انتقال سند تالاب انزلی به نام وزارت نیرو اشکال حقوقی دارد
مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به انتقال سند تالاب انزلی به وزات نیرو گفت: انتقال سند این تالاب انزلی به نام وزارت نیرو دو اشکال حقوقی مهم دارد البته بعید میدانم که چنین اتفاقی افتاده باشد.
به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری تسنیم؛ مسعود باقرزادهکریمی امروز در نشست خبری به مناسبت روز جهانی حفاظت از تالابها، با اشاره به حذف لوگوی "رامسر" از پوستر پنجاهمین سالگرد روز جهان حفاظت از تالابها و تشکیل کنوانسیون رامسر اظهار کرد: حذف لوگو از پوستر را نمیتوانیم به لحاظ حقوقی پیگیری کنیم.
وی افزود: این لوگو از سایت اینترنتی کنوانسیون رامسر و سخنرانی رسمی رئیس این کنواسیون حذف نشده است اما به نظر میرسد که موضوع حذف لوگوی رامسر برداشت شخصی بوده و موضوعیتی ندارد.
مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: در سال 1380 نیز حواشیای مشابه امروز برای کنوانسیون رامسر ایجاد شد که ما در آن زمان پیگیری کردیم.
باقرزادهکریمی همچنین با اشاره به انتقال سند تالاب انزلی به وزات نیرو، گفت: انتقال سند این تالاب انزلی به نام وزارت نیرو دو اشکال حقوقی مهم دارد، البته بعید میدانم که چنین اتفاقی افتاده باشد.
وی تأکید کرد: در قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست و قانون حفاظت از تالابها به صراحت عنوان شده است که "مسئول مدیریت و تعیین خسارتهای وارده به تالابها سازمان حفاظت محیط زیست است"، ازطرف دیگر تالابها نوعی زیستگاه هستند و نمیتوان مدیریت آن را به وزارت نیرو واگذار کرد؛ این کار مانند آن است که بخشی از جنگلهای هیرکانی به وزارت نیرو واگذار شود!
مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست در همین زمینه افزود: طبق قوانین، تعیین حریم بستر و حد بستر هر منبع آبی با وزارت نیرو و البته با نظارت و همکاری سازمان حفاظت محیط زیست است، بنابراین همان طور که عرض کردم، انتقال سند تالاب انزلی به وزارت نیرو دارای دو اشکال حقوقی است.
باقرزادهکریمی همچنین به آخرین وضعیت تالابهای انزلی و میانکاله که در آن طی روزهای اخیر بیش از 170 پرنده مهاجر در آن تلف شدهاند، اشاره کرد و گفت: قرار شده که ارتباط خلیج گرگان و دریای خزر از طریق لایروبی تسهیل شود، تسهیل ارتباط بین خلیج گرگان و دریای خزر منجر به تبادل بیشتر جریان آب میشود، زیرا بسیاری از کارشناسان نداشتن تبادل آب بین خلیج گرگان و تالاب میانکاله را سبب فرآیندهای شیمیایی و در نهایت مرگ پرندگان دانستهاند.
مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: تالابهای میانکاله و انزلی جزو تالابهای چالشی هستند، به طوری که ستاد ملی تالابها نیز حدود پنج سال پیگیر تالاب میانکاله بود، که در نهایت در تابستان امسال برنامه جامع تالاب میانکاله و طرحهای اولویتدار آنها تصویب شد.
انتهای پیام/