جلسه مهم سیاسی برای برون رفت لیبی از بحران

جلسه مهم سیاسی برای برون رفت لیبی از بحران

امروز جلسه مهمی با سخنان نماینده جدید سازمان ملل در امور لیبی شروع شده است تا شاید بتواند به بحران این کشور واقع در شمال آفریقا پایان دهد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از العین الاخباری، امروز جمعه جلسه افتتاحیه نشست گفت‌وگوی سیاسی لیبی به منظور تایید فهرست نامزدها برای قوه مجریه‌ای که قرار است این کشور واقع در شمال آفریقا را تا زمان برگزاری انتخابات در اواخر سال جاری میلادی راهبری کنند، شروع شده است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

«استفانی ویلیامز» فرستاده جدید سازمان ملل در امور لیبی در جلسه افتتاحیه گفت: پیشرفت در گفت‌وگوی سیاسی با چالش‌های بسیاری روبرو است. اینکه گروه‌های لیبیایی تصمیم به همکاری با یکدیگر گرفته‌اند، امیدوار کننده است.

وی افزود: چهار فهرست وجود دارد که مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا شورای ریاستی و نخست وزیری لیبی انتخاب شود.

وی تاکید کرد که نامزدها متعهد شده‌اند که حداقل سی درصد از مناصب دولتی را به زنان اختصاص بدهند.

این در حالی است که صبح امروز هیئت سازمان ملل، چهار فهرست نامزدهای شورای ریاستی متشکل از سه عضو و نخست وزیر را دریافت کرده بود.

فهرست نخست شامل «محمد البرغثی» رئیس شورای ریاستی و معاونش «ابوالحجب» و «ادریس القاید» و «محمد خالد الغویل» نخست وزیر است.

فهرست دوم شامل «محمد المنفی» رئیس شورای ریاستی و معاون «موسی الکونی» و «عبدالله اللافی» و «عبدالحمید دبیبه» نخست وزیر.

فهرست سوم شامل، «الشریف الوافی» رئیس شورای ریاستی و معاونش «عمر بوشریده» و «عبدالرحمن البلعزی» و «محمد المنتصر» نخست وزیر.

فهرست چهارم شامل ، «عقیله صالح» به عنوان رئیس شورای ریاستی و« اسامه الجویلی» و «عبدالمجید سیف النصر» به عنوان معاونانش و «فتحی باشاغا» نخست وزیر است.

ساعاتی قبل «خالد المشری» از نامزدی به عنوان معاون رئیس شورای ریاستی انصراف داده بود.

این در حالی است که قبلا، «عبدالقادر حویلی»، عضو مجمع گفت‌وگوی سیاسی لیبی اعلام کرد که این مجمع سازوکار انتخاب نمایندگان مرجع اجرایی در این کشور را تصویب کرده است.

وی همچنین گفت که این سازوکار به رای‌گیری گذاشته شده و در نتیجه آن با 51 رای موافق مقابل 19 رای مخالف به تصویب اعضای جمع گفت‌وگوی سیاسی لیبی رسیده است.

«محمد الرعیض»، یکی دیگر از اعضای مجمع مذکور نیز اظهار داشت: براساس این سازوکار، هر یک از 3 منطقه باید یک نامزد داشته باشد و این نامزدها مجبور به کسب 70 درصد آرا در مجمع گفت‌وگوی سیاسی هستند.

وی تصریح کرد که اگر این مناطق نمی‌توانند برای خود نامزدی انتخاب کنند، به سیستم لیست بر خواهند گشت.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان