید کردند. سازمان دیدبان حقوق بشر از مقامات سعودی خواست تا آن دسته از بازداشتشدگانی که در وضعیت جسمی نامساعدی قرار دارند، آزاد کنند، از بازداشت به عنوان آخرین گزینه استفاده کنند، به شکنجه و بدرفتاری با افراد بازداشت شده خاتمه دهند و استانداردهای بینالمللی را در بازداشتگاهها رعایت کنند.
«ادام کوغل» عضو سازمان دیدهبان حقوق بشر و ناظر امور عربستان تصریح کرد که تصاویر منتشر شده از وضعیت بحرانی بازداشت شدگان آفریقایی در عربستان نشان میدهد که مقامات سعودی بدون احترام به مهاجران و توجه به جانشان، آن ها را در شرایط آلوده نگه میدارند و رفتار غیرانسانی با آنها دارند.
همچنین پارلمان اروپا به محکومیت عربستان در خصوص شکنجه مهاجران اتیوپی رای داد.
با وجود واکنشهای بینالمللی گزارش های مربوط به گرسنگی و قتلهای وحشیانه توسط نگهبانان زندان طی چند ماه گذشته همچنان ادامه داشته است.
روزنامه انگلیسی تلگراف ، قبلاً در آگوست سال 2020 فاش کرده بود که دهها هزار مهاجر اتیوپیایی در زندانهای بدون پنجره نگهداری میشوند که خبری از نور خورشید در آنها نیست.
آنها همچنین به دنبال اقدامات سختگیرانه سعودی علیه مهاجران مجبور به خوابیدن و خوردن غذا در فضولات خود شدند.
نشریه ساندی تلگراف تصریح کرد که عربستان از کارگران در آسیا و آفریقا بیگاری میکشد و در سال 2019 تعداد کارگران خارجی در عربستان به 6.6 میلیون نفر رسیده که بسیاری از آنها در شرایط بسیار سختی کار میکنند.
این کارگران معمولاً در بخشهای ساخت و ساز، صنایع دستی و خدمات منزل فعالیت میکنند. بیشتر کارگران از جنوب آسیا و شاخ آفریقا به این عربستان مهاجرت کرده اند.
هزاران زن و مرد اتیوپیایی از خلال شرکتهای عامل سعودی یا برای فرار از فقر در کشورشان به عربستان سعودی سفر کردند؛ درحالیکه آنها به دلیل اتهام به انتشار ویروس کرونا در سعودی و در بخش دیگر به دلیل سیاستهای سعودی بازداشت شدند.
انتهای پیام/