سرشبکه کلاهبرداری رایانهای در اردبیل دستگیر شد
گروه استانها - رئیس پلیس فتا استان اردبیل از دستگیری سرکرده باند جعل اسناد و کلاهبرداری رایانهای در شهرستان پارسآباد که با ایجاد صفحات جعلی در شبکه اجتماعی اینستاگرام اقدام به جعل مدارک شناسایی و فروش صوری البسه و ابزارآلات صنعتی میکردند خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی پلیس فتا، سرهنگ علی قهرمان طالع اظهار داشت: با مراجعه چندین شاکی به پلیس فتا شهرستان پارسآباد و ادعای اینکه در دام صفحات اینستاگرامی که در زمینه جعل مدارک شناسایی از قبیل :شناسنامه، کارت ملی، گواهینامه راهنمایی و رانندگی و همچنین فروش البسه و ابزارآلات صنعتی فعالیت دارند گرفتار شده اند و از آنان مبالغی در حدود 5 میلیارد ریال کلاهبرداری شده، موضوع در دستور کار افسر پرونده قرار گرفت.
وی ادامه داد: طی بررسی و تجزیه وتحلیل دادههای بهدستآمده توسط کارآگاهان پلیس فتا مشخص شد که اشخاص کلاهبردار با ایجاد صفحات تبلیغی فروش کالاهای صنعتی و جعل مدارک در اینستاگرام با نشان دادن فاکتور فروش و ترخیص کالا با مشخصات شرکتهای حمل بار و ارسال آن به مشتریان، موجبات جلب اعتماد کاربران را فراهم و با دریافت بیعانه در قبال آمادهسازی مدارک جعلی اقدام به کلاهبرداری میکنند.
قهرمان طالع اظهار کرد: پس از اقدامات فنی و پلیسی افسر پرونده ، متهم اصلی را دریکی از روستاهای شهرستان پارسآباد شناسایی و در یک عملیات پلیسی دستگیر و از متهم اقلام و تجهیزات الکترونیکی، رایانهای، کارتهای بانکی، چندین فقره گواهینامه رانندگی جعلی، فاکتورهای ترخیص کالا، فاکتورهای فروش کالا و همچنین گوشیهای تلفن همراه کشف و ضبط شد.
رئیس پلیس فتا استان اردبیل گفت: متهم در اظهارات خود اعلام کرد که از اواخر سال 97 به همراه بردار و 14 نفر از دوستانشان با ایجاد پیجهای اینستاگرامی در زمینه کلاهبرداری رایانهای و جعل مدارک هویتی فعالیت داشته و با معرفی خود بهعنوان مغازهدار و طراحی فاکتور و بارنامههای صوری حدوداً از تعداد 250 نفر مبالغی بیش از 5 میلیارد ریال به این طریق کلاهبرداری کردهاند. وی همچنین در خصوص جعل مدارک هویتی و گواهینامه رانندگی عنوان کرد که برادرش به همراه دوستش در کرمانشاه در قبال دریافت مبالغ مختلف اقدام به این کار میکردند.
قهرمان طالع بیان کرد: متهم در ادامه اعترافاتش عنوان کرد: این گروه با اجاره کارتهای بانکی افراد مختلف در قبال پرداخت ماهیانه یک میلیون تومان اقدام به سوءاستفاده از آنان کرده و کلیه وجوه جمع شده در کارتها را نیز از طریق خرید از مغازهها و پمپبنزینها در سراسر کشور و دریافت وجه بهصورت نقد از متصدیان فروشگاهها و جایگاههای سوخت بهحساب های بانکی خود و بستگان انتقال میدادند.
وی تصریح کرد: سایتهای دارای نماد اعتماد الکترونیکی، نشان ملی ثبت (رسانههای دیجیتال) و همچنین عضویت در اتحادیه کسبوکارهای تجاری ازجمله الزامات لازم برای یک خرید اینترنتی مطمئن است که کاربران برای اطمینان خاطر باید ازاینگونه سایتها برای خرید کالاهای خود بهره ببرند.
قهرمان طالع ادامه داد: هموطنان باید توجه داشته باشند که تهیه و استفاده از مدارک جعلی تبعات قانونی سنگینی دارد که قانون با فعالان این حوزه بهشدت برخورد خواهد کرد لذا از عزیزان درخواست میکنیم در صورت مشاهده چنین صفحاتی در اینترنت آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir گزارش کنند.
انتهای پیام/143/ ع