اعطای امتیازات «کمتر از برجام»؛ جدیدترین گزینه دولت بایدن در قبال ایران

اعطای امتیازات «کمتر از برجام»؛ جدیدترین گزینه دولت بایدن در قبال ایران

یک رسانه انگلیسی به نقل از منابع آگاه مدعی شده دولت آمریکا اعطای برخی امتیازهای محدود به ایران را با هدف کاستن از تنش در روابط دو کشور بررسی می‌کند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، یک رسانه انگلیسی امروز سه‌شنبه به نقل از سه منبع آگاه مدعی شده دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا در حال بررسی چند ایده برای احیای توافق هسته‌ای است. 

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

خبرگزاری رویترز به نقل از سه منبع آگاه گفت یکی از گزینه‌های مورد بررسی در دولت آمریکا نوشته برداشتن گام‌های کوچک از سوی هر دو طرف بدون بازگشت به رعایت برجام با هدف خرید زمان است. 

خبرگزاری رویترز مدعی شده چنین رویکردی می‌تواند روند رو به تخریب در روابط میان ایران و آمریکا که بعد از خروج آمریکا از برجام در دولت «دونالد ترامپ» آغاز شده را کند کرده و از سطح تنش‌ها بکاهد. 

به نوشته این رسانه انگلیسی، مطابق این گزینه، واشنگتن ممکن است به ایران اجازه دهد از برخی مزایای اقتصادی به ارزشی کمتر از آنچه در توافق هسته‌ای برجام وعده داده شده برخوردار شود. 

منابع مورد استناد رویترز تأکید کرده‌اند جو بایدن هنوز در خصوص سیاست‌هایش در این زمینه تصمیم نگرفته و موضع او کماکان این است که قبل از بازگشت آمریکا به برجام ایران باید اقداماتی را که در جهت کاستن از تعهداتش در برجام برداشته به عقب برگرداند. 

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به آنکه آمریکا طرفی بود که با نقض تعهداتش در برجام از این توافق مورد تأیید شورای امنیت خارج شده این آمریکا است که باید به تعهداتش برگردد و تهران، بعد از راستی‌آزمایی گام‌های آمریکا در جهت کاستن از تعهداتش گام برخواهد داشت. 

یک منبع به خبرگزاری رویترز گفته چنانچه جمع‌بندی دولت بایدن این باشد که مذاکره بر سر بازگشت کامل به برجام زمان‌بر خواهد بود ممکن است رویکرد متعادل‌تری اتخاذ کند. 

یکی از منابع مورد استناد رویترز درباره اینکه رویکرد متعادل‌تر آمریکا ممکن است چه باشد گفت: «مثلاً اینکه آیا آنها باید تا حدی تحریم‌ها را کاهش داده و به ایران اجازه دهند که برخی از گام‌های هسته‌ایش را متوقف کرده و آنها را به عقب برگرداند؟»

خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع غربی نوشته ارائه وام از سوی صندوق بین‌المللی پول به ایران که دولت ترامپ مانع اعطای آن شد و یا ارائه تسهیلات اعتباری از سوی اروپا به جمهوری اسلامی از گزینه‌های احتمالی موجودی است که دولت بایدن آن را تحت بررسی دارد. 

دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال 1397 از توافق هسته‌ای برجام خارج شد و تحریم‌های متوقف‌شده ذیل این توافق را احیا کرد. دولت ترامپ علاوه بر این با نقض تعهدات آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه تهران اعمال کرد و برچسب‌های تحریمی برخی از نهادهای قبلاً تحریم‌شده را تغییر داد.

ترامپ گفته بود این اقدامات می‌تواند جمهوری اسلامی ایران را پای میز مذاکره برای گفت‌وگو بر سر آنچه به ادعای او «توافق بهتر» خوانده شده بیاورد. او در حالی کاخ سفید را ترک کرد که در تحقق این هدف شکست خورد. 

 

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon