معاون وزیر علوم در بوشهر: ۵۷۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور راهاندازی شد
گروه استانها- معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: شمار شرکت های دانش بنیان به بیش از پنج هزار و ۷۰۰ شرکت و پارکهای علم و فناوری به ۴۵ پارک رسیده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر ، غلامحسین رحیمی امشب در مراسم معارفه رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس بوشهر با اشاره به اینکه در همه استانها مراکز پارک علم وفناوری تاسیس شده است اظهار داشت: در مجموع 45 پارک علم و فناوری در کشور تاسیس شده ولی ظرفیت کشور بیش از این تعداد پارک است.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با تاکید بر راهاندازی 10 تا 15 پارک علم و فناوری دیگر در کشور افزود: قبل از راهاندازی این پارکهای واحدهایی مانند مراکز کارآفرینی دانشگاهها ساماندهی و تاسیس شد.
وی، با بیان اینکه در همه دانشگاهها مراکز کارآفرینی احداث شد گفت: پس از آن این مراکز به واحدهای کارآفرینی و نوآوری، اشتغال پذیری و مهارت آموزی تبدیل یافت که هم اکنون همه دانشگاهها چنین مرکزی دارند.
رحیمی مهارت آموزی و ارتقاء قابلیت اشتغال پذیری دانشجویان را یکی از اولویتهای وزارت علوم دانست و بیان کرد: در این راستا دستورالعمل و آییننامههایی تدوین شد که زمینه ساز مراکز رشد هستند.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با بیان اینکه دانشگاهها، مراکز کارآفرینی و رشد این مراکز آموزش عالی وظیفه تربیت نیروی انسانی توانمند دارد تصریح کرد: با تربیت این دانشجویان که آنان در آینده بتوانند ایده مشخص و قابلیت اجرای کسب و کار دانشی داشته باشند.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه تاسیس شرکتهای دانش بنیان بسیار مهم است افزود: در واقع فقط نباید نیرویی تربیت کنیم که تنها به مدرکگرایی برای اشتغال در دستگاهها منجر شود بلکه باید این دانشجویان تولید علم و دانش مورد توجه قرار میدهند.
رحیمی با بیان اینکه 5700 شرکت دانش بنیان در کشور فعال است خاطر نشان کرد: این تعداد شرکت دانش بنیان ثابت است که باید زیرساختهایی که تاسیس شرکت دانش بنیان میکند فراهم و آن شرکت به یک واحد مولد تبدیل شود.
وی با بیان اینکه مربی مهم است ولی تربیت کننده مهمتر است خاطرنشان کرد: دانشگاه نقش مهمی در تربیت نیروی انسانی مولد کسب و کارهای دانش بنیان است که اکنون در این نقطه قرار داریم.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با تاکید براین اینکه پارک علم و فناوری باید در کنار دانشگاه باشد تصریح کرد: علت آن این است که به شرکتهای دانش بنیان از نظر دانشی کمک کند و از پارک علم و فناوری انتظار است یک شهرک صنعتی دانش بنیان ایجاد کند چراکه آنها شهرکهای صنعتی را غنی سازی میکنند.
رحیمی، با بیان اینکه پارکها و شرکتهای دانشبنیان حد توسعه ندارد عنوان کرد: برخلاف دانشگاهها که بیش از حد نمیتوانیم توسعه دهیم و نیابد بیش از حد دانش آموخته وارد جامعه شود ولی به هر سطحی از فناوری دست یابیم باز سطوح بالاتر نیاز است.
وی بیان کرد: توسعه مراکز رشد، فناوری، کارآفرینی و خلاقیت حد و مرز جغرافیایی ندارند چراکه هر جا راهاندازی شد مخاطب آن تمام مناطق را تحت پوشش دارد.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، شعاع عملیاتی یک پارک و شرکت دانش بنیان را تمام جهان دانست و تاکید کرد: پارکها و شرکتهای دانشبنیان بستر ایجاد و توسعه فناوری محسوب میشوند.
رحیمی مسئولان استان بوشهر برای توسعه زیرساختهای پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان را همراه دانست و تصریح کرد: توسعه علمی و فناوری همیشه میتواند یک شتابی داشته باشد که جامعه عقب ماندگی خود را جبران کند و در این راستا مرز زمانی نمیشناسد.
وی با قدردانی از همکاری مسئولان در توسعه زیرساختهای پارک علم و فناوری استان بوشهر گفت: این پارک در استان بوشهر در حال رشد است و نیاز به توسعه سرمایهگذاری بیشتری دارد.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، از راهاندازی صندوق پژوهش و فناوری استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: این مهم کمک بزرگی برای توسعه شرکتهای دانشبنیان است چراکه عمده شرکتها مستقر در پارک علم و فناوری و مراکز رشد نیاز به حمایتهای مالی دارند تا کسب و کار خود را شکل بدهند و به نقطه تولید سودآور برسند که صندوق پژوهش و فناوری نقش مهمی دارد.
رحیمی با بیان اینکه صندوق پژوهش و فناوری مانند بانک دنبال سود نیست افزود: این صندوق در راستای حمایت از شرکتهای دانشبنیان و فناور است.
وی، مزیتهای استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: استان بوشهر از ظرفیت بالایی در بخشهای مختلف برخوردار و این استان کم جمعیت ولی مملو از مزیتهای مختلف است که فرصت مهمی را برای توسعه شرکتهای دانشبنیان فراهم کرده است.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دریا و زیست فناوری دریایی در استان بوشهر را یک فرصت مهم دانست و تاکید کرد: دریا فرصت مهم شغلی و فناوری است که باید با تکنولوژی دانشی از این موقعیت استفاده کرد.
رحیمی با معرفی حسن حبیبی به عنوان رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس بوشهر از خدمات حبیب رستمی، رئیس پیشین این پارک قدردانی کرد.
انتهای پیام/190/ ع