خراسان جنوبی چقدر در برابر هجوم احتمالی ملخ‌های مهاجم آمادگی دارد؟

خراسان جنوبی چقدر در برابر هجوم احتمالی ملخ‌های مهاجم آمادگی دارد؟

گروه استان‌ها ـ خراسان جنوبی که تجربه دوساله مبارزه با ملخ‌های صحرایی را دارد آمادگی کامل دارد تا در صورت خطر احتمالی هجوم ملخ‌ها به استان با آنها مبارزه کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از     بیرجند ، خراسان جنوبی که تجربه دوساله مبارزه با هجوم ملخ‌های مهاجم را دارد، خود را برای حمله احتمالی ملخها آماده کرده است.

اردیبهشت ماه بود که خبر مشاهده ملخ‌های صحرایی ابتدا از نهبندان مخابره شد و در مدت زمان کوتاهی چند شهرستان دیگر از جمله سربیشه، درمیان، زیرکوه و خوسف را هم درگیر کرد اما بیشترین کانون‌ها در نهبندان گزارش شد.

هجوم ملخ‌ها به کشاورزان خسارت‌های زیادی وارد کرد. ملخ‌های صحرایی در مسیر حرکتشان تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علف‌های هرز را می‌خورند و قدرت پرواز بسیار زیادی دارند آن طور که در یک شبانه روز می‌توانند تا 150 کیلومتر پرواز کنند.

آن طور که مسئولان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی می‌گویند برخی مسئولان کشوری هجوم ملخ‌ها را در بهمن و اسفندماه در برخی استان‌ها احتمال می‌دهند هرچند در میان این شش استان نام خراسان جنوبی دیده نمی‌شود اما بنا بر احتمال از اینکه از استانها مجاور بیایند برای بررسی آخرین جزئیات خبرنگار تسنیم به سراغ رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان رفت تا آخرین اقدامات و میزان آمادگی برای این بحران را جویا شود.

غلامرضا قوسی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند، اظهار داشت: سال گذشته حدوداً در اردیبهشت ماه بود که اولین آلودگی از ملخ‌های صحرایی را در شهرستان نهبندان مشاهده کردیم و به دلیل اینکه از قبل مناطق را رصد و پایش می‌کردیم آمادگی لازم را داشتیم و با توجه به هشدارهای سازمان حفظ نباتات و فائو همواره این آمادگی وجود دارد.

وی با بیان اینکه در اردیبهشت ماه امسال حدود 68 هزار هکتار از مزارع آلوده شده و سطح مبارزه بالغ بر 30 هکتار بوده است. شش شهرستان نهبندان سربیشه، درمیان، زیرکوه، فردوس، خوسف درگیر شدند که با اولویت نهبندان با علت سطح آلودگی بیشتر کار رصد و مبارزه را آغاز کردیم و پایان مبارزه 15 مردادماه بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: خوشبختانه در حال حاضر مشکل خاصی نداریم و در مبارزه سال گذشته مشکل اعتباری برای خرید سموم و سم پاش‌ها داشتیم که با کمک‌های سازمان؛ سم پاش‌ها خریداری شد.

وی با تأکید بر رصد هرچه بیشتر کانون‌ها تصریح کرد: خوشبختانه از مردادماه ریزش جدیدی نداشته‌ایم اما حتی اگر ریزش جدیدی نداشته باشیم ممکن است ملخ‌ها در ماه‌های گذشته در مکان‌های صعب العبور تخم‌ریزی کرده باشند که این امر باید رصد و برطرف شود.

قوسی با بیان اینکه بیشتر مشکل مربوط به بحث‌های اعتباری است افزود: حمله ملخ‌ها از سوی کشور عربستان و یمن صورت می‌گیرد و قبل از اینکه به استان ما برسند باید استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان را رد کنند که در این استان‌ها نیز رصد و پایش در حال انجام است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در پاسخ به اینکه احتمال ورود ملخ‌های مهاجم به استان وجود دارد یا خیر اظهار داشت: آب و هوای فعلی استان برای فرود ملخ‌ها مناسب نیست. آب و هوای گرم و رطوبت مناسب از مهم‌ترین دلایل هجوم ملخ‌ها به یک منطقه است تا بتوانند به صورت گله‌ای مهاجرت و به باز کردن تخم‌های خود اقدام کنند اما از چند ماه گذشته هوای استان سرد است و خبری از باران هم نیست بنابراین شرایط لازم برای حضور ملخ ها در استان فراهم نیست.

قوسی افزود: تجربه دو ساله‌ای که از هجوم مهمانان ناخوانده ملخی به استان وجود دارد سبب شده تا آمادگی لازم برای حضور احتمالی ملخ‌های مهاجم و مقابله با آنها وجود داشته باشد و در این راستا امکانات لازم از قبیل سم پاش، سم و تجهیزات مقابله‌ای فراهم شده تا مشکلات سال‌های پیش را نداشته باشیم.

وی گفت: در حال حاضر مشکل خاصی نداریم چرا که حتی در برخی شهرستان‌ها از جمله نهبندان، سربیشه و زیرکوه به برخی از کشاورزان تسهیلات لازم پرداخت شده  تا برای  خرید سم پاش اقدام کنند و در صورت نیاز از وسایل و تجهیزات سم پاش کشاورزان هم استفاده خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی عنوان کرد: علاوه بر تجهیز، تأمین سم و سم پاش، در این مدت آموزش‌های لازم در زمینه نحوه شناسایی، ردیابی و کانون یابی ملخ‌ها به کشاورزان ارائه شده تا در صورت ورود ملخ‌ها مشکلی نداشته باشیم.

انتهای پیام/254/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon