عربستان| افشای نقش مشکوک سعود القحطانی در امور حکومتی/ ۷ درخواست «لجین الهذلول» قبل از آزادی

عربستان| افشای نقش مشکوک سعود القحطانی در امور حکومتی/ 7 درخواست «لجین الهذلول» قبل از آزادی

افشاگر اسرار آل سعود فاش کرد که سعود القحطانی مستقیما در امور دولتی عربستان مداخله می‌کند و به کارمندان بلندپایه سعودی بدون اجازه محمدبن سلمان دستور می‌دهد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از الواقع السعودی، « مجتهد» افشاگر اسرار آل سعود اطلاعات جدید و حساسی در خصوص « سعود القحطانی» مشاور سابق « محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی فاش کرد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

مجتهد در توییتر خود نوشت: نقش سعود القحطانی در عربستان با وجود ناپدید شدنش از صحنه سیاست پس از مشارکت در ترور « جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول در سال 2018، پایان نیافته است.

مجتهد ،که بیش از 2 میلیون دنبال‌کننده در توییتر دارد، تاکید کرد که القحطانی در قتل جمال خاشقجی دست داشته است که وی پس از محمد بن سلمان دومین مرد عربستان است که تقریبا در نیمی از امور دولتی نفوذ دارد و در دادسرای عمومی نیز مداخله می‌کند.

مجتهد در توییت‌های خود نوشت: به نظر می‌رسد برخی مقامات امنیتی ، رسانه‌ای ، قضایی ، امور خارجه و همچنین اقتصادی معتقدند که سعود القحطانی می‌تواند به طور کامل در امورات کشور مداخله کند و این مقامات اکنون بدون اجازه محمد بن سلمان مستقیماً با او مذاکره می‌کنند.

به نظر می‌رسد که القحطانی آنها را ناامید نکرده و با مقامات و مسئولان سعودی در خصوص موضوعاتی از جمله خشونت، غرور و استکبار مذاکره می‌کند.

از جمله این مسئولان را می‌توان « سعود المعجب» دادستان کل عربستان را نام برد، کسی که سعود القحطانی تلاش کرد تا از سمتش برکنار کند و سمت او را به « شلعان الشلعان» معاونش بسپارد.

سعود المعجب به دخالت مکرر در دادستان، جابه‌جایی و اخراج اعضای دادسرای عمومی به ویژه روسای شعب دادسرا بدون هماهنگی با وی پی برد.

المعجب می‌دانست که مداخله در امورات دادستانی از سوی محمد بن سلمان، وزیر دادگستری و یا وزیر کشور صورت نمی‌گیرد؛ بلکه مستقیما از جانب سعود القحطانی است بدین ترتیب نزد سعود القحطانی رفت تا از او بپرسد که آیا از خدمت به محمد بن سلمان غافل شده یا می‌خواهد به ولیعهد سعودی خیانت کند که بدون دستور وی در امورات کشور مداخله می‌کند؟ اما به نظر می‌رسد که سعود القحطانی به اظهارات سعود المعجب توجهی نکرد.

مجتهد فاش کرد که سعود القحطانی دستور انتقال قدرت سعود العجب را از نظر تصمیم گیری در خصوص موضوعات دادستان به « شلعان الشلعان» معاون کل دادستان کل سعودی داده بود.

القحطانی تمایل نداشت که المعجب را برکنار کند؛چراکه الشلعان تجربه کافی برای برعهده گرفتن سمت دادستان عمومی کل را نداشت، اما این سمت را در آینده برای او در نظر گرفته بود.

مجتهد دلیل انتخاب الشلعان از سوی سعود القحطانی را چنین عنوان کرد: زیرا الشلعان ذاتاً یک خیانتکار است و از بی عدالتی لذت می‌برد ، حتی اگر تجربه‌ او به اندازه کافی نباشد.

وی در ادامه افزود: سعود قحطانی الشعلان را بازی دست خود کرده و با دادن اختیارات به او در زمینه انتصابات، جابه‌جایی‌ها و اخراج‌ها وی را به خود وفادار کرده است.

افشاگر آل سعود در ادامه تاکید کرد: سعود القحطانی به طور مستقیم در برکناری دادستان کل مداخله نمی‌کند، بلکه از شخص دیگری می‌خواهد تا وی را بترسانند و برای او محدودیت‌های شدیدی اعمال کنند تا مجبور شود به دنبال استعفا یا بازنشستگی خود برود.

از جمله کسانی که در معرض این اقدامات سعود القحطانی قرار گرفتند، « سعد القحطانی » رئیس شعبه تبوک، « سعد الشهرانی» رئیس شعبه نجران، « احمد الوردی» رئیس شعبه مکه مکرمه،« هشال الخریصی» رئیس شعبه حایل و « عبدالرحمن المانعی» رئیس شعبه الجوف بودند.

مجتهد با توصیف اعضای دادسرای سعودی به احمقان تاکید کرد که آن‌ها تصمیم گرفتند با ارسال نامه‌ای به محمد بن سلمان علیه مداخله سعود القحطانی در امورات دادستانی کل شکایت کنند؛ اما زمانی که القحطانی از این موضوع با خبر شد، همه آن‌ها را تهدید به اخراج کرد و آن‌ها ایده شکایت را لغو کردند.

مجتهد خاطر نشان کرد: بدین ترتیب ، مقامات ارشد رسانه‌ها، امنیتی ، سیاسی خارجی و اقتصادی سعودی در جهت اقدامات و دستورات سعود القحطانی عمل می‌کنند؛چراکه ملاقات با محمد بن سلمان امری غیر ممکن است و تنها شخصیت‌های خاص می‌توانند با وی دیدار کنند و در هیچ زمینه‌ای امکان دیدار مدیران با ولیعهد سعودی مقدور نیست.

افشا کننده اسرار آل‌سعود اعلام کرد که سعود قحطانی پس از یک غیاب طولانی مدت بعد از قتل جمال خاشقجی به دفتر خود در دربار سلطنتی برای انجام فعالیت‌هایش بازگشت.

مجتهد علت غیاب طولانی مدت سعود القحطانی را ذکر نکرد.

سعود القحطانی پس از آنکه به عنوان متهم ردیف اول قتل جمال خاشقجی شناخته شد مدتی ناپدید و اخبار ضد و نقیضی درباره زنده و یا مرده بودن او منتشر شد.

پیشتر «ملک سلمان بن عبدالعزیز»، پادشاه عربستان به دلیل پافشاری ترکیه به دست داشتن سعود القحطانی در قتل جمال خاشقجی او را از پستش برکنار کرده بود.

گفته می‌شود که القحطانی پس از ترور روزنامه نگار جمال خاشقجی سمت خود برکنار شد. وی متهم به توطئه ترور تحت دستور محمد بن سلمان شد.

سعود القحطانی علاوه بر مشارکت در ترور جمال خاشقجی به جنایت‌های دیگری مانند شکنجه و آزار جنسی « لجین الهذلول» فعال زن سعودی و همچنین تلاش برای ترور « سعدالجبری» مقام سابق سعودی در کانادا متهم است.

به گفته بسیاری از فعالان حقوق بشر عربستانی و کسانی که از زندان‌های رژیم سعودی آزاد شده‌اند، سعود القحطانی در بازجویی و شکنجه روحی و جسمی فعالان حقوق زن نقش زیادی دارد.

همچنین القحطانی ارتش سایبری دولت سعودی را تأسیس کرد و کار موج‌سازی در فضای مجازی در راستای منافع ریاض را بر عهده داشت.

«اینتلیجنس آنلاین» یک سایت فرانسوی تلاش‌های سعود قحطانی را برای برائت از پرونده قتل جمال خاشقجی برای بازگشت به دیوان سلطنتی فاش کرد.

این وب سایت فرانسوی اعلام کرد که بسیاری از مقامات سعودی تلاش‌های سعود القحطانی را برای بازگشت به دیوان سلطنتی عربستان خنثی کردند،چراکه بسیاری از آن‌ها وجود این مقام سعودی را در نظام سعودی مضر دانستند بدین ترتیب برای خدشه‌دار کردن اعتبار سعود القحطانی نزد جهانیان، وی را به هک گوشی « جف بیزوس» مالک آمازون متهم کردند؛ اگرچه این اتهامات هرگز تایید نشد.

سایت مذکور فرانسوی همچنین تاکید کرد که سعود القحطانی با ادعای دفاع از فرهنگ عربستان و قبیله‌اش سعی در بازگشت به دیوان سلطنتی داشت.

شایان ذکر است که دادستانی کل عربستان سعود القحطانی را که در آن زمان مشاور دفتر پادشاهی عربستان بود و «احمد عسیری» معاون وقت رئیس اطلاعات سعودی و «محمد العتبی» سرکنسول عربستان در استانبول را از اتهام‌های وارده بر آن‌ها به دلیل آنچه نبود ادله کافی در پرونده قتل خاشقجی خواند، تبرئه کرد.

منابع سعودی نیز می‌گویند که القحطانی مخزن اسرار بن سلمان است و به جایی رسیده که در شماری از مسائل به نمایندگی از بن سلمان صحبت می‌کند و به کارمندان بلندپایه دستگاههای امنیتی دستور می‌دهد.

از سوی دیگر «ولید الهذلول» ، برادر « لجین الهذلول» فعال زن سعودی با نزدیک شدن به تاریخ آزادی وی ، 7 خواسته اساسی لجین را فاش کرد. یکی از این خواسته‌ها تحقیق مستقل و مفصل در خصوص ربوده شدنش است.

ولید الهذلول در حساب توییتری خود نوشت: خواسته‌های اساسی لجین به شرح زیر است:

1-آغاز تحقیقات مستقل در مورد کسی که دستور ربوده شدن وی را از ابوظبی به ریاض صادر و این انتقال را برنامه ریزی و اجرا کرده است.

2- آغاز تحقیقات مستقل در مورد کسانی که دستور داده‌اند وی را از زندان ذهبان به زندان مخفی در جده منتقل کنند.

3- تحقیقات در مورد کسانی که در زندان مخفی در جده وی را شکنجه کرده‌اند.

4-آغاز تحقیقات از قاضی ابراهیم اللحیدان برای حذف بخش هایی از دفاعیات و فهرست شاهدان

5- احضار شاهدان ذکر شده در پرونده

6- محاکمه کلیه روزنامه‌های سعودی که اعتبار وی را خدشه دار کرده است.

7- کسی به جرم دیگری نباید مواخذه شود، پس ممنوعیت سفر برای همه اعضای خانواده اش را لغو کنند.

لجین الهذلول مه 2018 به همراه چند فعال دیگر در زمینه حقوق بشر و دفاع از حقوق زنان بازداشت شد. خانواده وی می‌گویند او با نظارت مستقیم «سعود القحطانی»، مشاور دفتر پادشاهی سعودی که بعد از ترور جمال خاشقجی برکنار شد، در معرض شکنجه قرار گرفته است.

دولت سعودی اتهام شکنجه را رد کرده و مدعی شده است که اجازه چنین اقداماتی را نمی دهد.

خانواده لجین الهذلول در تاریخ 25 نوامبر اعلام کرده بودند که پرونده این فعال حقوق بشر توسط قاضی دادگاه کیفری ریاض به دادگاهی که به پرونده‌های تروریستی رسیدگی می کند منتقل شده است.

این دادگاه ویژه در سال 2008 برای رسیدگی به پرونده‌های تروریستی ایجاد شده است اما بر اساس گفته برخی سازمان‌های حقوق بشری، زندانیان سیاسی در عربستان سعودی از زمان تأسیس دادگاه ویژه ضد تروریسم به شکل بی‌سابقه‌ای در این دادگاه محاکمه شده‌اند.

الهذلول که در زمینه حقوق زنان فعال بوده است در سال 2014 نیز به هنگام رانندگی و عبور از مرز مشترک عربستان سعودی و امارات متحده عربی برای اولین بار بازداشت شد.

سازمانی که مسئول اعطای جایزه معتبر حقوق بشر « مارتن انالز» را برعهده دارد، لجین الهذلول را به عنوان نامزد این جایزه معرفی کرد.

برندگان جایزه مذکور 11 فوریه طی مراسم مجازی اعلام خواهد شد.«سلطان آشیلوفا» خبرنگار فعال در ترکمنستان نیز نامزد دیگر این جایزه معرفی شد.

جایزه مارتین اِنالز برای مدافعان حقوق بشر معروف به جایزه نوبل حقوق بشر بالاترین نشانی است که به شاخص‌ترین مدافعان حقوق بشر در سراسر جهان اهدا می‌شود.این جایزه هر ساله به یکی از مدافعان حقوق بشر که در مبارزه علیه نقض حقوق بشر و به روش‌های نوآورانه فعالیت استثنایی کرده باشند، اعطا می‌گردد.

دادگاه ریاض لجین الهذلول را به پنج سال و هشت ماه زندان محکوم کرد. وی برای تصویب قانون رانندگی زنان در عربستان سعودی مبارزه کرد اما قبل از اجرایی شدن این قانون دستگیر و به دو سال زندان محکوم شد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon