۵۸۱۱ پروژه در روستاهای کشور همزمان با دهه فجر به بهرهبرداری میرسد/دهیاریها دارای ساختار سازمانی شدند
گروه استانها-معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور گفت: در دهه فجر امسال ۵ هزار و ۸۱۱ پروژه در روستاهای کشور با اعتباری بالغ بر هزار و ۱۶۷ میلیارد تومان به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساوه، علی قربانی عصر امروز در حاشیه افتتاح پروژههایی در روستاهای ساوه همزمان با ایامالله دهه فجر در جمع خبرنگاران با اشاره به پروژههای روستایی در دهه فجر اظهار داشت: در دهه فجر امسال 5 هزار و 811 پروژه در روستاهای کشور با اعتباری بالغ بر هزار و 167 میلیارد تومان به بهرهبرداری میرسد.
وی افزود: پروژههای دهه فجر شامل بخشهای مختلفی همچون بهسازی معابر، بوستان روستایی، چمن مصنوعی، آتشنشانی و غیره میشود.
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور تصریح کرد: از حدود دو ماه پیش ساختار تشکیلاتی دهیاریها به تمام استانداریهای کشور ابلاغ شده و پس از 22 سال برای نخستین بار دهیاریها دارای ضوابط تشکیلاتی و ساختار سازمانی شدند.
قربانی ادامه داد: بر همین اساس برای دهیاریهای درجه یک و دو بالغ بر 6 پست و دهیاریهای درجه 3 و 4 بالغ بر 9 پست و دهیاریهای درجه 5 و 6 بالغ بر 11 پست تعریف شده است و هفته آینده نیز دستورالعمل به کارگیری نیروی انسانی در دهیاریها به استانداریهای سراسر کشور ابلاغ که در آن رشته تحصیلی و نحوه به کارگیری آنها طی هفته آینده اعلام میشود.
وی با اشاره به استخدام دهیاران گفت: طبق ماده 76 قانون شوراها، دهیار توسط شورا به مدت 4 سال انتخاب میشود و انتخاب مجدد آنها بلامانع است و دهیار یک سمت است نه پست و به همین خاطر که دهیار مدیر است و مدیر را نمی شود استخدام کرد.
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با اشاره به امنیت شغلی دهیاران ادامه داد: در حقیقت گامی را از طریق اصلاح آییننامه استخدامی دهیاریها در دولت شروع کردهایم و در کنار آن اصلاح لایحه و الحاق موادی به قانون دهیاران کشور که در هفته گذشته در هیئت دولت به تصویب رسیده است و امیدواریم با اضافه کردن بندی تحت این عنوان که اگر دهیاری چند دوره مسئولیت داشت و زحمت کشید به هر دلیلی کنار رفت بدون آزمون در پستهایی که برای آنها تعریف شده به کار گرفته شوند بتوانیم کمکی کنیم و شوراها از عزل و نصب سلیقهای و شخصی باید خودداری کنند و طبق روال قانون عمل کنند.
قربانی خاطرنشان کرد: در جریان اصلاح آییننامهها سوابق دهیاریها جزو سوابق دولتی محسوب میشود و در خصوص بیمه که در گذشته مشکل داشتند هماکنون این مشکل برطرف شده است و در جریان فرآیند اصلاح آییننامه اجرایی در نحوه انتخاب دهیار نیز اصلاحاتی انجام شده است.
وی افزود: سعی کردیم در دهیاریهای کوچک چند دهیاری را به یک دهیار بسپاریم که حقوق تماموقت بگیرد چرا که دهیاریها یک نهاد نوپا و دولتهای محلی است که نقش مهمی در توسعه کشور ایفا میکنند.
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور ادامه داد: طبق اصل 6 و 7 همچنین 100 و 107 قانون اساسی اتکای کشور به آرای عمومی و مردم است و در این راستا برای بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور به غیر از مسائل سیاسی، امنیتی و دفاعی بقیه باید به مردم سپرده شود.
قربانی عنوان کرد: شوراها با اجرای ردیفهایی در قانون بودجه به عنوان یک نهاد سیاستگذار و برنامهریز تعریف شده که نقش بی بدیلی را در توسعه محلی داشته باشد و همچنین استقلال نهاد شورا در حقیقت خدشهدار نشود که وابستگی به نهاد دهیاریها نداشته باشند.
وی بیان کرد: طبق ماده 23 قانون جرایم راهنمایی و رانندگی قرار شد که 60 درصد اعتبارات داخل شهرها و روستاها گرفته شود و به دهیاریها و شهرداریها اختصاص پیدا کند تا از این محل برای تامین دوربین مدار بسته برای برقراری امنیت استفاده کنند.
انتهای پیام/712/ ع