کاهش ۲۰ درصدی تعداد شهرهای آبی در کشور / تردد پلاک‌های غیربومی محدودتر شد/ تنها راه مؤثر مقابله با ویروس کرونا فعلا رعایت پروتکل‌های بهداشتی است + نقشه

کاهش 20 درصدی تعداد شهرهای آبی در کشور / تردد پلاک‌های غیربومی محدودتر شد/ تنها راه مؤثر مقابله با ویروس کرونا فعلا رعایت پروتکل‌های بهداشتی است + نقشه

گروه استان‌ها ـ افزایش قابل توجه مراجعه بیماران سرپایی به مراکز درمانی از ابتدای هفته گذشته باعث شده تا احتمال آغاز پیک چهارم کرونا قوت بیشتری گرفته باشد و مسئولان همچنان تاکید دارند که بهترین و مؤثرترین راهکار مقابله توجه به پروتکل‌های بهداشتی است.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم، توجه به آمارهای منتشر شده مراجعه بیماران سرپایی با برخی از نشانه‌های بیماری کرونا به مراکز درمان از ابتدای هفته نشان می‌دهد، دوباره آتش زیرخاکستر ویروس منحوس در کشورمان شعله‌ور شده و می‌تواند با گسترش در جامعه مشکلاتی قابل توجه به کشورمان تحمیل کند.

این درحالی است که امروز تقریباً در آستانه یک‌سالگی ثبت اولین مورد کرونا در کشورمان هستیم و در این دوره کادر درمان به عنوان خط مقدم مقابله با کرونا پس از مقابله با سه پیک گذشته همه‌گیری کرونا به نوعی فرسوده شده‌اند و اگر موج چهارم کرونا در ایران شکل بگیرد علی‌رغم تمام تلاش‌ها و از خودگذشتگی کادر درمان که قطعاً تجربه می‌کنیم تعداد موارد فوتی بیشتری نسبت به گذشته ثبت خواهد شد.

این نگرانی اگرچه در نگاه اول با ورود نخستین محموله واکسن کرونا و دستاوردهای مناسب تولید واکسن در کشورمان به نوعی می‌تواند کم‌اهمیت شناخته شود اما نباید فراموش کنیم که فعلاً در شرایط موجود همچنان تنها راهکار و مؤثرترین راهکار برای مقابله با کرونا رعایت پروتکل‌های بهداشتی و توجه به موضوع فاصله‌گذاری اجتماعی است.

رعایت پروتکل‌ها کاهش یافته است

از سوی دیگر علی‌رغم اینکه مسئولان بهداشت و درمان بارها از طریق رسانه‌های معتبر اعلام کرده‌اند که هموطنان همچنان نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی توجه ویژه‌ای داشته باشند اما بررسی‌ها نشان می‌دهد متأسفانه درست زمانی که باید بیشتر در این زمینه کوشا باشیم نرخ مشارکت مردمی در اجرای پروتکل‌های بهداشتی تقریباً در محدوده 81 درصد قرار دارد که نرخ مناسبی نیست.

نکته اصلی اینجاست که این نرخ عمومی در سراسر کشورمان برآورد شده و شواهد و گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد که اتفاقاً در شهرها و مکان‌هایی که اکنون به عنوان کانون شیوع بیماری شناخته می‌شوند این نرخ به زیر 50 درصد رسیده که شاهد مثال آن هم استان مازندران است.

بی‌توجهی به این پروتکل‌ها از ابتدای بهمن‌ ماه و بازگشایی ادارات دولتی و بخش خصوصی افزایش قابل توجهی داشته و بسیاری از مردم هنگام حضور در محل کار خود به این پروتکل‌ها بی‌توجه هستند و ساکنان کلانشهرها مخصوصاً هنگام استفاده از وسایل نقلیه عمومی  برای رسیدن به محل کار در این زمینه بی‌توجهی بیشتری دارند و شاید بتوان گفت بی‌تفاوت شده‌اند.

به گفته مسئولان بهداشت و درمان بی‌توجهی به این مهم عاملی است که جابجایی ویروس در میان بخش‌های مختلف شهرستان‌ها و حتی استان‌ها از الگوی خاصی پیروی نکرده باشد و ردیابی میزان شیوع در بخش‌های مختلف کشور برای نهادهای درمانی و برنامه‌ریز مشکل شده باشد. به صورتی که اگر به جدول رنگبندی همه‌گیری ویروس کرونا در ابتدای بهمن‌ماه دقت نظر بیشتری داشته باشیم می‌بینیم در یک فاصله دو هفته‌ای تعداد شهرهای آبی کرونایی نسبت 14 روز قبل نزدیک به 20 درصد کاهش یافته و به همین میزان به تعداد شهرهای زرد کرونایی افزوده شده است.

بیش از هرزمان دیگر به همراهی مردم نیاز است

تغییر ناگهانی سرعت همه‌گیری ویروس کرونا در ایران به سمت صعود مجدد شاید اکنون سرعت کندی را تجربه می‌کند اما تجارب گذشته و البته جهش‌هایی که در این ویروس انجام شده نشان می‌دهد درصورت عادی انگاری شرایط تغییر ناگهان باعث غافلگیر شدن سیستم بهداشت و درمان کشور شده و بازگشت به تعداد متوفیان سه رقمی روزانه دور از انتظار نیست.

به همین دلیل مسئولان به‌خصوص در ستاد ملی مقابله با کرونا تأکید دارند که اکنون شاید از هر زمان دیگر بیشتر به همراهی و توجه هموطنان به پروتکل‌های بهداشتی نیاز است و باید هموطنان توجه داشته باشند که فعلاً تنها راه مقابله با ویروس منحوس و شکست چرخه انتقال اجرای دقیق فاصله‌گذاری اجتماعی و توجه به پروتکل‌هاست و هیچ تغییر خاص و معناداری در مقابله با این ویروس ایجاد نشده است.

اهمیت توجه به پروتکل‌های بهداشتی آنجایی بیشتر از گذشته خودنمایی می‌کنند که آمار رسمی از میزان ابتلای هموطنان در 24 ساعت گذشته نشان می‌دهد از روز 16 بهمن تا 17 بهمن 1399 تعداد 7061 مورد بیمار جدید به مجموعه بیماران کرونایی کشورمان افزوده شده است که از این تعداد 675 نفر آنها در مراکز درمانی بستر شده‌اند. به این ترتیب تعداد کل بیماران مبتلا به کرونا از ابتدای همه‌گیری تا امروز به رقمی معادل 1452387 نفر رسیده است که خوشبختانه از این تعداد بیمار 1241320 نفر بهبودی کامل خود را به دست آورده‌اند.

گزارش‌های رسمی در این زمینه همچنین نشان می‌دهد تعداد موارد حاد و شدید بستری در مراکز درمانی سراسر کشور هم اکنون 3819 مورد است و متأسفانه در 24 ساعت گذشته 80 نفر از هموطنان قطعا به دلیل ابتلا به بیماری کرونا جان خود را از دست داده‌اند تا مجموع جانباختگان کرونا در ایران از ابتدای آغاز همه‌گیری تا امروز به رقم 58336 نفر برسد.

فعلاً وقت بستن چمدان نیست

روند روبه رشد بیماری کرونا که تقریباً از ابتدای هفته جاری کاملاَ زیرپوستی آغاز شده است باعث شده تا نگرانی مسئولان نسبت به آغاز پیک چهارم رنگ و بوی تازه‌ای به خود گرفته باشد. این درحالی است که براساس آمارهای منتشر شده یکی از اصلی‌ترین دلیل جابجایی ویروس این است که کووید 19 سوار بر پلاک‌های غیربومی در پیچ و خم جاده‌های کشور به‌راحتی تردد کرده  و کانون‌های همه‌گیری تازه‌ای در ایران ایجاد می‌کند.

جالب توجه این است که علی‌رغم تمام هشدارهایی که تا امروز مسئولان بهداشت و درمان کشور اعلام کرده‌اند میزان تردد هموطنان در جاده‌های ایران نسبت به قبل از آغاز همه‌گیری تنها 4 درصد کاهش یافته و این موضوع واقعاً نگران کننده است، چون همچنان تنها راهکار و مفیدترین شیوه مقابله با ویروس منحوس رعایت پروتکل‌های بهداشتی و توجه به فاصله‌گذاری اجتماعی است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد از ابتدای بهمن‌ماه 1399 که سیر نزولی همه‌گیری آغاز شد و رفته رفته محدودیت‌های تردد میان شهرها کاهش چشمگیری داشت به یک‌باره تقاضای سفر به‌خصوص با خودروهای شخصی رشدقابل توجهی به خود دید تاجایی که اولین هفته بهمن‌ماه پلیس راهور اعلام کرد میزان تردد میان جاده‌های کشور نسبت به هفته آخر دی ماه 1399 یک‌باره رشد 47 درصدی داشته و این روند می‌تواند بزرگترین چالش مدیریت کرونا در کشور باشد.

البته اگر قصد گمانه‌زنی نداشته باشیم فقط کافی است به جداول آماری مستند و قابل اتکاء وزارت بهداشت توجه داشته باشیم تا دریابیم مثلاً در استان اصفهان هم اکنون 9 شهر نارنجی داریم درحالی که هفته قبل تمام مناطق این استان زرد کرونایی بود و در عین حال رشد مراجعه به مراکز درمانی خوزستان جهش نگران کننده‌ای داشته و رکورد رشد 12 درصدی تنها در هفت روز را ثبت کرده است. این درحالی است که مسئولان در استان قم نیز روز گذشته اعلام کردند نگران از آغاز موج چهارم همه‌گیری در این استان هستند و درصورت بی‌توجهی مردم به پروتکل‌های بهداشتی احتمالاً محدودیت‌های جدیدی در این استان اجرایی خواهد شد.

به عنوان مثال رشد تقاضای سفر با خودروهای شخصی به جزایر کیش و قشم درکنار جهش ناگهانی ورود مسافران با استفاده از حمل و نقل هوایی باعث شده تا تعداد مبتلایان به ویروس منحوس رشد قابل توجهی داشته باشد و همین روند رنگ بندی کرونایی این مناطق را از زرد به نارنجی تبدیل کرد.

این اتفاق که البته نه فقط در جزایر خلیج فارس بلکه در تمامی شهرهای گردشگر پذیر رخ داده است باعث شد تا مسئولان بهداشت و درمان با  توجه به نزدیک شدن تعطیلات پایان بهمن برای جلوگیری از بروز بحران در این مناطق و اثرگذاری در سایر بخش‌های کشور ورود خودروهای غیربومی را به این مناطق کاملاً ممنوع اعلام کنند. به این ترتیب طبق تصمیم ستاد کرونا تردد خودرو‌های غیربومی به 3 استان مازندران، گیلان و گلستان در روز سه شنبه آینده به این استان‌ها ممنوع است و در عین حال سفر به شهر‌های زرد قشم، کیش، بندرعباس، اصفهان، شیراز و مشهدمقدس نیز ممنوع شده است.

انتهای پیام/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon