معاون وزیر آموزش‌ و ‌پرورش: ۲۱۰ مدرسه آموزش استثنایی باید در کشور ساخته شود


معاون وزیر آموزش‌ و ‌پرورش: 210 مدرسه آموزش استثنایی باید در کشور ساخته شود

گروه استان‌ها- معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: براساس برآوردهای کارشناسی به ۲۱۰ مدرسه ویژه آموزش کودکان استثنایی در کشور احتیاج داریم که طی یک سال اخیر کلنگ ساخت ۱۳۲ مدرسه به زمین خورده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، سید جواد حسینی عصر امروز در آیین کلنگ‌زنی برای احداث مدرسه 6 کلاسه استثنایی در شهرک مهرگان قزوین در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سرانه استاندارد فضای آموزشی در دنیا 28 متر مربع است، اظهار داشت: سرانه فضای آموزش استثنایی در کشور 10 مترمربع به ازای هر کودک استثنایی است که تقریباً یک سوم استاندارد جهانی است.

وی اضافه کرد: همچنین سرانه استاندارد فضای آموزشی در آموزش و پرورش عادی 8.3 متر است که میزان این سرانه در کشور ما 64 درصد استاندارد جهانی و 5.3 متر مربع است. به همین خاطر باید خیرین و مؤسسه‌های خیریه بیشتر از گذشته به حوزه ساخت‌وساز مدرسه به ویژه در حوزه آموزش استثنایی ورود کنند.

21 هزار مدرسه پذیرای کودکان استثنایی هستند

رئیس سازمان آموزش استثنایی کشور با ذکر اینکه 1600 مدرسه محصل استثنایی در کل کشور داریم، ادامه داد: در کنار این مدارس 21 هزار مدرسه پذیرای کودکان استثنایی و 850 مدرسه پشتیبان آموزش این کودکان در کشور فعالیت می‌کنند که 23 هزار نفر از نیروهای آموزش و پرورش استثنایی در 3 بعد آموزش، پرورش و حمایت وظیفه هدایت این محصلان را عهده‌دار هستند.

حسینی یادآور شد: در حال حاضر در هر کدام از مدارس استثنایی ما به طور متوسط 50 نفر و در هر کلاس درس 5.5 حضور دارند و به همین امکان آموزش حضوری در بسیاری از مواقع برای این دانش‌آموزان مهیا بوده است. ضمن اینکه بر اساس برآوردهای کارشناسی به 210 مدرسه ویژه آموزش کودکان استثنایی در کشور احتیاج داریم که طی یک سال اخیر کلنگ ساخت 132 مدرسه به زمین خورده است.

رشد 25 برابری پوشش آموزشی محصلان استثنایی

رئیس سازمان آموزش استثنایی کشور با اشاره به لزوم توسعه شبکه‌های تدریس مجازی برای کودکان استثنایی گفت: برخی دانش‌آموزان استثنایی مانند کودکان مبتلا به اتیسم یا اختلالات حرکتی پیش از وقوع بحران همه‌گیری کرونا هم نمی‌توانستند به مدرسه بیایند و برای رفع این مشکل 2 طرح آموزش منزل‌محور و بیمارستان‌محور را اجرایی کردیم.

حسینی از اختصاص سرانه بودجه 15 میلیون تومانی به هر دانش‌آموز مبتلا به اوتیسم خبر داد و افزود: دانش‌آموزان مبتلا به اتیسم به صورت تلفیقی از آموزش فراگیر مجازی و حضور در مدارس خاص تحصیل می‌کنند و میزان پوشش آموزشی و تحصیلی آنها از 15 سال قبل تاکنون 25 برابر شده است.

پوشش 72 درصدی شاد برای کودکان استثنایی

معاون وزیر آموزش و پرورش در ادامه با اشاره به وضعیت آموزش دانش‌آموزان استثنایی در شرایط کرونایی ادامه داد: در حال حاضر 72 درصد از دانش‌آموزان استثنایی ما به ویژه کودکان مبتلا به سندروم داون در شبکه شاد عضویت دارند و در حال حاضر پهنای باند استفاده از این شبکه را به اندازه کافی افزایش یافته و در ضمن نرم‌افزار گویا هم برای استفاده کودکان استثنایی به این شبکه الحاق شده است.

حسینی همچنین از راه‌اندازی پایگاه جامع محتوای آموزشی ویژه محصلان استثنایی خبر داد و یادآور شد: در این پایگاه 6 هزار محتوای درسی برای آموزش کودکان استثنایی مهیا شده که این محتواها با رویکرد فعال‌سازی کلیه حواس دانش‌آموزان استثنایی و با استفاده از فیلم و ویدئو به آنها آموزش داده می‌شوند.

افتتاح سالن آموزش و توان‌بخشی کودکان اتیسم

مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین هم با اشاره به افتتاح پیشرفته‌ترین سالن آموزش و توان‌بخشی کودکان اتیسمی کشور در شهرک مهرگان قزوین گفت: این مجموعه آموزشی و پرورشی که ساخت آن در جهان کم‌نظیر است، با اختصاص 15 میلیارد تومان اعتبار و با مشارکت بخش خصوصی ساخته شده است.

حسنعلی اصغری اضافه کرد: ساخت این مجموعه در واقع یک طرح آموزشی، پژوهشی و توانبخشی به حساب می‌آید که با استفاده از فناوری‌های هوش مصنوعی و از طریق استقرار یک شبیه‌ساز چندحسی تلاش می‌کند مهارت‌های حرکتی، رفتاری و یادگیری کودکان اتیسمی را تقویت کند.

انتهای پیام/ ز

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon