چرا با وجود مرگ‌و‌میر بسیار بالای کرونا در آمریکا تعداد زیادی از مردم این کشور واکسن فایزر نزده‌اند؟!


رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) دلایل منطقی ممنوعیت واردات واکسن کرونا از کشورهای غربی را تشریح کرد و به طرح این سؤال پرداخت که چرا آمریکا تعداد بالایی از مردم کشورش را واکسینه نکرده است؟!

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ دکتر حسن ابوالقاسمی در نشست خبری که امروز خود با اشاره به لزوم اتکا به دانش داخل کشور در ساخت واکسن کرونا اظهار کرد: باید با تمام قوای کشور در جهت تولید واکسن پیش برویم، اگر واکسن دیگران زودتر آماده شده است باید دید چه واکسنی را استفاده کنیم؛ نخستین معیار باید این باشد که آیا این واکسن که قصد تهیه آن از خارج از کشور را داریم، این واکسن را در اختیار ما می‌گذارند یا خیر.

وی افزود: نکته سوم توجه به عوارض واکسن کروناست؛ شما دیدید که غربی‌ها به اندازه کافی به واکسن کرونا دسترسی ندارند و برای همین برخی کشورهای غربی به واکسن روسی کرونا رو آورده‌اند، مگر واکسن فایزر نباید ابتدا در اختیار کشورهای غربی قرار می‌گرفت که پیمان‌های مشترک دارند؟ پس این استدلال که فکر کنیم کشورهای غربی قصد داشتند به ما واکسن کرونا هدیه بدهند؛ همین شرکت‌ها مانند فایزر یک داروی سیکلوفسفامید که برای شیمی‌درمانی است را به دلیل تحریم‌ها به ما نمی‌دهد!

ابوالقاسمی ادامه داد: استدلال دیگر این است که وقتی منابع متعددی برای تهیه یک فرآورده بیولوژیک داریم، آیا منطقی است که از یک کشور که دشمن ماست آن را تهیه کنیم؟ منطق به ما می‌گوید از جایی واکسن کرونا وارد کنیم که با ما دشمنی کمتری دارد نه آن کشوری که با ما در اوج دشمنی است؛ وقتی دانشمندان ما را اسرائیل و آمریکا ترور می‌کنند چطور باور کنیم که واکسن آن‌ها برای ما خوب است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) گفت: از سوی دیگر مگر ما سابقه کشورهای غربی در زمینه سلامت مردم‌مان را فراموش کرده‌ایم؟ از کارهایی که این‌ها علیه مردم ما انجام داده‌اند این است که با گاز شیمیایی بیمارستان‌های ما را در زمان جنگ بمباران کردند؛ باید برای تهیه یک واکسن این مسائل در نظر گرفته شود.

وی یادآور شد: از سوی دیگر واکسنی که در منهای 70 درجه سانتیگراد باید نگهداری شود نیازمند زیرساخت‌های فراوانی است و باید از واکسن‌هایی استفاده کنیم که حمل و نقل آن‌ها به استان‌های ما آسان باشد‌؛ وقتی راه‌های متفاوتی برای تهیه فراورده‌های بیولوژیک داریم باید از راه‌هایی که امن‌تر است برای واردات واکسن کرونا استفاده کنیم.

دکتر ابوالقاسمی با اشاره به آمار بالای مرگ و میر کرونا در کشورهایی که مدعی بودند نخستین واکسن‌ها را به مردمشان زدند، خاطرنشان کرد: یکی از علل بالا بودن تلفات کرونا در کشورهایی که واکسیناسیون را آغاز کرده‌اند این است که غربی‌ها به امید اینکه واکسن کرونا آمده است پروتکل‌های بهداشتی را رها کردند و کاهش دادند در حالی که هنوز در کشور ما پروتکل‌ها در اولویت هشتند و تا یک سال آینده باید به پروتکل‌ها وفادار باشیم.

وی یادآور شد:  آمار واکسیناسیون این کشورها را نگاه کنید، چرا آمریکا تعداد بالایی از مردم کشورش را واکسینه نکرده است؟ به این دلیل که باید اثرات جانبی واکسن کرونا سنجیده شود بنابراین هرگونه قضاوتی مبنی بر این‌که ما به دلیل عدم شروع واکسیناسیون تاکنون خسارت دیده‌ایم و باید جزو نخستین کشورهای واردکننده واکسن کرونا می‌بودیم، درست نیست‌.

این فوق تخصص خون و سرطان با بیان اینکه 97 درصد داروها در داخل کشور تولید می‌شود، گفت: مردم باید بدانند ما با چه سختی‌هایی سه درصد داروی وارداتی به کشور وارد می‌شود حتی یک داروی ساده که پایه اصلی داروهای شیمی درمانی است و در آن نیازمند واردات هستیم، تحریم است؛ دشمنان ما و افرادی که با دشمنی می‌کنند حتی از رسیدن دارو به کودکان سرطانی خودداری می‌کنند، من به عنوان فوق تخصص خون و سرطان می‌گویم، شرکت‌های داروسازی که ادعا می‌کنند با سیاست کاری ندارند از دادن داروهای شیمی درمانی به ایران خودداری می‌کنند که یکی از این شرکت‌ها، شرکت داروسازی فایزر است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon