توسعه کشاورزی متناسب با صنایع تبدیلی نباشد منجر به افزایش ضایعات می‌شود

توسعه کشاورزی متناسب با صنایع تبدیلی نباشد منجر به افزایش ضایعات می‌شود

قائم مقام معاونت توسعه صنایع تکمیلی وزارت جهاد کشاورزی گفت: همزمان با توسعه کشاورزی در کشور باید بتوانیم صنایع غذایی مرتبط با آن را متوازن توسعه دهیم در غیر این صورت با افزایش ضایعات در این بخش مواجه می‌شویم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مویدی رئیس سازمان ترویج وزارت جهاد کشاورزی امروز در مراسم تقدیر از نمونه های بخش کشاورزی گفت: شبکه کشاورز مجازی در کشور ایجاد شده که در استان های مختلف کشور استدیو دارد و بر اساس آن می توان صدای کشاورزانی که امروز به عنوان نمونه معرفی می شوند به گوش دیگر کشاورزان برسانیم و به این صورت از تجربیات آنها بهره بگیریم.

وی افزود: کارشناسان و مسئولان وزارت جهاد کشاورزی نیز می توانند از طریق این شبکه با فعالین بخش کشاورزی ارتباط برقرار کنند.

پرمه قائم مقام معاونت توسعه صنایع تکمیلی وزارت جهاد کشاورزی نیز در این مراسم گفت: بخش کشاورزی برخلاف سایر بخش های اقتصادی از تولید و رشد خوبی در شرایط تحریم برخوردار بود.

وی افزود: امیدواریم با اشتغال، سرمایه‌گذاری و افزایش صادرات و بهره‌وری بتوانیم این بخش را توسعه دهیم.

پرمه با بیان اینکه بخش کشاورزی می‌تواند ارزآوری مناسبی برای کشور ایجاد کند گفت: همزمان با توسعه کشاورزی در کشور باید بتوانیم صنایع غذایی مرتبط با آن را متوازن توسعه دهیم در غیر این صورت با افزایش ضایعات در این بخش مواجه می‌شویم.

وی تاکید کرد: هنوز صنایع تبدیلی بخش کشاورزی متوازن با تولیدات آن در استانهای مختلف نیستند که با شناسایی پتانسیل های موجود سیاستگذاری های لازم را انجام می‌دهیم.

در بخش دامپروری عقب ماندگی علمی از دنیا نداریم

بنابراین گزارش، مرتضی رضایی معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام نیز در این مراسم گفت: رسم خوبی برای انتخاب نمونه‌های بخش کشاورزی در کشور ایجاد شده است که بر اساس آن تولیدکنندگان برتر این بخش را به کشاورزان دیگر معرفی می کنیم و آنها می توانند الگوی مناسبی باشند.

وی با بیان اینکه از لحاظ علم و تکنولوژی عقب ماندگی در بخش دامپروری نداریم گفت: با این وجود به دنبال توسعه نفوذ تکنولوژی و علم مرتبط در بخش دامپروری هستیم.

رضایی یادآور شد: در سال جاری 11 میلیون و 300 هزار تن شیر خام تولید می شود که از رشد مناسبی برخوردار است.

بنابراین گزارش تعدادی از نمونه‌های بخش کشاورزی در امور صنایع تبدیلی نیز در این نشست صحبت و نظرات خود را ارائه دادند.

شریعتی از فعالین این بخش در منطقه چناران اظهار کرد: صادرات محصولات غذایی با توجه به افزایش چندبرابری قیمت ارز، اقتصادی است اما سیاست‌گذاری هایی که در این بخش وجود دارد گاهی موانعی را پیش روی صادرات ایجاد می‌کند.

وی افزود: به طور مثال با وجود اینکه میزان تولید رب در کشور بسیار بالاست اما جلوی صادرات این محصول گرفته می‌شود.

پرمه در بخش دیگری از صحبت های خود در واکنش به نمونه بخش صنایع تبدیلی گفت: موضوع اشاره شده و اینکه هر از گاهی تولید گوجه یا خیار افزایش یا کم می شود می توان با توسعه صنایع تبدیلی در کشور کمک کرد.

وی افزود: تلاش می‌کنیم از جلوگیری از صادرات محصولات تولید شده صنایع تبدیلی مانند رب جلوگیری کنیم اما به هر شکل دستگاه های دیگر نیز باید همکاری به موقع را داشته باشند.

گفتنی است صادرات رب گوجه فرنگی از امروز آزاد شد.

انتهای پیام/

 

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon