گزارش| دیپلماسی واکسن در افغانستان؛ مردم قربانی آزمون و خطا نشوند + فیلم
درحالیکه افغانستان همواره قربانی رقابتهای منطقهای و بینالمللی بوده است، این بار نیز دیپلماسی واکسن برخی سازمانها و کشورهای قدرتمند، نگرانیها از ارسال تزریق واکسنهای تایید نشده کرونا به افغانستان را افزایش داده است.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، هند در ادامه تلاشهایش برای گسترش دیپلماسی واکسن و سبقت گرفتن از چین ارسال واکسنهای کرونا ساخت خود تحت نام «کوویشیلد» را به کشورهای آسیایی آغاز کرد و دو روز پیش نیز 500 هزار دوز این واکسن وارد افغانستان شد.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
برخی کارشناسان گسترش واکسن، دیپلماسی هند را تلاش دولت مودی برای بهبود روابط منطقهای دهلینو و حتی مقابله با سلطه سیاسی و اقتصادی چین میدانند.
به گفته سخنگوی وزارت خارجه هند، این کشور تاکنون 15.6 میلیون دوز واکسن را از بطور اهدایی و یا قراردادهای تجاری به 17 کشور ارسال کرده است که کشورهای متحد چین از جمله کامبوج نیز جزو دریافتکنندگان این واکسن تایید نشده هستند.
افغانستان قربانی آزمون و خطای شرکتهای داروسازی؟
درحالی که بررسی واکنش جوامع مختلف، بویژه کشورهای توسعه یافته درباره واکسن کرونا نشان از احتیاط و دست به عصا راه رفتن مردم برای رویآوری گسترده به استفاده از واکسنهای مختلف کرونا خبر میدهد، شتاب دستگاه بهداشت افغانستان برای وارد کردن واکسنی که حتی تأییدیه سازمان بهداشت جهانی را هم ندارد، تا حدود بسیاری جای شگفتی و تأمل دارد.
هر چند مقامات این وزارتخانه هر گونه استفاده از واکسن مذکور را به اخذ تأییدیه سازمان بهداشت جهانی منوط کردهاند و وعده کسب تأییدیه در آینده نزدیک را هم دادهاند، اما احتمال به کارگیری آن را قبل از اخذ مجوزهای لازم نیز نمیتوان رد کرد.
در این فرض ناخوشایند، بخشی از جامعه افغانستان ابزار آزمون و خطای شرکتهای داروسازی خواهند شد که منافع مادی و تصاحب بازار برایشان بالاترین ارزش است. هر چند عینک خوشبینی زدن و بررسی قضایا از جنبه مثبت آن، آرامش خاطر بیشتری را به دنبال دارد، اما یک ضرب المثل انگلیسی میگوید: «اگر چیزی رایگان باشد، مطمئن باشید که شما محصول هستید».
امید آنکه در قضیه کمک سازمانهای جهانی به واکسیناسیون مردم شریف افغانستان در برابر کرونا، این ضربالمثل رنگ واقعیت به خود نگیرد.
انتهای پیام/.