رئیس مجمع نمایندگان گیلان: کاهش بودجه عمرانی و کسری ۵۳ درصدی از دلایل رد کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۰ است


رئیس مجمع نمایندگان گیلان: کاهش بودجه عمرانی و کسری 53 درصدی از دلایل رد کلیات لایحه بودجه 1400 است

گروه استان‌ها- رئیس مجمع نمایندگان گیلان گفت: کاهش بودجه عمرانی به ۱۱ درصد و کسری بودجه ۵۳ درصدی از دلایل رد کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۰ است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، رسول فرخی میکال شامگاه پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سفر استانی آقای رئیسی اتفاق بسیار خوبی بود و مشکلات جدی استان به سمع و نظر ایشان رسید.

رئیس مجمع نمایندگان گیلان در مجلس گفت: در این راستا نمایندگان گیلان در مجلس نیز نشستی داشته و مشکلات موجود جمع‌بندی شد و به سمع و نظر رئیس قوه قضاییه رسید.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس افزود: درخواست ما از قوه قضائیه این است که به تولید استان توجه ویژه‌ای داشته باشد؛ گیلان قطب کشاورزی قرار گرفت و این سبب عقب افتادگی صنعت گیلان شده است.

نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس ابراز داشت: اکنون کارنجات ورشکسته معضل استان گیلان شده و در این راستا از آقای رئیسی در خواست شد تا به وضع کارخانجات بلااستفاده مانند الکترونیک و پوشش رسیدگی کند.

رئیس مجمع نمایندگان گیلان در مجلس خاطرنشان کرد: این ظرفیت در کارخانه پوشش وجود دارد که مجدداً 4 هزار کارگر بیکار شده در آنجا به‌کارگیری شوند تا مشکلات اشتغال گیلان تا حدودی به حداقل برسد.

وی عنوان داشت: یکی از مشکلات دیگر بحث منابع طبیعی و زمین‌خواری در گیلان بوده و تغییر کاربری اراضی در حوزه‌های مختلف کشاورزی بدون نظارت انجام شده و به درستی انجام نمی‌شود.

نماینده معین مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: درخواست جدی نمایندگان از قوه قضاییه در نظر گرفتن توسعه پایدار و آمایش سرزمینی در گیلان است.

وی افزود: در 4 دهه گذشته مردم گیلان از رودخانه‌های زرجوب و گوهر رود ماهیگیری کرده و فضای شادی را در آنجا تجربه می‌کردند اما اکنون تبدیل به رودخانه‌هایی شده‌اند که زندگی در کنار آن‌ها مشکل شده است.

فرخی میکال ابراز داشت: با توجه به بالا بودن جمعیت در روستاها باید ساخت منازل مسکونی در روستاها در ارتفاعات تعریف شود تا هم روستا و هم اراضی کشاورزی حفظ شوند.

وی عنوان داشت: اکنون کشورهایی توسعه می‌یابند که اقتصاد کشاورزی داشته باشند اقتصاد کشاورزی زمانی اتفاق می‌افتد که هم بتوانیم اراضی را حفظ کرده و هم امکان زندگی برای کشاورزان را در روستاها فراهم کنیم.

رئیس مجمع نمایندگان گیلان در مجلس بیان کرد: حل مسائل محیط زیستی و پسماند از دیگر مباحث مورد رسیدگی نمایندگان گیلان بوده؛ پسماند مشکل بزرگی در حوزه اقتصادی، سلامتی و زیست محیطی برای مردم گیلان بوجود آورده است.

نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس تصریح کرد: این موضوع مورد رسیدگی نمایندگان گیلان در مجلس بوده و در این حوزه نمایندگان به قوه قضاییه کمک می‌کنند.

وی درباره دلایل رد کلیات لایحه بودجه 1400 خاطرنشان کرد: لایحه بودجه 1400 حدود 341 هزار میلیارد تومان درآمد و 637 هزار میلیارد تومان هزینه و کسری زیادی 53 درصدی داشت.

فرخی میکال افزود: موضوع دیگری که در بودجه مورد بحث بود بودجه عمرانی بوده که به 11 درصد کاهش یافت افزایش 60 درصدی افزایش هزینه‌های جاری دولت از دیگر عوامل رد کلیات بودجه 1400 بود.

رئیس مجمع نمایندگان گیلان در مجلس گفت: سهم درآمدهای مالیاتی از منابع عمومی بودجه از 36 درصد به 26 درصد کاهش و از دیگر عوامل رد کلیات لایحه بودجه 1400 به شمار می‌آید.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس افزود: دولت باید لایحه را اصلاح کرده و مجدداً تحویل مجلس دهد تا در کمیسیون تلفیق مورد بررسی قرار گیرد.

وی گفت: 900 روستا در گیلان و مازندران در قالب 60 هزار خانوار در 200 کیلومتر به کشت نامنظم چای می پردازند؛ 8 هزار خانوار در بحث فرآوری و 183 کارخانه مشغول به فعالیت هستند.

فرخی میکال با بیان اینکه عمر این محصول در تولید 2 الی 3 ساعت بوده ابراز داشت: این ایجاب می‌کند که دولت در تولید و فرآوری چای به چایکاران کمک مؤثری داشته باشد.

وی گفت: در بخش بهزراعی و قیمت تضمینی اقداماتی صورت گرفت اما مشکل اکنون بازرگانی چای است؛ سود هر کیلو چای ممتاز به جیب کارخانجات و کشاورزان نرفته و در جیب دلالان قرار می‌گیرد.

نماینده معین مردم آستانه اشرفیه در مجلس عنوان داشت: این حاشیه سود باید به جیب چایکار نیز برگردد لذا امروز در حال حاضر به صرفه اقتصادی چای نرسیده و در این حوزه برنامه‌هایی تدوین شده است.

رئیس مجمع نمایندگان گیلان در مجلس بیان کرد: این برنامه‌ها به گونه‌ای که برگ سبز چای را در بورس ببریم؛ با این کار قیمت منصفانه چای اجرا شده و همچنین توازن قیمت در این حوزه ایجاد می‌شود.

فرخی میکال افزود: تشویق چایکاران به کاشت، داشت و برداشت از دیگر برنامه‌ها بوده و تشویق سرمایه‌گذار نیز یکی از برنامه‌های رونق بازرگانی چای است.

نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس گفت: عامل کمک‌کننده دیگر ایجاد تعاونی قوی چایکاران است که بتواند بازرگانی چای در بورس را حمایت کند.

وی افزود: 34 هزار خانوار با جمعیت 55 هزار نفر از طریق چای گذران معیشت می‌کنند و رونق بازرگانی چای افزایش اشتغال را در گیلان به‌دنبال دارد.

رئیس مجمع نمایندگان گیلان در مجلس با بیان اینکه واردات چای نیز در این طرح کنترل شده تصریح کرد: باید در این زمینه تعاونی چایکاران با وارد کنندگان چای هماهنگ باشند.

فرخی میکال ابراز داشت: علاوه بر همه این‌ها در صورت اجرایی نشدن و ایجاد نشدن یک تعاونی قوی باید صندوق چای را رونق بخشیم تا وام‌های سبک و کم بهره در اختیار چایکاران قرار دهد.

نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس گفت: احداث سد گولک دیلمان با تأخیر بسیار زیاد 50 ساله روبرو بوده پیگیری‌های لازم صورت گرفته و اکنون با کمبود اعتبارات مواجه است.

وی عنوان داشت: در این خصوص رایزنی‌هایی با آقای نوبخت و همچنین در کمیسیون تلفیق انجام شده تا بتوانیم یک ردیف بودجه را به ساخت این سد اختصاص دهیم.

فرخی میکال بیان کرد: سد گولک می‌تواند منطقه گردشگری بسیار زیبایی برای منطقه ایجاد کرده و باعث رفع آلودگی کارخانه سیمان نیز شود.

رئیس مجمع نمایندگان گیلان در مجلس با بیان اینکه یکی از مسائل اساسی در لاهیجان و سیاهکل بخش راه‌ها است افزود: برخی از راه‌ها هنوز اسفالت نشده و یا آسفالت‌ها کیفیت لازم را ندارد.

نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس خاطرنشان کرد: در این حوزه از وزیر نیرو درخواست شد تا از محل طرح ابرار 2 مشکلات این حوزه حل شود.

وی گفت: راه‌های دیلمان نیز به‌ویژه در مناطق بالادست هنوز خاکی بوده و با مشکلات عدیده‌ای در این بخش روبرو هستیم و به همین دلیل روستاهای سیاهکل و املش شاخص بهره‌مندی مطلوبی ندارند.

فرخی میکال افزود: دپوی زباله در «تموشل» مشکلات زیادی را برای مردم مناطق همجوار ایجاد کرده لذا امسال پیگیری‌هایی صورت گرفته و توانستیم 25 میلیارد و 50 میلیون تومان برای این پروژه دریافت کنیم.

رئیس مجمع نمایندگان گیلان در مجلس عنوان داشت: این پروژه تاکنون 15 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و همچنین با پیگیری‌های انجام شده در مجلس مدیریت زباله در «تموشل» 10 میلیارد تخصیص اعتبار پیدا کرد.

وی خاطرنشان کرد: محور سراوان- سنگر- سیاهکل آن چیزی که در نقشه اولیه‌اش بود اجرا نشد و اکنون مبلغ اعتبار لازم برای انجام پروژه تا پایان امسال داده شده است.

نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس ابراز داشت: حدود یک کیلومتر و 200 متر از این محور ساخته شده و تا پایان امسال حدود 80 درصد آن ساخته می‌شود.

فرخی میکال افزود: جاده سیاهکل- ازبرم لاهیجان یک راه روستایی بوده که عرض بسیار کمی داشته و نیاز به ارتقاء و ایجاد جاده اصلی دارد پیگیری‌هایی انجام شد که از محل طرح ابرار این مشکل حل شود.

انتهای پیام/614/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران