سد "خرمرود" آزمایشی آبگیری می‌شود


سد "خرمرود" آزمایشی آبگیری می‌شود

گروه استان‌ها- همزمان با ایام الله دهه فجر تویسرکانی‌ها شاهد افتتاح یا به بهره‌برداری رسیدن چندین پروژه عمرانی مانند افتتاح بزرگترین زمین چمن مصنوعی کشور، آبگیری آزمایشی سد خرمرود و بالاخره آماده بهره‌برداری شدن بیمارستان شهید سلیمانی بودند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تویسرکان، با اعلام رسمی فرماندار تویسرکان در دهه فجر امسال شاهد افتتاح 79 طرح عمرانی با صرف اعتباری بیش از  182 میلیارد و 417 میلیون تومان هستیم که از مهمترین آنها می‌توان به بزرگترین زمین چمن مصنوعی آموزش و پرورش کشور و بیمارستان سردار شهید سلیمانی اشاره کرد.

زمین چمن مصنوعی آموزش و پرورش تویسرکان با مشارکت خیر نیک سیرت تویسرکانی "چنگیز عابدی" و اهدا 300 میلیون تومان اعتبار از سوی وی و تکمیل مابقی اعتبارات مورد نیاز از سوی منابع مالی آموزش و پرورش و دولت، در مجموع با دو میلیارد و 500 میلیون تومان هزینه کرد با زیر بنایی بیش از هفت هزار متر مربع به طور رسمی آغاز به کار کرد.

به گفته رخشانی مهر، معاون وزیر آموزش و پرورش، این زمین چمن به نمایندگی از 183 فضای ورزشی مربوط به آموزش و پرورش در سراسر کشور و با صرف اعتباری بیش از 800 میلیارد تومان توسط رئیس جمهوری افتتاح شد.

از سوی دیگر اما در حالی که فرماندار تویسرکان از افتتاح بیمارستان سردار شهید سلیمانی تویسرکان در دهه فجر امسال خبر داده است، مردم تویسرکان منتظرند تا بالاخره پس از چندین سال چشم انتظاری شاهد راه‌اندازی یک مرکز خدمات‌دهی درمانی و پزشکی با برخورداری از استانداردهای نوین روز در شهرستان خود باشند.

استاندار همدان نیز در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: امور اجرایی بیمارستان سردار شهید سلیمانی تمام شده و اکنون در حال انجام هماهنگی‌های لازم برای حضور وزیر بهداشت و یا هر نماینده‌ای که ایشان صلاح می‌دانند برای بهره‌برداری رسمی از این بیمارستان هستیم.

سعید شاهرخی درپاسخ به این سوال که زمان بهره‌برداری از بیمارستان شهید سلیمانی تویسرکان در دهه فجر امسال قرار دارد بیان کرد: در روزهای آینده شاهد بهره‌برداری از این بیمارستان هستیم و این کار دیر نخواهد شد اما با توجه به تراکم برنامه‌ها در دهه فجر باید فرصت مناسبی ایجاد شود.

در حالی استاندار همدان به صورت تلویحی به این نکته اشاره کرد که ممکن است برای حضور یک مسئول ملی برای بهره‌برداری رسمی از بیمارستان شهید سلیمانی، شاهد افتتاح آن در مقطع زمانی پس از دهه فجر باشیم که نماینده تویسرکان در مجلس شورای اسلامی چند روز گذشته در پاسخ به مطالبات مکرر مردمی مبنی بر افتتاح سریعتر بیمارستان شهید سلیمانی تصریح کرده بود که این بیمارستان آماده بهره‌برداری است و حتی می‌توان به صورت ویدئو کنفرانس آن را افتتاح کرد.

به نظر می‌رسد مردم تویسرکان از تعلل در بهره‌برداری رسمی از این بیمارستان 154 تختخوابه به ویژه در روزهای کرونایی گله دارند و مسئولان حوزه بهداشت و درمان کشور می‌توانند بدون تشریفات خاص و یا با تشریفات کمتر، این بیمارستان را مورد بهره‌برداری قرار دهند تا هر چه سریعتر شاهد ورود این مرکز درمانی به چرخه خدمات دهی به مردم باشیم.


14هزار و 700 کلاس درس به فضاهای آموزشی کشور اضافه شد

مهر الله رخشانی مهر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تویسرکان با بیان اینکه امسال شاهد اضافه شدن 14 هزار و 700 کلاس درس جدید به فضاهای آموزشی کشور هستیم اظهار داشت: از مجموع این تعداد کلاس‌های درس جدید، هشت هزار کلاس درس مهرماه سال 99 به اداره کل استان های سراسر کشور تحویل داده شده است.

وی افزود: در دهه فجر امسال نیز حدود شش هزار و 700 کلاس درس جدید به ظرفیت فضاهای آموزشی کشور اضافه می شود.

رخشانی مهر با اشاره به بهره برداری از 183 طرح ورزشی حوزه آموزش و پرورش در دهه فجر امسال بیان کرد: اکثر این طرح ها از سال 91 به صورت نیمه کاره به حال خود رها شده بودند که با تامین اعتبارات لازم به بهره برداری رسیدند.

وی گفت: تعداد قابل توجهی از مجموع 183 طرح ورزشی مربوط به آموزش و پرورش و افتتاح شده در دهه فجر امسال، به زمین های چمن مصنوعی اختصاص داده شده است.

معاون وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد: سیاست وزارت آموزش و پرورش در این حوزه، تحویل هزار زمین چمن مصنوعی در سال های 98 و 99 بود که تعداد قابل توجهی از این زمین ها در سال 98 و دهه فجر امسال تحویل داده شده اند و این روند ادامه دارد.

وی تصریح کرد: در نظر داریم در طرح‌های در دست احداث آموزش و پرورش، هر جا که زمین مناسب و امکان فراهم بود به میزان فضاهای ورزشی دانش آموزی بیفزاییم.

رخشانی مهر افزود: مقرر شده در مکان هایی که زمین به اندازه کافی وجود دارد به تناسب جمعیت دانش آموزی، سالن های ورزشی 200، 460 و 870 متری که ابعاد استاندارد بین المللی هستند، بسازیم.

وی متذکر شد: در مکان‌هایی که ابعاد زمین کمتر است به سمت ساخت زمین‌های چمن مصنوعی حرکت می‌کنیم که برگرفته از سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است.


سد خرمرود تویسرکان پایان سال 1400 آبگیری آزمایشی می‌شود

 استاندار همدان در حاشیه سفر معاون وزیر آموزش و پرورش در تویسرکان در پاسخ به سوالی در مورد چگونگی روند اجرای طرح ساخت سد خرمرود تویسرکان تصریح کرد: تمام تلاش ما این است که این سد بر اساس قول عوامل اجرایی تا پایان سال 1400 آبگیری آزمایشی شود.

سد خرمرود تویسرکان که قبل از اینکه مفتح به عنوان نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی برگزیده شود، عملاً در حال حذف از ردیف بودجه ملی بود با تلاش‌های وی و دیگر مسئولان مرتبط دوباره به چرخه اجرایی بازگشت و موجب ایجاد موجی از امید در میان مردم دهستان خرمرود شهرستان تویسرکان شد.

خردادماه سال 96، حمید چیت چیان، وزیر وقت نیرو، کلنگ آغاز مرحله اجرایی این طرح را در روستای اشتران تویسرکان به زمین زد و گفت: اگر شرکت پیمانکار ساخت  این پروژه را با هزینه خود تقبل نمی‌کرد  این پروژه با محدودیت‌های بودجه‌ای که دولت با آن مواجه است، تا 10 سال آینده هم انجام نمی‌شد.

چیت چیان بیان کرد: ساخت این سد 36 ماه طول می‌کشد که در پایان آن هزینه و سود به شرکت آب و خاک پارس به عنوان پیمانکار طرح پرداخت می شود.

در واقع قرار شد مراحل اجرایی ساخت سد خرمرود تویسرکان با استفاده از "فاینانس" داخلی و اعتبارات بخش خصوصی با سرعت بالا طی شود تا عملاً از به درازا کشیدن این طرح اثر گذار به دلیل کمبود اعتبارات مالی دولت جلوگیری شود.

در عمل اما روند اجرایی ساخت این طرح با سرعتی که پیش‌بینی می‌شد جلو نرفت و شاهد کندی فزاینده در طی این مراحل و حتی نیمه تعطیل و تعطیلی مقطعی این طرح بودیم.

مدیر عامل وقت آب منطقه‌ای همدان در تیرماه سال 98 گفت: پروژه سد خرمرود در گذشته به‌ دلیل کاهش اعتبارات عملیات اجرایی، تعطیل شده بود که با پیگیری‌های نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی، عملیات اجرایی آن از سر گرفته شد.

منصور ستوده اعلام کرد: هدف از اجرای این سد تأمین آب جهت مصارف صنعتی با 5/1 میلیون مترمکعب در سال، مصارف شرب روستایی با 3/1 میلیون مترمکعب، رهاسازی نیاز زیست‌محیطی با یک میلیون مترمکعب و تأمین مصارف کشاورزی حق‌آبه پایین‌دست به میزان سه میلیون مترمکعب در سال است.

در حالی که اکثر قریب به اتفاق مسئولان مدیریتی از سطح وزیر تا مسئولان ارشد شهرستانی، اجرای طرح ساخت سد خرمرود با استفاده از "فایناس داخلی" یعنی ساخت کامل و با سرعت بالا توسط بخش خصوصی و دریافت هزینه کرد و سود خود در پایان تکمیل طرح را یکی از بزرگترین نقاط قوت این طرح دانستند، عملاً شاهد تحقق این هدف مطلوب نبودیم.

قرار بود بعد از آغاز مرحله اجرایی در  خردادماه 96 این طرح 36 ماهه(سه ساله) تکمیل و آماده بهره‌برداری شود اما اکنون سد خرمرود از بیش از 36 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.

استاندار همدان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تویسرکان اظهار داشت: تلاش می‌کنیم در سال آینده، مراحل اجرایی این طرح با شتاب و سرعت بیشتری دنبال شود.

سعید شاهرخی بیان کرد: ساخت سد خرمرود یک طرح بزرگ و عظیم عمرانی است و یک طرح کوچک به حساب نمی‌آید و به همین دلیل تأمین منابع مالی آن کار آسانی نیست.

وی متذکر شد: مراحل اجرایی طرح ساخت خرمرود را با استفاده ازظرفیت بخش خصوصی ادامه می‌دهیم و بر اساس قولی که عوامل اجرایی این طرح داده‌اند تلاش می‌شود این سد تا پایان سال 1400 آبگیری آزمایشی شود.

شاهرخی متذکر شد: ساخت سد خرمرود، منطقه خرمرود تویسرکان را به لحاظ معیشتی، گردشگری، توسعه باغات و تامین آب آشامیدنی متحول می‌کند.


نماینده مردم تویسرکان در مجلس نیز طی اظهاراتی با اشاره به مشکل مالی که پیمانکار طرح ساخت سد خرمرود با آن روبه رو شده است تأکید کرده که بر اساس وظایف و حیطه اختیارات قانونی خود از تمام ظرفیت‌ها برای پیشبرد هر چه سریعتر این طرح استفاده کرده و می‌کنم.

محمد مهدی مفتح تصریح کرده که بر اساس اسناد و شواهد قانونی، طرح ساخت سد خرمرود در حال حذف از چرخه اختصاص بودجه کشوری بود که با پیگیری‌های مستمر دوباره به چرخه اجرایی بازگشت.

انتهای پیام/749/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon