افزایش شهرهای نارنجی زنگ خطر آغاز پیکچهارم همهگیری کرونا / رعایت پروتکلها بهترین راه پیشگیری است + نقشه
گروه استانها ـ افزایش یکباره تعداد شهرهای نارنجی رنگ کرونایی به این واقعیت تأکید دارد که زودتر از انتظار و برآوردهای مسئولان بهداشت و درمان وارد پیک چهارم شیوع کرونا خواهیم شد.
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، بررسی آخرین وضعیت همهگیری کرونا در سراسر کشور نشان میدهد به دلایل مختلف یکباره تعداد شهرهای نارنجی رنگ یعنی مناطق پرخطر کرونایی رشد قابل توجهی داشته و تقریباً در سراسر نقشه کشورمان دیده میشود.
این درحالی است که روز گذشته تنها دو استان مازندران و گیلان به عنوان کانونهای پرخطر همهگیری کرونا شناسایی شده بودند و قوانین و محدودیتهای سختگیرانه کرونایی در این مناطق اجرایی شده بود و ظاهرا بیتوجهی هموطنان به رعایت پروتکلهای بهداشتی بهخصوص در زمانی که آمار تردد میان شهرهای کشورمان یکباره جهشی قابل توجهی داشت باعث شده تا امروز رنگ نارنجی یا همان مناطق پرخطر کرونایی در شهرهای بیشتری از نقشه کشورمان خودنمایی کند.
رشد 100 درصدی تعداد شهرهای نارنجی
بررسی نقشه تهیه شده از سوی وزارت بهداشت نشان میدهد که با توجه به رشد تعداد مراجعه بیماران سرپایی به مراکز درمانی و همچنین روند صعودی تعداد مبتلایان به بیماری کووید 19 رنگبندی کرونایی نقشه ایران تغییرات معناداری را به خود دیده است، به صورتی که تعداد شهرهای نارنجی رنگ یا همان مناطق پرخطر ناگهان با رشد 100 درصدی از 18 شهر به 36 شهرستان رسیده است.
این درحالی است که به همین تناسب تعداد شهرها با خطر متوسط یا همان زرد رنگ نیز رشد قابل توجهی داشته و به رقم 178 شهرستان رسیده است تا به این ترتیب شهرستانهای کم خطر یا آبیرنگ از عدد 300 در هفته گذشته به رقمی معادل 234 شهرستان برسد.
به گفته متخصصان بهداشت و درمان این تغییر معنادار رنگبندی کرونایی در نقشه ایران نشان میدهد که احتمالا باید خیلی زودتر از برآوردهای گذشته منتظر آغاز موج چهارم همهگیری باشیم و درصورت بیتوجهی هموطنان به رعایت پروتکلهای بهداشتی این موج سختتر و البته با موارد فوتی بسیار بیشتر روزهای پایانی سال 1399 را تلخ خواهد کرد.
برهمین اساس اکنون علاوه بر استانهای مازندران و گیلان که از هفته گذشته در محدوده نارنجی رنگ کرونایی قرار داشتند بخشهایی از استانهای تهران، آذربایجان شرقی، خراسان شمالی، اصفهان، همدان، قزوین، کرمانشاه، یزد، کران، هرمزگان و جزایر کیش و قشم نیز به این فهرست اضافه شدهاند.
بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی
بررسیهای اجمالی و همچنین تخصصی در زمینه دلایل افزایش قابل توجه تعداد شهرستانهای نارنجی رنگ کشور در مدتی کوتاه نشان میدهد ورود ویروس جهش یافته و البته کاهش توجه هموطنان به پروتکلهای بهداشتی شاید از اصلیترین موارد بودهاند.
متخصصان تأکید میکنند ورود اغلب استانها به محدوده آبی و زرد کرونایی با توجه به محدودیتهای سختگیرانه گذشته باعث شد تا تردد میان جادهها رشدی بالا را تجربه کند و همین جابجایی مسافران درکنار کاهش مشارکت هموطنان در اجرای پروتکلهای بهداشتی بهخصوص در کلانشهرها و شهرهای گردشگر پذیر مثل اصفهان، ساری، رشت، کیش و قشم باعث ایجاد کانونهای جدید همهگیری شده است.
به عنوان مثال آمارها نشان میدهد در شهر اصفهان میزان مشارکت مردمی در اجرای پروتکلهای بهداشتی 15 درصد نسبت به گذشته کاهش یافته و در مرکز استان مازندران نیز اکنون میزان مشارکت مردمی نزدیک به 55 درصد برآورد شده است.
این درحالی است که دقیقاً دو هفته قبل با کاهش محدودیتها شاهد هجوم مسافران غیربومی به جزایر کیش و قشم بودیم تاجایی که مسئولان برای جلوگیری از بروز بحران ورود خودروهای شخصی به این دو جزیره را ممنوع اعلام کردند.
بههرحال نباید فراموش کنیم اگرچه انتشار ورود اولین محموله واکسن خارجی به کشورمان میتواند امید مدیریت بحران را در دلها ایجاد کند اما تا زمانی که حداقل 80 درصد از جمعیت ایران واکسینه نشده باشند همچنان خطر آغاز موج همهگیری وجود دارد و بهترین راهکار رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
بنابراین با درنظر گرفتن نزدیک شدن تعطیلات پایان بهمن توصیه تمام مسئولان بهداشتی کشورمان این است که هموطنان حتی در مناطق کم خطر جدا از تردد و سفرهای غیرضروری خودداری کنند و بهترین راه مقابله با ویروس منحوس فعلاً استفاده از ماسک، رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی و عدم تجمع و برگزاری دورهمیهای خانوادگی است.
آمار 24 ساعت گذشته چه میگوید
براساس آمارهای رسمی منتشر شده در 24 ساعت گذشته تعداد 67 نفر از هموطنان قطعاً به دلیل ابتلا به بیماری کرونا جان خود را از دست دادند که با جمع شدن این تعداد متوفیان به تعداد کل متوفیان از ابتدای آغاز همهگیری متأسفانه 58256 نفر از هموطنان در این دوره فوت شدهاند.
این درحالی است که روز گذشته تا امروز 16 بهمن 1399 تعداد 7040 نفر از هموطنان قطعاً به بیماری کرونا مبتلا شدهاند و از این تعداد 509 نفر در مراکز درمانی مختلف کشور برای گذراندن دوران درمان بستری شدهاند و به این ترتیب از ابتدای همهگیری تا امروز 1445326 نفر مشخصاً به این بیماری مبتلا شدهاند.
انتهای پیام /ی