روایت تسنیم از وصله‌های ناجور بر تن صنعت پوشاک آذربایجان شرقی/چه خطراتی فضای کسب و کار صنعت پوشاک و نساجی را تهدید می‌کند؟

روایت تسنیم از وصله‌های ناجور بر تن صنعت پوشاک آذربایجان شرقی/چه خطراتی فضای کسب و کار صنعت پوشاک و نساجی را تهدید می‌کند؟

گروه استان‌ها - فعالان صنعت پوشاک و نساجی آذربایجان شرقی در کنار پتانسیل‌های عظیم این خطه، با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  تبریز ، صنعت نساجی و پوشاک در استان آذربایجان شرقی یک قرن سابقه دارد، این صنعت، مزیت‌های فراوانی دارد که توسعه آن موجب ایجاد اشتغال، ارزآوری و تولید ثروت ملی شده و ارزش افزوده بالایی خواهد شد؛ صنعت تولید پوشاک در ایران یکی از صنعت‌های استراتژیک است که 12 درصد در اشتغال زایی نقش آفرینی دارد.

صنعت نساجی و پوشاک یکی از صنعت‌های پرسود استان آذربایجان شرقی است که می‌تواند معضل بیکاری را حل کند، اما کم توجهی به این صنعت، موجب کاهش رشد و در نتیجه رکود در این عرصه شده است؛ اگر به کشورهای دیگر نگاهی بیندازیم به عنوان مثال در ایتالیا بیش از 14 شهرک طراحی و تولید لباس فعالیت دارد، یا در کشور همسایه ترکیه، تولید و طراحی لباس، صنعت مهمی به شمار می‌رود که بازار کشور ما را نیز دربرگرفته است.

نخستین کارخانه نساجی استان آذربایجان شرقی دهه اول سال 1300 راه اندازی شد و کم کم در شهرهای دیگر استان، این صنعت رونق گرفت، رشد نساجی از سال 1320 به مدت حدود 12 سال به اوج خود رسید.

صنعت پوشاک و نساجی کلانشهر تبریز در هر دوره‌ای مورد توجه تجار و بازرگانان بوده است، قرار گرفتن تبریز در مسیر جاده ابریشم نیز این صنعت را در این خطه بیش از پیش رونق داد، در دهه 30 شمسی چند کارخانه بزرگ تولید پوشاک و نساجی در تبریز راه اندازی شد، در دهه 60 علیرغم آغاز جنگ تحمیلی و اعمال تحریم‌های سنگین اقتصادی از سوی دشمن، چرخ واحدهای نساجی با قدرت چرخید اما فعالیت نساجی تبریز در دهه 70 با مشکلاتی روبه رو شد؛ با این حال، آذربایجان شرقی هنوزهم به عنوان قطب نساجی و تولید صنعت پوشاک کشور حرف‌هایی برای گفتن دارد.

  آماده راه اندازی شهرک تخصصی پوشاک و نساجی هستیم 

 معاون صنایع کوچک شهرک‌های صنعتی استان آذربایجان شرقی در گفت‌وگو با تسنیم، با بیان اینکه صنعت نساجی از صنعت‌های اشتغال آفرین است، ابراز داشت: صنعت پوشاک جایگزینی ندارد و از گذشته وجود داشته و در آینده نیز بازار مختص به خود را دارد.

مطلبی افزود: 46 شهرک و ناحیه صنعتی در استان آذربایجان شرقی فعال است که می‌توانیم زمین به فعالان صنعت پوشاک واگذار کنیم که هم اکنون 107 واحد در کل استان دایر هستند.

وی با اشاره به اینکه برخی شهرک‌های صنعتی استان اختصاصی است، تاکید کرد: برای صنعت پوشاک و نساجی، شهرک تخصصی وجود ندارد اما شرکت شهرک‌های صنعتی آمادگی دارد اما لازمه آن تشکیل زنجیره خدماتی است به عنوان مثال ما در طراحی و برندسازی این صنعت با مشکل مواجه هستیم.

معاون صنایع کوچک شهرک‌های صنعتی استان آذربایجان شرقی همچنین تاکید کرد: در صنایع نساجی خوشه حوله بافی تشکیل شده که با همکاری انجمن نساجی پیش می‌رود و خدماتی در این زمینه به فعالین ارائه می‌شود.

 تدوین برنامه جامع صنعت نساجی آذربایجان شرقی 

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی استان آذربایجان شرقی نیز در گفت‌وگو با تسنیم گفت: برنامه جامع 5 ساله برای صنعت نساجی استان آذربایجان شرقی در دست تهیه است که نقاط قوت و ضعف و تهدیدها و فرصت‌ها بررسی شده و طبق آن استراتژی تعیین می‌شود.

یونس ژائله بر ضرورت بازنگری در عرصه صنعت نساجی استان و کشور شد و اظهار داشت: باید ریشه‌ای مشکل نساجی را حل کنیم و جلوی رانت گرفته شده و از کشاورزان و پنبه کاران نیز حمایت شود.

وی تاکید کرد: ما هنوز در مسائل ابتدایی و اولیه صنعت پوشاک و نساجی مانده‌ایم و برای دریافت نخ باید به کشوری مثل ازبکستان التماس کنیم، اما به فکر صادرات این محصولات هستیم.

مشکلات فعالان صنعت پوشاک 

یکی از فعالان صنعت پوشاک استان آذربایجان شرقی به خبرنگار تسنیم گفت: رشته طراحی لباس در هیچ کدام یک از دانشگاه‌های استان راه اندازی نشده در حالی که پتانسیل استان بسیار بالاست.

نجفی افزود: طراحان لباس باید آموزش‌های تخصصی را گذرانده و متخصصین مجرب پوشاک تربیت شوند تا نسبت به ابعاد طراحی لباس آگاهی کاملی داشته باشند.

وی داشتن دید هنری و خلاقیت را لازمه موفقیت صنعت پوشاک دانست و تاکید کرد: کارگاه‌های تولید لباس باید گسترش پیدا کرده و در داخل و خارج از ایران وارد رقابت شویم تا شاهد پیشرفت صنایع مرتبط با نساجی و پوشاک باشیم.

این فعال صنعت پوشاک با برشمردن برخی از مشکلات این صنعت تصریح کرد: رکود، مالیات و سود بالای تسهیلات، جریمه‌های بانکی و ورود برندهای غیرمجاز، از خطراتی است که فضای کسب و کار را تحت الشعاع خود قرار داده است، نوسانات در بازار هم برخی شرکت‌ها و کارخانه‌های بزرگ، را با رکود و ورشکستگی روبه رو کرده است.

به گزارش تسنیم، صنعت پوشاک تبریز و استان آذربایجان شرقی امروز تا جایی پیش رفته است که کشورهایی از قبیل عراق، ترکیه، گرجستان و برخی کشورهای همسایه، لباس و پوشاک خود را از این منطقه تهیه می‌کنند و این نشان دهنده جایگاه والای این صنعت در استان آذربایجان شرقی است که فرصت بزرگی برای بازار تولید پوشاک خطه آذربایجان به شمار می‌رود.

ضرورت دارد در کنار همه این پتانسیل و ظرفیت‌ها، فعالین صنعت پوشاک مورد حمایت دولت قرار بگیرند تا با توسعه کارگاه‌ها، ضمن اشتغال زایی و بهره گیری از نیروی انسانی، نگاهی جدیدی بر تن صنعت پوشاک استان دوخته شود.

 گزارش از بیت اله احمدی 

انتهای پیام/111/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon